Η «κλοπή» του Κοστίνια, ο Ολυμπιακός, οι «μεγάλοι» της Πορτογαλίας και η χειμερινή πρόταση της Τραμπζονσπόρ!

Η «κλοπή» του Κοστίνια, ο Ολυμπιακός, οι «μεγάλοι» της Πορτογαλίας και η χειμερινή πρόταση της Τραμπζονσπόρ!

Ο Ολυμπιακός πρόλαβε και «άρπαξε» τον Κοστίνιο από Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ και τις ομάδες που τον ήθελαν, είπε «όχι» στην πρόταση πώλησης του Πορτογάλου μπακ τον Ιανουάριο και ο 24χρονος αμυντικός έρχεται «γκαζωμένος» στην Ελλάδα, για να μείνει.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται δύο αγώνες μακριά από το φινάλε της σεζόν. Δύο παιχνίδια που συγκεντρώνουν την απόλυτη προσοχή όλων στο Μεγάλο Λιμάνι. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και φυσικά η μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα.

Παρά ταύτα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και η διοίκηση των Πειραιωτών έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις για την επόμενη χρονιά. Κομμάτι της οποίας αναμένεται να είναι και ο Κοστίνια.
Πολλοί που μπορεί να το ξεχνούν, αλλά ο Ολυμπιακός έχει ήδη αποκτήσει τον δεξιό μπακ που θα κληθεί το καλοκαίρι να… κοντραριστεί με τον Ροντινέι για τη θέση.

Διαβάστε επίσης: Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Το όνομα του João Pedro Loureiro da Costa μπορεί να μην λέει πολλά στο ελληνικό κοινό, αλλά ο κατά κόσμον Κοστίνια, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους δεξιούς μπακ του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Και κυρίως, εδώ και λίγους μήνες, είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Ο Κοστίνια αγωνίστηκε την Παρασκευή για τελευταία φορά με τη φανέλα της Ρίο Αβε και μάλιστα ήταν εκείνος που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα το γκολ με το οποίο η ομάδα του ισοφάρισε την Μπενφίκα σε 1-1, με πέναλτι στο 93ο λεπτό, και έκλεισε με θετικό πρόσημο μια πολύ σημαντική χρονιά.

https://www.youtube.com/watch?v=OHjdBZ17PwE

Η οποία σήμανε και την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου, με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.Ο Ολυμπιακός φρόντισε να «κλειδώσει» τη μεταγραφή του 24χρονου (26/03/2000) τον από τον Νοέμβριο, προλαβαίνοντας τις ομάδες που ενδιαφέρονταν για την απόκτησή του. Και οι οποίες δεν ήταν λίγες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι Πόρτο και Φενέρμπαχτσε τον είχαν σε περίοπτη θέση και είχαν επαφές με τη Ρίο Αβε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, για τον ποδοσφαιριστή έκανε επίσημη πρόταση τον Ιανουάριο η Τραμπζονσπόρ, η οποία ήθελε να τον αποκτήσει με μεταγραφή από τον… Ολυμπιακό! Με προοπτική που απορρίφθηκε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο Κοστίνια ολοκλήρωσε τη χρονιά με εντυπωσιακές εμφανίσεις, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του κορυφαίου δεξιού μπακ της Πορτογαλίας, εκτός Big 3 (Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ). Σε σύνολο 37 αγώνων, μέτρησε 6 γκολ και 5 ασίστ, βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τις αρετές που έκαναν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να τον κάνουν δικό τους.

Το όνομα του Πορτογάλου δεξιού μπακ ήδη βρίσκεται στη λίστα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τους υπό επιστροφή ποδοσφαιριστές. Και όπως προκύπτει, θα είναι ένας από τους παίκτες που θα βρίσκονται στο Ρέντη στην έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Δίνοντας τη μάχη του, απέναντι στον Ροντινέι, έναν από τους καλύτερους δεξιούς μπακ που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ