Τζανακάκης : «Θα τους χτυπάμε όλους, στόχος η πεντάδα»

Τζανακάκης : «Θα τους χτυπάμε όλους, στόχος η πεντάδα»

Αισιόδοξος για μια καλή ατομικά και συνολικά σεζόν ο Κρητικός μπακ χαφ.

Ο Μάνος Τζανακάκης μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που παρακολουθούν την προετοιμασία του Άρη στα Τρία Πέντε Πηγάδια.

Ο δεξιός μπακ χαφ των κιτρινόμαυρων, δείχνει αισιόδοξος για μια επιτυχημένη σεζόν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Είπε μεταξύ άλλων:

Για την ανανέωση του συμβολαίου: «Σίγουρα το ήθελα πολύ. Το είχα πει στον πρόεδρο. Στη διάρκεια της σεζόν μάλιστα μου είπε ότι εφόσον πάνε όλα καλά, θα είμαι από τους πρώτους που θα ανανεώσουν. Μέχρι όμως να υπογράψεις, είναι φυσιολογικό να έχει ένας άγχος. Τέλος καλό, όλα καλά. Τώρα είναι τα δύσκολα. Υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις και πρέπει να τα δώσω όλα».

Η επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ: «Για αυτό ήρθα άλλωστε. Οταν αποκτήθηκα επί Αναστόπουλου, στόχος μου ήταν να παίξω έναν χρόνο στη Football League και μετά στη Super League. Πίστευα ότι θα τα καταφέρουμε βλέποντας εκείνη την ομάδα. Αργήσαμε έναν χρόνο, αλλά τα καταφέραμε».

Η προοπτική της νέας σεζόν: «Εννοείται ότι με φτιάχνει. Μου αρέσει η φιλοσοφία της ομάδας. Εγω δεθεί μαζί της. Θα πηγαίνουμε να τους… χτυπάμε όλους. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Σε κάθε ματς, πρέπει να πηγαίνουμε για τη νίκη. Αυτό με εξιτάρει. Εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Η διετία που πέρασε: «Ωρίμασα. Πέρασα δύσκολες καταστάσεις. Στιγμές τις οποίες δεν έχω ξαναζήσει στο ποδόσφαιρο. Εδώ υπάρχει και μία διαφορετική πίεση. Ειδικά την πρώτη χρονιά που δεν ανεβήκαμε, ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Ολα αυτά σε κάνουν καλύτερο. Ωριμάζεις ως παίκτης και ως προσωπικότητα και αντιμετωπίζεις διαφορετικά τις καταστάσεις. Μέσα στην πίεση, γίνεσαι καλύτερος ως παίκτης και ως προσωπικότητα».

Η νέα φιλοσοφία: «Δουλεύουμε μόνο μπάλα, κάτι που μας αρέσει πολύ. Ούτε τρέξιμο γύρω-γύρω, ούτε τίποτα. Ο,τι παίρνεις όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, γίνεται μέσα από τη μπάλα. Αυτό είναι πολύ καλό. Ο νέος προπονητής θέλει να έχουμε συνέχεια τη μπάλα στα πόδια, λίγες επαφές και να πιέζουμε ασφυκτικά για να την κερδίσουμε όταν την έχει ο αντίπαλος».

Ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός: «Μέσα από τον ανταγωνισμό γίνεσαι καλύτερος. Ολοι θα κερδίσουμε φέτος και θα βελτιωθούμε. Ηδη παίρνουμε πράγματα από τον προπονητή. Πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να παίξουμε και να βοηθήσουμε την ομάδα, ώστε να πραγματοποιήσουμε μία καλή πορεία».

Οι ελλείψεις του ρόστερ: «Αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάζει. Μακάρι να γίνουν σωστές επιλογές που θα βοηθήσουν την ομάδα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δουλεύουμε στο 100%. Να ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή και μακάρι όσοι έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα».

Οι στόχοι: «Δεν θα μου άρεσε να πω κάτι τέτοιο από τώρα. Με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά η προετοιμασία, να είμαστε έτοιμοι και να πάμε σε κάθε ματς για τη νίκη. Να… δαγκώνουμε για τη νίκη και στο τέλος μακάρι να έχουν πάει όλα καλά. Ετσι πρέπει να κινηθούμε. Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία μας. Ούτε μεγάλα λόγια, ούτε τίποτε άλλο. Εισαι Άρης και δεν γίνεται να πας να σωθείς. Ο στόχος πρέπει να είναι η πεντάδα. Αλλά πρώτα πρέπει να δουλέψουμε σωστά. Μία καλή αρχή φέτος, είναι το πιο σημαντικό και συγκεκριμένα τα πρώτα πέντε ματς. Οπως κάναμε και πέρυσι δηλαδή».

Θα είναι έτοιμη η ομάδα; «Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο. Εμείς όμως που είμαστε εδώ, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα ένα παιδιά για να ενταχθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ομάδα».

Οι αλλαγές στο ρόστερ: «Ο ρόλος μας θα είναι να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες να αντιληφθούν τι σημαίνει Άρης. Τι εστί Άρης-ΠΑΟΚ. Εμείς θα πρέπει να αναλάβουμε αυτό τον ρόλο, να τους βάλουμε στο κλίμα και να αντιληφθούν την πίεση που υπάρχει. Οι ξένοι θα δώσουν ποιότητα. Και είναι απαραίτητη. Αν δημιουργήσουμε ένα καλό.. μείγμα, θα έχουμε και ένα καλό αποτέλεσμα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ