Αποστολή στη Φλωρεντία ο Ολυμπιακός – Ποιος πήγε, τι «δώρο» έκανε ο Μεντιλίμπαρ

Αποστολή στη Φλωρεντία ο Ολυμπιακός – Ποιος πήγε, τι «δώρο» έκανε ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έστειλε τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο στο Φιορεντίνα-Νάπολι, ώστε ο Ολυμπιακός να είναι όσο πιο έτοιμος και «διαβασμένος» γίνεται στον τελικό του Conference League. Και δώρο... ρεπό πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Δύο παιχνίδια. Δύο αγώνες με τελείως ξεχωριστή ιστορία. Τελείως ξεχωριστή σημασία. Αλλά πολύ σημαντικοί. Για διαφορετικούς λόγους. Αυτούς τους δύο αγώνες καλούνται να διαχειριστούν και κυρίως να… νικήσουν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι ποδοσφαιριστές του. Με τους «τελικούς» με τον Παναθηναϊκό και Φιορεντίνα να πλησιάζουν και την αγωνία να μεγαλώνει.

Ο Ολυμπιακός βιώνει τις πιο μεγαλειώδεις στιγμές της ιστορίας του και μετράει αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό του Conference League, με αντίπαλο τους Βιόλα. Ο Μεντιλίμπαρ και η ομάδα του, θέλουν να κλείσουν με τον δέοντα τρόπο την παρουσία τους στη Stoiximan Super League. Και με το… μίνιμουμ. Κάτι που συνεπάγεται θετικό αποτέλεσμα στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ένα παιχνίδι που θα καθορίσει την 3η θέση του πρωταθλήματος, που «κλειδώνει» ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ένα παιχνίδι που όλοι στον Πειραιά θέλουν να το αντιμετωπίσουν όπως του αρμόζει: Ως το μεγαλύτερο ντέρμπι στον ελληνικό αθλητισμό.

Διαβάστε επίσης: Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ»

Την ίδια στιγμή, βεβαίως, ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού ετοιμάζεται και για τον τελικό της 29ης Μαΐου και φροντίζει να δείξει με κάθε τρόπο ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη για το σημαντικότερο παιχνίδι στην ιστορία της. Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, ο 63χρονος τεχνικός έστειλε τον άμεσο συνεργάτη του, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο στην Ιταλία, για να κατασκοπεύει από κοντά το παιχνίδι της Φιορεντίνα με τη Νάπολι, στο Αρτέμιο Φράνκι, για την 37η αγωνιστική της Serie Α.

Στο Ρέντη έχουν ήδη ξεκινήσει να μελετούν τη Φιορεντίνα. Για την ακρίβεια, γνωρίζουν τα πάντα για τους Βιόλα. Τον τρόπο που αγωνίζονται. Τις συνήθειες του προπονητή τους. Γενικώς ό,τι χρειάζεται να έχει στα χέρια του ο Μεντιλίμπαρ και το επιτελείο του, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Ειδικά για τους παίκτες-κλειδιά της ιταλικής ομάδας.

Ο Μεντιλίμπαρ, πάντως, έδειξε για ακόμη μία φορά ότι λειτουργεί με νοοτροπία επιβράβευσης και υποστήριξης στο Ρέντη. Ετσι, έδωσε ρεπό-δώρο την Παρασκευή στους ποδοσφαιριστές του, στο πλαίσιο της αποφόρτισης και της ξεκούρασης, ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη νέα χρονιά του Ολυμπιακού. Και επί αυτού δεν υπάρχει λόγος για περεταίρω επεξήγηση. Καθώς πιθανή κατάκτηση του Conference League από τους Πειραιώτες, βγάζει από την κουβέντα την πιθανότητα απουσίας από την Ευρώπη, αλλά κυρίως τα καλοκαιρινά προκριματικά. Καθώς ο Ολυμπιακός θα έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του νέου Europa League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ