Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητής μέσα στο «Βικελίδης»

Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητής μέσα στο «Βικελίδης»

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας με 2-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στέφθηκε πρωταθλήτης Ελλάδας για την σεζόν 2023-2024

Ο ΠΑΟΚ είναι ο νέος Πρωταθλητής Ελλάδας. Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 10η και τελευταία αγωνιστική των play-offs, και τερμάτισε πρώτος στην φετινή σεζόν, με 80 βαθμούς, 2 περισσότερους από την 2η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν η θριαμβεύτρια στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και με αυτό το τρίποντο κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Μάλιστα, οι ασπρόμαυροι κατέκτησαν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2019.

Διαβάστε επίσης: Έπος: Ο Κλοπ έβαλε όλο το «Άνφιλντ» να φωνάζει το όνομα του Άρνε Σλοτ (vid)

Προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου

Το ματς ήταν ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά, με τις «μονομαχίες» των παικτών να είναι πολύ δυνατές. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει σε κανονική ροή παιχνιδιού. Η πρώτη τελική του ματς ήρθε στο 15ο λεπτό. Ο Σβαμπ έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, η κεφαλιά του Τάισον, όμως, πέρασε άουτ. Στην δεύτερη ευκαιρία στο ματς ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε την μπάλα από τον Μορόν στον χώρο του κέντρου, ο Σέρβος έκανε ωραία κάθετη μπαλιά, και ο Μπράντον Τόμας πλάσαρε στην κίνηση για το 1-0.

Από εκείνο το σημείο ο Άρης αντέδρασε και άρχισε να δημιουργεί κάποιες τελικές. Στο 41′ ο Σαβέριο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι ενώ λίγο αργότερα σε εκτέλεση φάουλ προς την περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Μορόν πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Σουλεϊμάνοφ βρήκε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όμως αστόχησε.

Ψυχωμένος Άρης έφερε το ματς στα ίσα με την έναρξη του δεύτερου μέρους – Άμεση απάντηση με Τάισον

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ διαφορετικό, με τον Άρη να μπαίνει πολύ δυνατά και να φτάνει άμεσα στην ισοφάριση. Μόλις στο 47′, ο Μόουζες Οντουμπάτζο έκανε τη σέντρα και ο Μορόν με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έκανε το 1-1, προκαλώντας ένα ξέσπασμα χαράς σε Χαριλάου και Νέα Φιλαδέλφεια για το 20ο γκολ του Ισπανού στη Super League που έφερνε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ.

Η χαρά, πάντως, κράτησε λίγα λεπτά στην «κίτρινη» πλευρά. Από τρομερή ενέργεια του Γιάννη Κωνσταντέλια που προσπέρασε τον Οντουμπάτζο, ο Τάισον με σουτ νίκησε τον Κουέστα για το 1-2, στέλνοντας ξανά το τρόπαιο στην Τούμπα.

Κόκκινη για τον Μιχαηλίδη και «θρίλερ» για το πρωτάθλημα

Από εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ ο Φαμπιάνο αστόχησε στο 71’ ενώ έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μιχαηλίδη με δεύτερη κίτρινη. Ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε και τότε οι γηπεδούχοι βρήκαν τους χώρους για να δημιουργήσουν κίνδυνο στην εστία του Κοτάρσκι.

Ένα σουτ του Άλβαρο Ζαμόρα από δύσκολη θέση πέρασε έξω (89′) ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρίμ Ανσαριφάρντ σπατάλησε τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσει με κεφαλιά από την μικρή περιοχή, και να στείλει τον τίτλο στην ΑΕΚ.

Το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους, ο ΠΑΟΚ για τέταρτη φορά στην ιστορία του και πρώτη από το 2019 κατέκτησε τον τίτλο, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προκριματικά του UEFA Champions League. Αυτός ήταν και ο δεύτερος τίτλος του πρωταθλητή για τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην χώρα μας.

Ο Άρης, από την άλλη, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο (25/5, 20:30 – Πανθεσσαλικό Στάδιο), με την ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο να εξασφαλίζει και την έξοδό της στην Ευρώπη, έπειτα από το 2-2 των «πράσινων» με τον Ολυμπιακό που τους άφησε στην τέταρτη θέση.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Άρης (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια (86’ Φεράρι), Βερστράτε (65’ Γκαρθία), Ζουλ (86’ Ανσαριφάρντ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (86’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (72’ Σαμόρα), Μορόν

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80’ Νάσμπεργκ), Τάισον (65’ Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (65’ Σαμάτα)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ