Ολυμπιακός: Ο «game changer» Γιόβετιτς επέστρεψε «καυτός» για να δώσει λύσεις (vid)

Ολυμπιακός: Ο «game changer» Γιόβετιτς επέστρεψε «καυτός» για να δώσει λύσεις (vid)

Ο Στέφαν Γιόβετιτς ήταν εξαιρετικός με την Εθνική του, έχει βρει ρυθμό και επιστρέφει σε πολύ καλή κατάσταση όντας έτοιμος να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που διανύει, πιθανώς, την καλύτερη περίοδό του μέσα στη χρονιά είναι αναμφίβολα ο Στέφαν Γιόβετιτς.

Το απέδειξε, άλλωστε, και με την Εθνική του αυτό ο Μαυροβούνιος επιθετικός. Γκολ νίκης (45′) στο 1-0 επί της Βόρειας Μακεδονίας. Ασίστ ο αρχηγός στο αμέσως προηγούμενο νικηφόρο με 2-0 ματς κόντρα στη Λευκορωσία.

Διαβάστε επίσης: Φερνάντο Σάντος στο προσκήνιο για την Εθνική- Τελειώνουν και οι Κωνσταντινίδης, Φύσσας μαζί με τον Πογιέτ- Οι δύο αποζημιώσεις του Πορτογάλου και ο… Γκαγκάτσης

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Γιόβετιτς, ενώ αξίζει πως το γκολ, την ασίστ και τις πολύ καλές του εμφανίσεις με την Εθνική ο φορ του Ολυμπιακού τις πέτυχε, όχι από τη θέση του σέντερ φορ, αλλά από εκείνη του δεύτερου επιθετικού. Ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι επέλεξε να δώσει πιο ελεύθερο ρόλο στον Γιόβετιτς και δικαιώθηκε για αυτή του την επιλογή. Η ελευθερία κινήσεων που έδωσε ο έμπειρος τεχνικός στον παίκτη του είχε ως αποτέλεσμα να κινείται ανά διαστήματα και ως δεκάρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογα έχει χρησιμοποιηθεί και από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό ο Γιόβετιτς. Ωστόσο, η κίνηση Προσινέτσκι να βάλει τον 34χρονο επιθετικό πίσω από τον κεντρικό φορ και στο «10» βάζει σε σκέψεις τον Βάσκο τεχνικό να χρησιμοποιεί πιο συχνά τον Γιόβετιτς σε αυτές τις θέσεις, καθώς φαίνεται πως είναι αρκετά αποτελεσματικός και από εκείνες τις θέσεις.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει προτιμήσει ποτέ μέχρι τώρα να ξεκινήσει βασικό τον Μαυροβούνιο φορ. Έχει προσφέρει, ωστόσο, αρκετά πράγματα ερχόμενος από τον πάγκο, με πιο τρανό και πρόσφατο παράδειγμα την ιστορική εξάρα (1-6) στη Σερβία επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League. Μπήκε αλλαγή στο 82′ και έδωσε σκορ πρόκρισης κάνοντας το 5-1 στο 93′.

Ο Γιόβετιτς όμως έδειξε τώρα με την Εθνική του ότι μπορεί να παίξει βασικός και να βγάλει σχετικά άνετα 70 λεπτά σε ένα παιχνίδι, στέλνοντας παράλληλα το δικό του «μήνυμα» στον προπονητή του Ολυμπιακού ότι θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει και από την αρχή ενός αγώνα και να είναι παράλληλα ιδιαίτερα χρήσιμος.

Ο Μεντιλίμπαρ δίνει αρκετό χρόνο μέχρι τώρα στον Γιόβετιτς, ο οποίος τον έχει δικαιώσει για αυτή του την επιλογή. Μισή ώρα έπαιξε με Παναιτωλικό και Βόλο, ένα τέταρτο εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, ένα δεκάλεπτο απέναντι στον Παναθηναϊκό στα play offs, 40 λεπτά κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία και από ένα τέταρτο στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» με τους Ισραηλινούς και στα δύο παιχνίδια με την ουγγρική Φερεντσβάρος.

Ο Στέφαν Γιόβετιτς είναι ξανά εδώ, έτοιμος να προσφέρει σημαντικές λύσεις στον Ολυμπιακό στο πιο κρίσιμο της φετινής σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ