Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για Παναθηναϊκό, ο αντι-Τσικίνιο και τα διλήμματα

Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για Παναθηναϊκό, ο αντι-Τσικίνιο και τα διλήμματα

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προετοιμάζει τον Ολυμπιακό για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και ένα από τα θέματα που έχει να διαχειριστεί είναι η απουσία του Τσικίνιο

Στον Ολυμπιακό έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο ματς που ολοκληρώνει τη χρονιά εντός συνόρων. Η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση των «ερυθρόλευκων» στη φετινή Stoiximan Superleague είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό, αύριο βράδυ Κυριακής (19/5, 22:00) στη Λεωφόρο.

Οι Πειραιώτες, μετά τη νίκη τους επί της ΑΕΚ με 2-0 την περασμένη Τετάρτη, ανέβηκαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Θέση η οποία αυτή τη στιγμή τους εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο τη νέα χρονιά. Αν ηττηθούν από τους «πράσινους» αύριο όμως, τότε θα τερματίσουν τέταρτοι και για να βγουν Ευρώπη την επόμενη σεζόν θα πρέπει να κατακτήσουν το Europa Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια (29/5, 22:00). Ή να έχει προηγηθεί κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό λίγες μέρες νωρίτερα (25/5).

Συνεπώς, το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι «τελικός» για τον Ολυμπιακό. Και ως τέτοιον τον αντιμετωπίζει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Με τον Βάσκο τεχνικό να προετοιμάζει την ομάδα του με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης. Για να κλείσει η χρονιά εν Ελλάδι με ένα θετικό αποτέλεσμα και για να πάει στην «Opap Arena» με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας του. Και χωρίς το άγχος του «πρέπει να κερδίσουμε για να βγούμε Ευρώπη του χρόνου».

Στα αγωνιστικά τώρα, ένα είναι το δεδομένο για τους «ερυθρόλευκους». Ο Τσικίνιο δεν θα αγωνιστεί στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Ο Πορτογάλος χαφ «κιτρινίστηκε» κόντρα στην ΑΕΚ, συμπλήρωσε το σχετικό όριο και θα εκτίσει την ποινή του αναγκαστικά κόντρα στους «πράσινους». Με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να είναι μόλις το τέταρτο που θα χάσει ο Τσικίνιο από την ημέρα που μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό. Η απουσία του προφανώς δημιουργεί σημαντικό «πονοκέφαλο» στον Μεντιλίμπαρ. Καθώς ο 28χρονος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσαίας γραμμής των Πειραιωτών. Έχοντας ανεβάσει επίπεδο τον άξονα του Ολυμπιακού από τη στιγμή που έπιασε λιμάνι.

Κρατούμενο Νο.1: Ο Ιμπόρα δύσκολα βγάζει 90λεπτο, άρα μάλλον δεν θα προτιμηθεί για βασικός. Κρατούμενο Νο2.: Το δίλημμα για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τους Όρτα, Έσε στο κέντρο είναι μεταξύ του Ζοάο Καρβάλιο και του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Αλλά υπάρχει ένα ζήτημα εδώ. Σε κανέναν από τους δύο δεν έχει δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής ο Μεντιλίμπαρ, από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Συνεπώς, υπάρχει και η επιλογή ενός πιο επιθετικού σχήματος, σε περίπτωση που ο πολύπειρος τεχνικός αποφύγει να χρησιμοποιήσει τριάδα στη μεσαία γραμμή. Με 4-2-3-1, τους Όρτα, Έσε μόνους τους στα χαφ και με τους Γιώργο Μασούρα (ή Στέφαν Γιόβετιτς), Ντάνιελ Ποντένσε (υποψήφιος και ο Ζέλσον Μαρτίνς, αλλά με λίγες πιθανότητες), Κώστα Φορτούνη μπροστά τους.

Επίσης, ένα ακόμα δίλημμα υπάρχει για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα παραμένει εκτός δράσης και ο Ομάρ Ρίτσαρντς, αν και έχει ανεβάσει ρυθμούς τις τελευταίες μέρες, είναι ανέτοιμος ακόμα λόγω του τραυματισμού που τον έχει κρατήσει μακριά από τα γήπεδα σχεδόν τρεις εβδομάδες. Αποστολόπουλο ή Κίνι θα ξεκινήσει ο Βάσκος προπονητής αριστερά, με τον Άμπι πιο πίσω ως αουτσάιντερ. Αλλά δύσκολα θα προχωρήσει σε πειραματισμούς ο Μεντιλίμπαρ. Για την ακρίβεια, τους αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι.

Οι υπόλοιποι της ενδεκάδας του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο; Μοιάζουν ως δεδομένοι. Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Ελ Κααμπί.

Οι δύο πιθανές ενδεκάδες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

  • 4-3-3: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (ή Κίνι) – Έσε, Όρτα, Αλεξανδρόπουλος (ή Καρβάλιο) – Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί
  • 4-2-3-1: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (ή Κίνι) – Έσε, Όρτα – Φορτούνης, Μασούρας (ή Γιόβετιτς), Ποντένσε (ή Ζέλσον) – Ελ Κααμπί

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ