Αγιούμπ Ελ Κααμπί: Έχει καταλάβει κανείς πού το πάει… (vids)

Αγιούμπ Ελ Κααμπί: Έχει καταλάβει κανείς πού το πάει… (vids)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί δεν σταματά να σκοράρει. Και πλέον βρίσκεται εκεί που…

Την αγωνιστική σεζόν 2001-2002, ένας από τους χαρισματικότερους επιθετικούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Αλέξης Αλεξανδρής, άφησε ανεξίτηλο ερυθρόλευκο σημάδι στην ιστορία με 32 γκολ: Τα περισσότερα που πέτυχε ποτέ ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σε μια σεζόν.

Και ενώ το ρεκόρ του, αποδείχθηκε «ανθεκτικό» ακόμη και στις ημέρες αφθονίας του –ασύγκριτου- Γιουσέφ Ελ Αραμπί; Ένας άλλος Μαροκινός φαίνεται πως τελικά το απειλεί. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που και χθες στο άνετο 3-0 επί του Άρη φρόντισε να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, μοιάζει τελικά να θέτει υποψηφιότητα: Να έγινε ήδη… ιστορική απειλή.

Διαβάστε επίσης: Κίναν Έβανς… effect: Ο μαγικός αριθμός που κάνει τη Euroleague να υποκλίνεται στο ταλέντο του (vids)

Άνοιξε το σκορ μόλις στο 6΄ο διεθνής στράικερ από την «πάρε-βάλε» σέντρα του Κώστα Φορτούνη. Και ήταν αυτό το 14ο από την ημέρα που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και το 26ο στη σεζόν: Το γκολ που «ισοφάρισε» την επίδοση του Ίλια Ίβιτς (26 γκολ), της σεζόν 1997-98. Αν μάλιστα ο κάτοχος της φανέλας με το «9» -με μπόλικο μπιζάρισμα από την κερκίδα- δεν εκτελούσε αλά… Πανένκα το πέναλτι που κέρδισε στο 40΄-και το «έπιασε» με άνεση ο Χουλιάν Κουέστα- θα ήταν ήδη στα 27 και θα ισοφάριζε και την επίδοση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί της περιόδου 2019-20.

Ως πού μπορεί να φτάσει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, έχοντας μπροστά του επτά αναμετρήσεις πλει-οφ και μίνιμουμ τους δύο προημιτελικούς με τη Φενέρ στην Ευρώπη; Θα φανεί στη σκηνή. Το σίγουρο είναι πως μπορεί να σπάσει κάθε ρεκόρ. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς την τρέχουσα φόρμα του.

Ο Αλέκος Αλεξανδρής δεν έχει μόνο την κορυφή των γκολ της μιας χρονιάς σε φόντο Ερυθρόλευκο. Έχει και την δεύτερη θέση και μάλιστα «διπλή». Έβαλε 31 γκολ την αγωνιστική περίοδο 1996-1997 και άλλα τόσα τη σεζόν 2000-2001. Ένας πολύ μεγάλος επιθετικός που όποιος δεν τον είδε, απλά δεν μπορεί να καταλάβει. Κάποιος που πέτυχε 170 γκολ.

Ο ξένος με την καλύτερη επίδοση γκολ σε μια σεζόν είναι ο Λάγιος Ντέταρι. Έβαλε 31 την χρονιά 1988-1989. Ακολουθεί ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με 28 τη σεζόν 2020- 21 και 27 την προηγούμενη. Ανάμεσα τους δεσπόζει φυσικά και το όνομα του Νίκου Αναστόπουλου. Του θρυλικού «μουστάκια» που έβαλε 29 την σεζόν 1982-1983.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ