Άρης : O Αλέκος Αλεξιάδης που δεν έχασε ποτέ

Άρης : O Αλέκος Αλεξιάδης που δεν έχασε ποτέ

Με αφορμή την επέτειο για το κύπελλο του 1970 τα λόγια του τεράστιου Αλεξιάδη αποτελούν οδηγό για την νοοτροπία που πρέπει να έχει ο Άρης και όσοι αγωνίζονται με την φανέλα του.

Με τον Αλέκο Αλεξιάδη μένουμε σχεδόν, απέναντι. Κάτι που μου έδωσε την ευκαιρία να ακούσω δεκάδες ιστορίες γι αυτόν ,γιατί δυστυχώς δεν τον πρόλαβα να αγωνίζεται, από φίλους και γνωστούς. Για τον κορυφαίο επιθετικό που έχει περάσει ποτέ από τον Άρη, για την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι, για την μαγκιά του, για την αυταπάρνηση του.

Για το ότι έπαιξε με ματωμένη φανέλα για ένα ολόκληρο ημίχρονο, χωρίς να πει κουβέντα. Τώρα, συνεχώς με το χαμόγελο στα χείλη και προσιτός σαν άνθρωπος. Σταρ μιας άλλης εποχής, που δεν είχαν καβαλήσει το καλάμι. Που παραμένουν απλοί και πάνω από όλα άνθρωποι. Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης του Άρη επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του 1970, πριν από ακριβώς 48 χρόνια.

Όποτε τον βλέπω, τέτοια μέρα, πάντα την θυμάται με ξεχωριστό τρόπο. «Μου ακύρωσαν δυο γκολ στον τελικό, αλλά είπαμε στα αποδυτήρια ότι δεν μας νοιάζει τίποτα και θα κερδίσουμε. Όταν φοράς την φανέλα του Άρη, είναι σαν να φοράς πανοπλία. Δεν ήταν μόνο ο τελικός. Εγώ στα όσα χρόνια έπαιξα ποδόσφαιρο δεν έχασα ποτέ από τον ΠΑΟΚ».

Οι ατάκες του αποτελούν οδηγό για την νοοτροπία που πρέπει να έχει ο σύλλογος Άρης και την φιλοσοφία που πρέπει να έχουν όσοι φοράνε την φανέλα του. Ναι, άλλες εποχές τότε και άλλες τώρα. Δεν περιμένουμε από κανέναν να κάνει κεφαλιά ψαράκι στα χαλίκια, να γεμίσει αίματα και να συνεχίσει να παίζει. Όμως, όσοι παίκτες φοράνε αυτή την φανέλα, θα πρέπει, τουλάχιστον , να καταλαβαίνουν πόσο βαριά είναι. Ακόμα και στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Υ.Γ Ήταν επιβεβλημένη η παρουσία αθλητικού-τεχνικού διευθυντή στην ομάδα. Ο Καρυπίδης το κατάλαβε και τον έφερε. Ο πρώτος, μάλιστα, που ικανοποιήθηκε από τη συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν ο Ερέρα.
Υ.Γ 1 Αρκετές είναι οι εκπλήξεις που αναμένεται να δρομολογηθούν μέσα στις επόμενες μέρες, σε ότι αφορά το ρόστερ του Άρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ