Το… θρίλερ της Ευρώπης: Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, οι τελικοί και ο Άρης

Το… θρίλερ της Ευρώπης: Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, οι τελικοί και ο Άρης

Θρίλερ στην κορυφή, θρίλερ και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στην τελική ευθεία της σεζόν...

ΠΑΟΚ (77β.) και ΑΕΚ (75β.) παλεύουν για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στη σημερινή (19/5, 20:00) τελευταία αγωνιστική σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και «Opap Arena». Αυτοί οι δύο είναι οι διεκδικητές. Και οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει από ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είναι οι μόνοι δηλαδή που είναι σίγουρο ότι του χρόνου θα περάσουν τα σύνορα. Από εκεί και πέρα όμως… χαμός όσον αφορά την έξοδο στην Ευρώπη.

Αν ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος, τότε πιθανότατα ένας εκ των Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού θα μείνει εκτός Ευρώπης. Και λέμε πιθανότατα, διότι στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Europa Conference League, ο Άρης το Κύπελλο και στο πρωτάθλημα βγει τρίτο το «τριφύλλι» και τέταρτοι οι «ερυθρόλευκοι», τότε βγαίνουν όλοι Ευρώπη. Άρα θα έχουμε πέντε ομάδες την επόμενη σεζόν (2024-25) στις διοργανώσεις της UEFA.

Για να γίνουν τα παραπάνω φυσικά, πρέπει πρώτα απ’ όλα ο Παναθηναϊκός (71β.) να επικρατήσει απόψε (20:00) του Ολυμπιακού (73β.) στη Λεωφόρο και να τερματίσει στην 3η θέση και οι «ερυθρόλευκοι» στην 4η.

Σε αυτό το σενάριο και αν παραμείνει η βαθμολογία ως έχει μέχρι τέλους, τότε τα εισιτήρια θα μοιραστούν ως εξής:

Πρωταθλητής: ΠΑΟΚ (2ος προκριματικός γύρος Champions League)
Κυπελλούχος: Άρης (1ος προκριματικός γύρος Europa League)
2ος πρωταθλήματος: ΑΕΚ (2ος προκριματικός γύρος Conference League)
3ος πρωταθλήματος: Παναθηναϊκός (2ος προκριματικός γύρος Conference League)
Κάτοχος Conference League: Ολυμπιακός (League Phase Europa League)

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός λοιπόν έχουν δύο ευκαιρίες για να βγουν Ευρώπη του χρόνου: 1ον) μέσω του μεταξύ τους ντέρμπι, 2ον) μέσω των τελικών τους. Οι «πράσινοι» έχουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Άρη (25/5), όπου αν νικήσουν βγαίνουν στα προκριματικά του Europa League. Και οι «ερυθρόλευκοι» εκείνον του Europa Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα (29/5, 22:00), όπου αν κατακτήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο τότε θα κερδίσουν απευθείας εισιτήριο για τον όμιλο του επόμενου Europa League.

Αν ο Ολυμπιακός απλά μείνει αήττητος σήμερα στη Λεωφόρο και βγει 3ος στο πρωτάθλημα, αλλά δεν πάρει το Conference στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε του χρόνου θα συμμετάσχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Εκτός Ευρώπης η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μένει σε περίπτωση που χάσει και από τον Παναθηναϊκό και από τη Φιορεντίνα και το Κύπελλο Ελλάδας το πάρει ο Άρης.

Ο Παναθηναϊκός μένει εκτός Ευρώπης αν δεν νικήσει απόψε τον Ολυμπιακό και χάσει το Κύπελλο από τον Άρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ