Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Ο Ταμπίτζε «κλείδωσε» την σωτηρία των Αγρινιωτών

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Ο Ταμπίτζε «κλείδωσε» την σωτηρία των Αγρινιωτών

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Στην Super League θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες επικράτησαν με 1-0 του Ατρομήτου στο Αγρίνιο για την 6η αγωνιστική των play-outs, χάρις στο γκολ του Ταμπίτζε και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-2), εξασφάλισαν την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη τα έδωσε όλα για την νίκη, κόντρα στους βαθμολογικά αδιάφορους Περιστεριώτες, και πλέον η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής μεταξύ Παναιτωλικού και ΟΦΗ στο Ηράκλειο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο ματς με τους παίκτες του να δείχνουν ότι έχουν μεγαλύτερο κίνητρο από τον Ατρόμητο. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 44′. Ο Λιάβας έσπασε την μπάλα μεταξύ μικρής περιοχής και πέναλτι στον ολομόναχο Τορεχόν, ο οποίος εκτέλεσε με τη μία, αλλά ο Μαρκετζάνι απέκρουσε , ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λομόνακο έπιασε ένα σουτ με το εξωτερικό με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Διαβάστε επίσης: Ο Πετρούνιας έστειλε το μήνυμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, είχε πιο γρήγορο ρυθμό, με τον Παναιτωλικό να το πιάνει από εκεί που το άφησε και να χάνει την πρώτη καλή στιγμή στο 47′, με το φαλτσαριστό σουτ του Ντίαζ που πέρασε άουτ. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η «λύτρωση» για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι βρήκαν το γκολ της νίκης από στατική φάση. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Μαλή, ο Ταμπίτζε έπιασε τη δεύτερη στο ύψος της μικρής περιοχής και σκόραρε από κοντά.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν αξιοποίησαν το μομέντουμ τους. Αντίθετα, είδαν τον Ατρόμητο να χάνει back to back μεγάλες ευκαιρίες με τον Βέργο, στο 56′ και τον 57′, με τον Οικονόμου να βάζει καταλυτική προβολή στην πρώτη περίπτωση που δημιουργήθηκε από την υπέροχη κάθετη του Έντερ.

Η ομάδα του Σάσα Ίλιτς συνέχισε να ήταν εκείνη που έφτιαχνε ευκαιρίες, με τον Τσάβες όμως να βάζει «στοπ». Όπως στο 71′ στην απευθείας εκτέλεση του Κούντε και στο 83′ στην κοντινή κεφαλιά του Βαλένσια.

Στο 87′ ο Κούντε δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη στο παιχνίδι, για μαρκάρισμα στον Χατζηθεοδωρίδη, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να μείνει με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Σε μια αυστηρή απόφαση του Βασίλη Φωτιά.

Με το σφύριγμα της λήξης, όλοι όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό γήπεδο του Αγρινίου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς καθώς ο Παναιτωλικός εξασφάλισε για ακόμα μία χρονιά την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαλής, Οικονόμου (86’ Μπακάκης), Ταμπίτζε, Μαυριάς, Πέρες (81’ Τσιγγάρας), Λιάβας (68’ Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνπι (86’ Ντουάρτε Μπ.), Τορεχόν, Λομόνακο (68’ Ζοάο Πέδρο), Ντίαζ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Κιβρακίδης (81’ Τριμμάτης), Ασεβέδο (73’ Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε, Έντερ, Κούεν (73’ Βρακάς), Βαλένσια, Βέργος (73’ Αντζιέλσκι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ