Λουτσέσκου: «Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος ονειρεύεται το Champions League»

Λουτσέσκου: «Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος ονειρεύεται το Champions League»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για την επόμενη μέρα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ και για το όνειρο που έχουν όλοι γύρω από το κλαμπ για συμμετοχή στο Champions League.

Ακόμη μία συνέντευξη σε Μέσο της Ρουμανίας παραχώρησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου που βρίσκεται στην πατρίδα του για διακοπές μετά την πολύ απαιτητική σεζόν με τον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής του Δικεφάλου αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην ομάδα, στον Ιβάν Σαββίδη αλλά και στο όνειρο του Champions League.

Διαβάστε επίσης: Μεντιλίμπαρ: «Να το κάνουμε όπως με τη Σεβίλλη – Το έκαναν οι Νέοι, γιατί όχι κι εμείς»

Όσα είπε ο Λουτσέσκου:

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: «Υπήρχαν συζητήσεις, αλλά έπρεπε να περιμένω περισσότερο και δεν ήθελα. Μετά την κατάκτηση του Champions League Ασίας με την Αλ Χιλάλ, προτίμησα να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ, ίσως επειδή ένιωσα ότι άφησα κάτι ημιτελές εκεί. Ήταν μια συναισθηματική απόφαση, αυτός είμαι. Αν πάρω μια απόφαση, αυτό είναι.

Υπήρξαν συζητήσεις, αλλά εγώ στον ΠΑΟΚ έχω την ευκαιρία να παλέψω για να κατακτήσω το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να παίξω στην Ευρώπη.

Θα μπορούσα να πάω σε μια ομάδα που αγωνίζεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό, όπως πήγα στην Ξάνθη, να δουλέψω για να ανοίξω ακόμα μια πόρτα στην καριέρα μου, δεν είναι όμως τόσο απλό».

Για το αν ένιωθε πως θα μπορούσε να μη συνεχίσει στον ΠΑΟΚ αν δεν κατακτούσε το πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω ότι υπήρχε αυτός ο κίνδυνος. Μόνο αν καταλήγαμε και οι δύο πλευρές ότι ο κύκλος έχει κλείσει. Φυσικά, η δυσαρέσκεια θα ήταν μεγάλη, μπορεί να συμβούν πράγματα που θα σε βάλουν σε μια λεπτή θέση. Όμως ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τέσσερα πρωταθλήματα, και τα δύο ήταν με εμένα».

Για την πρόκληση του Champions League: «Δεν είναι σωστό να θέλεις να ανέβεις απευθείας στα Ιμαλάια. Δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης. Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος ονειρεύεται το Champions League. Θα έλεγα ότι εμείς το πάμε βήμα- βήμα από τον έναν προκριματικό στον άλλον. Είναι σημαντικό να παίζεις κάθε φορά για τον επόμενο αγώνα. Δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ ή η Μάντσεστερ Σίτι για να ανέβουμε απευθείας στα Ιμαλάια».

Για την περίοδο που τελείωσε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, όλες οι ομάδες της Αθήνας επένδυσαν όσο ποτέ άλλοτε. Παίκτες και προπονητές με ονόματα. Ο καθένας με διασυνδέσεις και πολιτική δύναμη. Έπαιζε ο ένας με τον άλλον στα playoffs, ήταν πολύ περίπλοκο.

Για να είμαστε αντικειμενικοί, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και το αίσθημα ότι είναι παραμελημένοι όσοι ζουν στη Θεσσαλονίκη. Η Αθήνα είναι Αθήνα και αδιαφορεί για τη Θεσσαλονίκη. Έχει δημιουργηθεί μια απογοήτευση προς την Αθήνα, νιώθουμε πολύ έντονα αυτό το συναίσθημα.

Στην Αθήνα υπάρχει μια τεράστια αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων εκεί. Αν πήγαινες εκεί και ρωτούσες, όλοι θα έλεγαν ότι θα προτιμούσαν να κερδίσει ο ΠΑΟΚ παρά μια άλλη ομάδα από την Αθήνα».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε ελληνικό και ρουμανικό ποδόσφαιρο: «Με όλο τον σεβασμό, υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αξία μεταξύ του ρουμανικού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Ελλάδα είχε δύο ομάδες στα προημιτελικά του Conference League, η μία προκρίθηκε στον τελικό.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι Έλληνες είχαν μόνιμα ομάδες στους ευρωπαϊκούς ομίλους. Οι μισθοί φτάνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πόσα έχει ο Μπερνάρ του Παναθηναϊκού, αλλά νομίζω είναι γύρω στα δύο εκατομμύρια. Στον ΠΑΟΚ ο υψηλότερος μισθός είναι ενάμισι εκατομμύριο».

Για όσα είχαν γίνει με τον Ιβάν Σαββίδη στο περιβόητο ντέρμπι με την ΑΕΚ που δεν τελείωσε ποτέ: «Έχει περάσει τόσος καιρός από τότε. Δεν έχει έρθει σε παιχνίδι εδώ και 3 χρόνια. Δε ζει καν στην Ελλάδα πια, μετακόμισε στη Ρωσία, στο Ροστόφ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ