Αργύρης Καμπετσής : Ο μικρός killer που τρελαίνει τον Νταμπίζα

Αργύρης Καμπετσής : Ο μικρός killer που τρελαίνει τον Νταμπίζα

Ο Αργύρης Καμπετσής έχει την ευκαιρία στα 19 του χρόνια να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, έχοντας ήδη περάσει από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

«Για να κάνεις καριέρα στο ποδόσφαιρο χρειάζεται προσωπικότητα, πειθαρχία, επιμονή, υπομονή και πολύ προπόνηση» είχε δηλώσει ο Αργύρης Καμπετσής όταν ήταν μόλις 17 χρονών. Τα λόγια του αυτά δείχνουν ότι δεν είναι μόνο το ταλέντο που κάνει αυτό το παιδί ξεχωριστό. Ο χαρακτήρας και η ωριμότητα, που δε συνάδει με παιδί της ηλικίας του, είναι μία στέρεη βάση για να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες που θα του παρουσιαστούν.

Ο Αργύρης αυτή τη στιγμή φιγουράρει στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νίκος Νταμπίζας με τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Δώνη,  προσπαθεί να εξασφαλίσει το δανεισμό του από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Τα οικονομικά του ΠΑΟ έφεραν περιορισμό στις κινήσεις του «Τριφυλλιού». Τόσο χρηματικό όσο και ηλικιακό. Η συγκυρία αυτή όμως ίσως είναι που θα φέρει στους πράσινους το μεγαλύτερο ταλέντο του Ελληνικού ποδοσφαίρου στη θέση του σέντερ φορ.

Το ξεκίνημα στην ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός

«Σε ένα τουρνουά στην Παλλήνη τα είχα πάει πολύ καλά. Τότε με πλησίασε ο κύριος Σαβέφσκι και με ρώτησε αν ήθελα να προπονηθώ με την ΑΕΚ». Αυτή ήταν και η αφετηρία του ποδοσφαιρικού ταξιδιού του Αργύρη Καμπετσή.

Ο νεαρός επιθετικός έμεινε στις ακαδημίες της «Ένωσης» για δύο χρόνια και τότε ήρθε η πρώτη μεγάλη απόφαση της καριέρας του…

Ο νεαρός στράικερ μετά τα πρώτα του βήματα στη ΑΕΚ, μεταπήδησε στον Ολυμπιακό το 2008, κι έμεινε για 9 χρόνια. Από το ξεκίνημα του στους «Ερυθρόλευκους» ξεχώρισε. Οι προπονητές του εντόπισαν κατευθείαν ότι αυτό το παιδί έχει «κάτι».

Πολλά ταλέντα έχουν χαθεί σε μικρές ηλικίες, χωρίς απαραίτητα να έχουν την ευθύνη. Αρκετές φορές, οι γονείς στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν το καλύτερο για το παιδί τους, καταφέρνουν το ακριβώς αντίθετο.

Από τα λόγια του Καμπετσή όμως διακρίνουμε την ωριμότητα και την ποιότητα του χαρακτήρα που αποκόμισε από το σπίτι του. Όντας προσγειωμένος και με τη συνεχώς αλματώδη πρόοδο του, έκανε τους πάντες να τον θαυμάζουν.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να θεωρείτε ως το «Πρότζεκτ Ρέτσος» νούμερο δύο, στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Τέτοιες ήταν οι προοπτικές που έβλεπαν στον ταλαντούχο νεαρό οι άνθρωπο στου Ρέντη.

Το «Γερμανικό» άλμα

Το καλοκαίρι του 2017 το συμβόλαιο του Αργύρη Καμπετσή ολοκληρώθηκε κι έμεινε ελεύθερος. Μάνατζερ του ποδοσφαιριστή είναι ο Κωνσταντίνος Φάρρας, που είναι ατζέντης και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου αλλά και του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου.

Έχοντας μείνει ελεύθερος από τους «Ερυθρόλευκους» ο Αργύρης αποφασίζει να κάνει το άλμα στην καριέρα του και να μεταβεί στη Γερμανία για χάρη της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ακούγεται ονειρικό, αλλά μόνο εκείνος γνωρίζει τις δυσκολίες.

«Πήγα στη Γερμανία και ήμουν μόνος μου. Έμενα σ’ ένα ξενοδοχείο, χωρίς να μπορώ να μιλήσω τη γλώσσα». Τίποτα δεν έρχεται εύκολα και ο μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού, το κατάλαβε από το ξεκίνημα.

Ωστόσο η βοήθεια που του παρείχε η ομάδα και οι συμπαίχτες του ήταν σημαντική στην ομαλή ένταξη του σ’ ένα τελείως διαφορετικό κόσμο.

Την βοήθεια που πήρε, την «ανταπέδωσε» κατευθείαν, σκοράροντας τρία γκολ στο πρώτο φιλικό που αγωνίστηκε.

Μάλιστα δεν πέρασε και πολύς καιρός μέχρι να κάνει τους συμπαίχτες του να τραγουδούν Ελληνικά! Όχι μόνο εντάχθηκε στο σύνολο γρήγορα αλλά έδειξε και στοιχεία του χαρακτήρα του που αποδεικνύουν γιατί αυτό το παιδί θα πετύχει στη ζωή του!

Η «χρυσή» ευκαιρία

Έτσι φτάνουμε στο σήμερα, όπου ο Καμπετσής αποτελεί το νούμερο ένα στόχο για την κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Τόσο στον ΠΑΟ όσο και στον ίδιο το νεαρό ποδοσφαιριστή παρουσιάζεται μία τεράστια ευκαιρία.

Μέσα στις δύσκολες μέρες που ζουν στο «τριφύλλι» έχουν την τύχη να βρίσκονται κοντά στην απόκτηση ενός εξαιρετικά ταλαντούχου νέου.

Η κατάσταση του ΠΑΟ όμως ίσως είναι και το «ιδανικό» περιβάλλον για να μπει στο γήπεδο και να αγωνιστεί απελευθερωμένος ο Αργύρης Καμπετσής. Χωρίς άγχος, με το μυαλό μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Οι «πράσινοι» αποδεδειγμένα έχουν ανθρώπους που μπορούν να διαχειριστούν και να αναδείξουν το ταλέντο των ποδοσφαιριστών τους. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε και την τακτική συμμετοχή στους αγώνες της Σούπερ Λιγκ, τότε… μόνο ο ουρανός είναι το όριο του Καμπετσή.

Έχοντας περάσει από ΑΕΚ κι Ολυμπιακό, ίσως ο Παναθηναϊκός να είναι αυτό που «ταιριάζει» στον Αργύρη Καμπετσή. Ίσως ο ΠΑΟ να είναι η «Ιθάκη» του Καμπετσή, όπου θα αγωνιστεί και θα γίνει για τους «Πράσινους» ο επιθετικός του αύριο, από… σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ