Προετοιμασία… μάχης με την ΑΕΚ από Μεντιλίμπαρ, με ομιλία για «Physical game», «τελικό» και «καμία δικαιολογία»

Προετοιμασία… μάχης με την ΑΕΚ από Μεντιλίμπαρ, με ομιλία για «Physical game», «τελικό» και «καμία δικαιολογία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, με ατάκες-φωτιά και ξεχωριστές οδηγίες για το μεγάλο παιχνίδι.

«Δεν έχουμε δικαιολογίες. Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είναι τελικός. Παίζουμε με την ομάδα που είναι πρωταθλήτρια και είναι στην πρώτη θέση. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να νικήσουμε και να κάνουμε το come back στο πρωτάθλημα. Είναι η μεγάλη ευκαιρία μας να δείξουμε ότι είμαστε ακόμη εδώ».

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σε μια ομιλία από εκείνες που τον χαρακτηρίζουν. Με σεβασμό για τον αντίπαλο, αλλά και ξεκάθαρες κουβέντες και ειλικρίνεια, αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Κέντρικ Ναν: Ένας game changer που κάνει τον Παναθηναϊκό να ονειρεύεται ξανά (vids)

Ο Βάσκος τεχνικός δεν θέλει να σκέφτεται τίποτε άλλο πέρα από τη μάχη με την Ενωση. Διότι δεν ονειροβατεί. Γνωρίζει πως μία ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι καταστροφική. Σχεδόν απίθανο να διορθωθεί ένα -8, με 8 παιχνίδια να απομένουν. Για αυτό έθεσε τα πράγματα στη σωστή και ρεαλιστική τους διάσταση. Στην οποία, εάν ο Ολυμπιακός θέλει να έχει πραγματικές ελπίδες για να κάνει κάτι μεγάλο στη Super League, πρέπει να φύγει με το «διπλό» από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ή τουλάχιστον να μη χάσει. Κάτι που συμβαίνει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια με την Ενωση γηπεδούχο.

«ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ… ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ»

Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε βίντεο στην προπόνηση του Σαββάτου. Για πολύ ώρα. Και ανέλυσε διεξοδικά τον τρόπο που αγωνίζεται η ΑΕΚ. Ανέλυσε κάθε πτυχή του παιχνιδιού της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Εξήγησε μεμονωμένα πώς κινούνται παίκτες-κλειδιά. Ποια είναι τα δυνατά και αδύναμα σημεία και εν συνεχεία δούλεψε πάνω σε αυτές τις επισημάνσεις. Ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του να μην αφήσουν τους παίκτες της ΑΕΚ να πάρουν τα ηνία του αγώνα με το aggressive παιχνίδι που τη χαρακτηρίζει.

Η Ενωση του Αλμέιδα παίζει με τρόπο πολύ ξεχωριστό και με μεγάλη έμφαση στο man to man, σε όλο το γήπεδο. «Τους αρέσει να παλεύουν πολύ, είναι physical το παιχνίδι τους και το γεγονός ότι παίζουν man to man άμυνα, είναι πολύ περίπλοκο, εάν δεν αντιδράσουμε σωστά. Πρέπει να έχουμε σωστές αποφάσεις, αλλά και να είμαστε κι εμείς επιθετικοί», ανέφερε μεταξύ άλλων την ώρα της προπόνησης και των οδηγιών ο Μεντιλίμπαρ και στη συνέχεια ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, να μην τους δώσουμε χώρους και εύκολες επιθέσεις, να ανοίξουμε το παιχνίδι μας, να βρούμε χώρους. Και για να συμβεί αυτό όλοι οι παίκτες πρέπει να βρίσκονται σε κίνηση. Να τους… ενοχλούμε σε κάθε στιγμή του αγώνα».

Ένα μεγάλο κομμάτι, ειδικά της προπόνησης της Παρασκευής ο Μεντιλίμπαρ το εξάντλησε στο κομμάτι των στατικών φάσεων. Ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ από την ΑΕΚ κυρίως από κόρνερ και φάουλ έξω από την περιοχή στα τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μάλιστα, δούλεψε πολύ στο αμυντικό σκέλος, αλλά παράλληλα ετοίμασε και μια σειρά από… εκπλήξεις που έχει ετοιμάσει στον Αλμέιδα. «Κομπίνες» καινούργιες και ιδιαιτέρως μελετημένες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ