Μπαταγιάννης: «Οι ομάδες είναι έτοιμες για μία νέα αρχή…»

Μπαταγιάννης: «Οι ομάδες είναι έτοιμες για μία νέα αρχή…»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Super League για την απόφαση για αναδιάρθρωση. Ζητάει συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού για την ερχόμενη Δευτέρα.

Πρωτάθλημα με 16 ομάδες την περίοδο 2018-19 χωρίς play offs αποφάσισε η Λίγκα και τρεις κατηγορίες για την περίοδο 2019-20 με την πρώτη κατηγορία να έχει 14 ομάδες (και όχι 12 όπως ζητάει η Πολιτεία), όπως επιβεβαίωσε ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης με δηλώσεις του, μετά το τέλος του συμβουλίου της Super League.

Με αυτή την πρόταση η Λίγκα ζητάει συνάντηση για τη Δευτέρα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Το υπουργείο πάντως, απαντάει ανεπίσημα ότι η πρόταση που κατέθεσε είναι συγκεκριμένη. «Ο υπουργός δεν δέχεται αντιπρόταση και αντιλαμβάνεται με τη στάση της Λίγκας ότι αυτή έχει απορριφθεί».

«Δεν απορρίψαμε την πρόταση του υφυπουργού, τη δεχθήκαμε. Είπαμε ναι στη μείωση» τόνισε ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης και συμπλήρωσε… «Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην ανώτερη του μορφή, αποφάσισε για την περίοδο 2019-20 να μειώσει τις ομάδες σε 14. Το πώς θα γίνει η μείωση θα το αποφασίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Θα προσέλθουμε στον υπουργό, θα ζητήσουμε διευκρινήσεις γι’ αυτά που μας έχει πει, θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση και να προχωρήσουμε.

Δεχόμαστε την πρόταση για τρεις κατηγορίες και θέλουμε επιπλέον διευκρινήσεις.

Θα κάνουμε και διάφορες άλλες μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία και την ποιότητα του ποδοσφαίρου. Είναι αποφασισμένες οι ομάδες της Super League να αναβαθμίσουμε το προϊόν και να προχωρήσουμε σε ένα πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα. Είναι ειλλημένη απόφαση…»

Ο πρόεδρος της Λίγκας ρωτήθηκε τι θα κάνει ο συνεταιρισμός αν πάρει αρνητική απάντηση.

«Ίσα, ίσια που εμείς συμφωνήσαμε με την άποψη του κ. Βασιλειάδη και προχωρήσαμε σε μείωση των ομάδων. Δεχθήκαμε τις τρεις κατηγορίες, έχουμε ως σκέψη να δεχθούμε να διοργανώσουμε τις δύο κατηγορίες και την άλλη η ΕΠΟ. Δεν θα έχει λόγο να μην δεχθεί την πρόταση μας. Αν δεν πηγαίναμε σε μείωση, θα μπορούσα να το πω» είπε.

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλει να προχωρήσει μπροστά…»

Και πρόσθεσε: «Η πρόταση μας είναι πολύ κοντά για να μην πω ταυτόσημη με την πρόταση του υπουργού. Μόνοι μας δεχθήκαμε ότι έχει το οποιοδήποτε έρισμα να αρνηθεί αυτή την πρόταση. Το νούμερο 14 είναι μία προσαρμογή και θα δούμε πως θα προχωρήσει. Μπορεί μετά από κάποια χρόνια να το ξανασυζητήσουμε. Το 14 είναι μία κίνηση που δείχνει ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλει να προχωρήσει μπροστά. Αν τινάξει το οικοδόμημα για δύο ομάδες εμείς θα κοιτάξουμε να βρούμε μία λύση, να κάνουμε πρωτάθλημα. Είναι μία χρυσή ευκαιρία να κάνουμε πρωτάθλημα ανταγωνιστικό με τους όρους και τις συνθήκες που θέλει και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ο υπουργός».

Περί Nova

Για την επιστολή της Nova, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Β. Μπαταγιάννης, είπε… «Για να στείλει επιστολή η Nova πρέπει και αυτή η ίδια να έχει τακτοποιήσει κάποια πράγματα. Οι ομάδες διαμαρτύρονται για καθυστέρηση στις καταβολές. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν το πρωτάθλημα να αρχίσει στις 25/8 όπως το έχουμε προγραμματίσει και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αξιόπιστο. Αν θέλει η nova να αρχίσει ένα πρωτάθλημα που επτά ομάδες δεν θα έχουνε τηλεοπτική  στέγη ας μας το πει ξεκάθαρα, να δούμε πόσο νοιάζεται για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία αυτή τη στιγμή.

Είναι οι ομάδες πλήρως συνειδητοποιημένες, έτοιμες να κάνουμε μία αρχή και να δείξουμε ότι πραγματικά ενδιαφερόμαστε και για το προϊόν και για το ποδόσφαιρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ