Ο Μάρτης του Ποντένσε και το σερί που… κινδυνεύει (vids)

Ο Μάρτης του Ποντένσε και το σερί που… κινδυνεύει (vids)

Ο Μάρτιος πιθανότατα ήταν ο καλύτερος μήνας του Ντάνιελ Ποντένσε φέτος με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά θα τον στερηθεί σε δύο κρίσιμα ματς του Απριλίου

Αναμφίβολα ο Ντάνιελ Ποντένσε αποτελεί έναν από τους key players του Ολυμπιακού του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ένας παίκτης άκρως καθοριστικός και, σχεδόν, αναντικατάστατος στα πλάνα του Βάσκου τεχνικού.

Ο Πορτογάλος βιρτουόζος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις τον Μάρτιο, τις συνέχισε και τον Απρίλη με το γκολ του απέναντι στον Άρη, βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να πάρουν σημαντικές νίκες και πρόσφερε τα μέγιστα ούτως ώστε να είναι αυτή τη στιγμή στα προημιτελικά του Europa Conference League και να διεκδικούν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (11-18/4) την πρώτη τους παρουσία σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ωστόσο το «τρελό» σερί του Πορτογάλου κινδυνεύει να επηρεαστεί.

Ο Μάρτιος ήταν ένας φοβερός μήνας για τον Ποντένσε, ο οποίος κυριολεκτικά τα έκανε όλα μέσα στο γήπεδο. Γκολ, ασίστ, πάσες-κλειδιά που βοήθησαν στο να ανοίξουν πιο εύκολα οι αντίπαλες άμυνες και να βρεθούν οι μεσοεπιθετικοί του Ολυμπιακού φάτσα-φόρα με τα δίχτυα, ατομικές ενέργειες και αρκετά κουβαλήματα της μπάλας.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει… αναγεννήσει ουσιαστικά τον 28χρονο εξτρέμ, ο οποίος υπό τις οδηγίες του Βάσκου τεχνικού κάνει… παπάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι περιττό να πούμε πως ο Ποντένσε είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού τον τελευταίο 1-1,5 μήνα.

Τον μήνα Μάρτιο ο Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε τον Ποντένσε για 440 από τα 480 διαθέσιμα αγωνιστικά λεπτά. Ποια ήταν τα πεπραγμένα του βραχύσωμου μεσοεπιθετικού σε αυτό το χρονικό διάστημα; Δύο γκολ, τρεις ασίστ, 9 key passes και 13 κουβαλήματα της μπάλας με ατομικές ενέργειες προς το αντίπαλο τέρμα.

Το ένα τέρμα ήταν στην εντός έδρας ήττα με σκορ 3-1 από τον Παναθηναϊκό, το δεύτερό του στη θριαμβευτική βραδιά της Σερβίας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-6), ενώ δύο ασίστ είχε με τους Ισραηλινούς και άλλη μία κόντρα στον Βόλο για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Superleague.

Τον Απρίλιο ωστόσο, ο Πορτογάλος θα χάσει τις αναμετρήσεις με Λαμία εκτός (7/4) και Φενέρ εντός, λόγω καρτών και με βάση τις πρόσγατες εμφανίσεις του, η απουσία του αναμένεται να είναι τουλάχιστον αισθητή.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι το «κλειδί» και για τη συνέχεια. Για την ιστορική «μάχη» με τη Φενέρμπαχτσε στο Europa Conference League. Με έπαθλο; Την πρώτη «ερυθρόλευκη» συμμετοχή σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Και για το, όσο δυνατόν, καλύτερο πλασάρισμα γίνεται στη Stoiximan Superleague. Κάτι πιο πάνω απ’ αυτό; Η πορεία θα δείξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ