Ο Πινέδα στο Νο.1 της Super League (pic, vids)

Ο Πινέδα στο Νο.1 της Super League (pic, vids)

Η ΑΕΚ μπορεί να απέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα, όμως ο Ορμπελίν Πινέδα για ακόμη μια χρονιά έδειξε πόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής είναι για την Ένωση

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, μετά το εντυπωσιακό 4/4 στο φινάλε, η ΑΕΚ «αυτοκτόνησε» και έχασε μέσα από τα χέρια της τον τίτλο, όμως για ακόμη μία χρονιά είδε τον Ορμπελίν Πινέδα να κάνει… παπάδες.

Ο Μεξικανός μέσος της Ένωσης πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και αποτέλεσε τον παίκτη-κλείδι για τον Ματίας Αλμέιδα, με τους αριθμούς να λένε μία μεγάλη αλήθεια για τη συνεισφορά το και την επιδραστικότητα που είχε και έχει στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων.

Συγκεκριμένα, ο Πινέδα ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης στην ελληνική Super League τη σεζόν 2023/24, σύμφωνα με έρευνα του Cies Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), η οποία παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές των οποίων οι επιδόσεις είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο κατά τη σεζόν 2023/24 σε 54 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο.

Η βαθμολογία του Μεξικανού κεντρικού μέσου, υπολογίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις επιδόσεις των παικτών σε έξι τομείς του παιχνιδιού, τα λεπτά του εγχώριου πρωταθλήματος και τα αποτελέσματα. Ο Πινέδα λοιπόν είναι στο Νο.1 της ελληνικής Super League, έχοντας σε 2.112 λεπτά συμμετοχής 65.1 και έχει τη μεγαλύτερη επιρροή και μάλιστα με διαφορά από τους υπόλοιπους.

Στην 20αδα της ελληνικής Super League, η ΑΕΚ εκτός από τον Πινέδα έχει ακόμα δύο παίκτες τον Νίκλας Ελίασον και τον Ντομαγκόι Βίντα. Από εκεί και πέρα, τους περισσότερους τους έχουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, αφού μετράνε 5 στην πρώτη 20αδα, ενώ ακολουθούν με 4 ο Παναθηναϊκός και 3 Άρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υψηλότερη αξία (98,5) για οποιαδήποτε θέση καταγράφηκε για τον Ισπανό μέσο της Μάντσεστερ Σίτι Ρόδρι, ο οποίος βρέθηκε μπροστά από τον Ελβετό μέσο Γκράνιτ Τσάκα (92,3/Λεβερκούζεν) και τον Μάρτιν Έντεγκααρντ (89,9 Άρσεναλ)

Για τις υπόλοιπες θέσεις, οι υψηλότερες βαθμολογίες μετρήθηκαν για τον Πορτογάλο Ρούμπεν Ντίας μεταξύ των σέντερ μπακ, τον συμπαίκτη του Κάιλ Γουόκερ ως φουλ μπακ, τον Γερμανό Φλόριαν Βίρτς στους επιθετικούς χαφ, τον Άγγλο Μπουκάγιο Σάκα στους εξτρέμ, καθώς και τον Αργεντινό Λαουτάρο Μαρτίνες στους σέντερ φορ.

Δείτε τη λίστα στη Super League

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ