AEK : Αργεντίνικη εγγύηση 150 γκολ για Πόνσε

AEK : Αργεντίνικη εγγύηση 150 γκολ για Πόνσε

Η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Εζέκιελ Πόνσε, με δανεισμό από τη Ρόμα και to10.gr ανατρέχει στο παρελθόν για να ξαναθυμηθούμε τους Αργεντινούς επιθετικούς που «χόρεψαν» τάνγκο στην Ένωση και έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Ο Εζέκιελ Πόνσε αναμένεται να φορέσει τα κιτρινόμαυρα και να αποτελέσει τον βασικό επιθετικό της ΑΕΚ στην προσπάθειά της να μπει στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτήσει το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ο 21άχρονος επιθετικός έρχεται για να αυξήσει τον αριθμό των 150 γκολ που έχουν πετύχει οι συμπατριώτες προκάτοχοί του. Ας δούμε ποιοι ήταν αυτοί και τί έκαναν με τη φανέλα της ΑΕΚ ξεκινώντας από αυτόν που θα κληθεί να αντικαταστήσει ο Πόνσε, την αδυναμία των οπαδών της πρωταθλήτριας, Σέρχιο Αραούχο.

Σέρχιο Αραούχο: Ιαν. 2017-Ιουν. 2018, 60 συμ.-23 γκολ

Ο Αραούχο ήρθε στην ΑΕΚ σχεδόν ταυτόχρονα με το Μανόλο Χιμένεθ, τον Ιανουάριο του 2017, σε μια περίοδο που η ΑΕΚ βρισκόταν σε τραγική κατάσταση αγωνιστικά και ψυχολογικά ούσα εκτός πλέι οφ. Ο «Chino» έδειξε με το καλημέρα τί μπορεί να κάνει σκοράροντας 2 γκολ στο ντεμπούτο του απέναντι στο Λεβαδειακό για το κύπελλο. Η συμβολή του ήταν καθοριστική τόσο στο κύπελλο όπου η ομάδα έφτασε ως τον τελικό όσο και στο πρωτάθλημα όπου χάρη σε δικό του γκολ πήρε τη δεύτερη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Φέτος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα με 11 γκολ και από τους πολυτιμότερους στην πορεία ως την κατάκτηση του τίτλου μετά από 24 χρόνια.

Ίσμαελ Μπλάνκο: 2007-2011, 169 συμ.-72 γκολ

Τη σεζόν 2006-2007 αγωνιζόταν δανεικός στην Ολίμπο (στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής) από την Κολόν Σάντα Φε και πέτυχε 30 γκολ με τη φανέλα της. Η ΑΕΚ μετά την απόκτηση του Ριβάλντο έψαχνε τον παρτενέρ του Νίκου Λυμπερόπουλου στην επίθεση και τον βρήκε στο προόσωπο του «Ζορό» αφού ο πρώτος στόχος για την γραμμή κρούσης, Χοακίν Λαριβέι είχε καταλήξει στην Κάλιαρι.

Ο Μπλάνκο σκόραρε δις με το καλημέρα, απέναντι στον Ατρόμητο, έκανε μια εκπληκτική χρονιά στην οποία αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος με 19 γκολ και τη βοήθησε καθοριστικά στην πορεία που έκανε για το πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά βγήκε και πάλι πρώτος σκόρερ με 14 γκολ μαζί με τον Γκαλέτι αλλά η πορεία της ομάδας δεν ήταν το ίδιο καλή. Αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους της ΑΕΚ αλλά την αγάπησε κι ο ίδιος πολύ κάτι που δεν ξεχνάει να εκφράσει με κάθε ευκαιρία. Κατέκτησε και ένα κύπελλο το 2011 απέναντι στον Ατρόμητο.

Νάτσο Σκόκο: 2008-2011, 118 συμ.-33 γκολ

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο τα τελευταία χρόνια το όνομά του «παίζει» για επιστροφή στην Ένωση με αποκορύφωμα το περασμένο καλοκαίρι που έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να επιστρέψει. Ο «υδραυλικός» λατρεύτηκε, όπως και οι προαναφερθέντες συμπατριώτες του, από το κόσμο της ΑΕΚ και μνημονεύται ακόμη σε κάθε ευκαιρία.

Με «βίτσιο» να πετυχαίνει μόνο γκολάρες ο Σκόκο έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές στους οπαδούς της ΑΕΚ, με γκολ όπως αυτά κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» αλλά και στον απίθανο τελικό κυπέλλου του 2009 ή το εκπληκτικό γκολ απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη και πολλά άλλα. Πέτυχε την ΑΕΚ στην αρχή μιας πολύ δύσκολης περιόδου που ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό το 2013 αλλά αυτός κατάφερε να ξεχωρίσει και κατέκτησε το κύπελλο απέναντι στον Ατρόμητο.

Πάτο Ροντρίγκεζ: 2016-2017 Δεκ. 35 συμ.-4 γκολ

Ο Πατίτο όπως τον φωνάζουν οι δικοί του, σίγουρα δεν είχε την επιτυχία που είχαν οι προηγούμενοι αλλά υπήρξαν στιγμές ειδικά τον πρώτο του καιρό στην ομάδα που έδειξε την ποιότητά του. Δεν προσρμόστηκε στην Ελλάδα ωστόσο οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν να θυμούνται από αυτόν το γκολ που πέτυχε πέρσι στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Ντιέγκο Μπουονανότε: 2015-2016, 35 συμ.-11γκολ

Ένας παίκτης που η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και του στέρησε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα, ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι της επιστροφής της στην Superleague και τη βοήθησε αρκετά στην πολύ καλή πορεία που έκανε στο πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν αλλά και στην κατάκτηση του κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Έμεινε μόνο ένα χρόνο αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι πέρασε απαρατήρητος χωρίς όμως να εντυπωσιάσει όπως οι άλλοι συμπατριώτες του.

Εμάνουελ Ρούιζ: 2000-2001, 39 συμ.-7 γκολ

Ίσως αυτός που πέρασε πιο απαρατήρητος από όλους, ο Ρούιζ, ήρθε στην ΑΕΚ από τη Ροζάριο Σεντράλ και έμεινε έναν χρόνο στον οποίο το πιο αξιομνημόνευτο που πέτυχε ήταν ένα γκολ στο φινάλε ενός αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο που έδωσε τη νικη στην ΑΕΚ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ