Ο Μάριος Οικονόμου και το κουμπάκι «restart»

Ο Μάριος Οικονόμου και το κουμπάκι «restart»

Το ποδοσφαιρικό ταξίδι στην Ιταλία τελείωσε για τον Μάριο Οικονόμου που θα αναζητήσει στην ΑΕΚ, στην ομάδα της καρδιάς του, το... εικονικό κουμπάκι με το restart!

Καμιά φορά στην ζωή, βρίσκεις το πεπρωμένο σου στους δρόμους που επέλεξες για να το αποφύγεις. Ο Μάριος Οικονόμου γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 1992 στα Γιάννενα. Μεγάλωσε σε… κιτρινόμαυρη οικογένεια. Η λατρεία στην ΑΕΚ, στον Δικέφαλο αετό, ήταν μια από τις σταθερές στη ζωή του. Ωστόσο, τα επαγγελματικά του μονοπάτια δεν τον έφεραν στη Φιλαδέλφεια. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΠΑΣ. Το 2011 προβιβάστηκε στην μεγάλη ομάδα. Ήταν ψηλό παιδί, γεροδεμένο. Είχε όλα τα φυσικά προσόντα να εξελιχθεί σε έναν βράχο της άμυνας.

Πήρε τη γενναία απόφαση, μόλις στα 20 να φύγει για την Ιταλία. Έγινε τότε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα που υπογράφει συμβόλαιο με ομάδα του εξωτερικού μόλις στην πρώτη του σεζόν. Η οικογένειά του έμεινε πίσω. Δεν ήταν και η πιο εύκολη απόφαση της ζωής του, μα προείχε το κυνήγι του ονείρου του. Του ονείρου της καταξίωσης. Στην Κάλιαρι, λοιπόν, (2013-2014) κι ύστερα στην Μπολόνια (2014) που ήρθε και η πιο μεστή σεζόν της καριέρας του (34 συμμετοχές, 4 γκολ).

Τότε (το καλοκαίρι του 2015) οι ιθύνοντες της ομάδας απέρριψαν γενναία πρόταση της Νάπολι για να κρατήσουν τον παίκτη στην οικογένειά τους (το συμβόλαιο συνεργασίας τους με τον παίκτη εξέπνεε το 2020). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν αντίστοιχη. Ξεκίνησε ο Γολγοθάς των δανεισμών (2016-17). Αρχικά στην ΣΠΑΛ, στη συνέχεια στην Μπάρι…

Δεν πάνε πάντοτε τα πράγματα όπως τα σχεδιάζεις όμως. Και στη ζωή δεν μπορείς να πατήσεις στο κουμπί της «Έναρξης», έπειτα την επιλογή «Παροχή ενέργειας» και τέλος το «Επανεκκίνηση». Οφείλεις όμως να αναζητήσεις ένα… εικονικό κουμπάκι.

Ο Μάριος Οικονόμου, κοντά στα 26 του, κατάλαβε ότι το ταξίδι στην Ιταλία μετά από πέντε χρόνια πρέπει να ολοκληρωθεί. Η ώρα της επιστροφής, έφθασε. Ο στόχος είναι ένας: Να βρει εκείνο το εικονικό κουμπάκι και να πατήσει «restart». Να γεμίσει ξανά φιλοδοξίες και όνειρα για την κορυφή. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, η ομάδα που υποστήριζε από πιτσιρικάς, του έδωσε αυτή την δυνατότητα. Τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει στο χορτάρι τις ικανότητές του. Να γίνει ο φύλακας – άγγελος των μετόπισθεν. Άξιος αντικαταστάτης του Όγκιεν Βράνιες που αποχώρησε για την Άντερλεχτ. Ο ύψους 1.89 αμυντικός αποτελεί επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη. Είναι Έλληνας, εξελίξιμος, γεμάτος κίνητρα για το κάτι παραπάνω.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γυρίζω στην Ελλάδα για να παίξω στην ΑΕΚ. Θέλω να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο και να κάνω γεμάτες σεζόν. Η προοπτική να παίξω στο Champions League είναι κάτι που δεν μπορεί να με αφήνει ασυγκίνητο. Δεν φοβάμαι τον συναγωνισμό. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να εκπληρώσει η ΑΕΚ τους στόχους της», δήλωσε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της επίσημης ανακοίνωσής του. Καμιά φορά στην ζωή, βρίσκεις το πεπρωμένο σου στους δρόμους που επέλεξες για να το αποφύγεις…

https://www.youtube.com/watch?v=HZmuzcGvl7A

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ