Οικονόμου : «Δεν γύρισα στην Ελλάδα, γύρισα στην ΑΕΚ»

Οικονόμου : «Δεν γύρισα στην Ελλάδα, γύρισα στην ΑΕΚ»

Ο στόπερ της ΑΕΚ παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου στο Κίελτσε της Πολωνίας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο ερχομός του στην Ένωση είναι πολύ σημαντικός για εκείνον.

Ο Μάριος Οικονόμου στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου, που παρακολουθούν από κοντά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ στο Κίελτσε της Πολωνίας, τόνισε ότι είναι σημαντικό γι’ αυτόν που γύρισε στην ΑΕΚ.

Ο Έλληνας στόπερ αναφέρθηκε επίσης και σε μια ιστορία για τη σχέση του με τον Νίκο Γεωργέα, αποκαλύπτοντας ότι έχει ακόμα τη φανέλα που του είχε ο παλαίμαχος παίκτης της Ένωσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Ολοι οι παίκτες ονειρεύονται να φύγουν από την Ελλάδα για να πάνε στο εξωτερικό να παίξουν. Εσύ το έζησες αυτό. Ποιο το δικό σου δέλεαρ για να γυρίσεις στην Ελλάδα ήταν το πρωτάθλημα, να βρεθείς σε μια πρωταθλήτρια ομάδα ή ήταν κάτι άλλο;

«Εγώ ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα. Το είχα στο μυαλό μου για να το κάνω κάποια στιγμή. Καταλαβαίνω ότι το ρεύμα είναι λίγο ανάποδο, καθώς τα παιδιά κοιτάζουν να φύγουν προς τα έξω. Εγώ δεν γύρισα στην Ελλάδα, γύρισα στην ΑΕΚ και για μένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ηρθα στην πρωταθκήτρια. Ξέρω πολύ καλά τα παιδιά που παίζουν εδώ, έχω παρακολουθήσει την πορεία της ομάδας. Μίλησα με τη διοίκηση και αυτούς που έπρεπε να μιλήσουν. Η απόφαση ήταν πολύ εύκολη».

-Είχες και άλλες προτάσεις πάντως. Τι ήταν αυτό το «κλικ» που σε έκανε να πεις «εγώ αποφασίζω ΑΕΚ»;

«Ηταν ο τρόπος με τον οποίο μου μίλησαν οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθα σε επαφή και το δέλεαρ του να αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ, σε μια ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρώπη, έχει κερδίσει το πρωτάθλημα, με πολύ καλούς παίκτες και σε ένα κλίμα πολύ γνώριμο για μένα».

-Πόσο επιπλέον βάρος ευθύνης έχεις από το γεγονός ότι είσαι επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος όταν του παρουσίασαν τις εναλλακτικές που είχε για το κέντρο της άμυνας, είπε «τον Μάριο θέλω»;

«Το βάρος που έχω εγώ, είναι αυτό που έχει οποιοσδήποτε άλλος παίκτης που αγωνίζεται σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Το μέγεθος της ομάδας και οι απαιτήσεις είναι πολλές και όσοι έρχονται ξέρουν ότι έχουν να αναλάβουν ευθύνες, οι οποίες δεν είναι λίγες. Είσαι εξάλλου στην πρωταθλήτρια και θα παίξεις Ευρώπη. Το ότι ο προπονητής με θέλησε είναι για μένα ένα συν, μια ευθύνη παραπάνω και θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω την απόφαση που πήρε η ομάδα».

-Ως νέος πλέον στην ομάδα, εισπράττεις αυτό που όλοι οι υπόλοιποι λένε στην ΑΕΚ; Οτι δηλαδή είναι σαν μια οικογένεια και ότι αυτό αποτελεί το δυνατό της όπλο;

«Η αλήθεια είναι αυτή. Αν και έφυγαν τρία παιδιά, τα οποία αγωνίζονταν κατά τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ έχει παραμείνει οικογένεια, το γκρουπ των παιδιών είναι πολύ δεμένο, το έχω δει. Οι Ελληνες είναι πολλοί. έχουν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους, με τα παιδιά γνωρίζομαι και από την εθνική. Οι ξένοι έχουν «κουμπώσει» πολύ καλά και υπάρχει ένα πολύ ευχάριστο κλίμα γενικά. Το άκουγα, αλλά το είδα και από πρώτο χέρι».

-Είπες ότι «εγώ δεν γύρισα στην Ελλάδα, γύρισα στην ΑΕΚ». Θεωρείς οτι ο όλος οργανισμός ΑΕΚ έχει ανέβει επίπεδο, με την αγωνιστική αναγέννηση, τους τίτλους αλλά και το γήπεδο που έρχεται;

«Πιστεύω ότι η ΑΕΚ δίνει σημάδια τεράστιας ανάπτυξης. Προχωράει πολύ, κάνει πολύ μεγάλα βήματα. Το γήπεδο ανήκει σ’αυτά, καθώς είναι πολύ σημαντικό για ομάδα να έχει το «σπίτι» της. Το προπονητικό κέντρο είναι σε άριστη κατάσταση, τα γραφεία της ΑΕΚ παραπέμπουν σε ομάδα μεγάλου μεγέθους και ο τρόπος λειτουργίας και οργάνωσης είναι από τους καλύτερα που έχω συναντήσει. Σίγουρα η ΑΕΚ ήταν μεγάλη ομάδα, δεν το συζητώ και απ’ ό,τι φαίνεται συνεχίζει να μεγαλώνει. Θεωρώ ότι είναι πόλος έλξης».

Πολλοί παίκτες που έρχονται ως μεταγραφή δεν κάνουν τις σκέψεις και τη δηλώση ότι βλέπουν το γήπεδο ως ένα βήμα πιο μπροστά. Εσύ το κάνεις αυτό. Είναι ένας ακόμα στόχος να μείνειςστην ΑΕΚ και να μπεις στο νέο γήπεδο;

«Κι όμως εγώ θεωρώ ότι το γήπεδο είναι ένα πολύ μεγάλο σημάδι που πρέπει να πάρει κάθε ποδοσφαιριστής. Γενικά η ΑΕΚ, πιστεύω ότι δεν έχει την ανάγκη να πείσει κανέναν παίκτη να έρθει για να παίξει . Ο παίκτης πρέπει να θέλει να παίξει σ’αυτήν. Το γήπεδο δείχνει ότι η ΑΕΚ προχωράει και ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ. Για μένα, ασυζητητί ήταν στις σκέψεις να έρθω και να αγωνιστώ και στο καινούριο γήπεδο».

Τι έχει πάρει ο Μάριος από τα πέντε χρόνια στην Ιταλία;

«Στα πέντε χρόνια αποκόμισα πολλές εμπειρίες, πολύ καλές, αλλά και πολλά λάθη που έγιναν. Γενικά ωρίμασα. Μεγάλωσα έξω δυστυχώς. Ηθελα να μεγαλώσω στην Ελλάδα, αλλά είχα την ευκαιρία του εξωτερικού και την άρπαξα. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή, είμαι ώριμος γιατί έχω περάσει πολλά στάδια και τα λάθη και τα καλά».

Τι ήταν αυτό για το οποίο μετάνιωσες αυτή την πενταετία; Διότι έφτασες στο σημείο να ενδιαφέρεται η Νάπολι και αρκετές μεγάλες ομάδες από την Ιταλία. Και τι πήγε λάθς στην περσινή χρονιά, όταν και αναγκάστηκες να κάνεις δυο δανεισμούς.

«Το λάθος που έγινε στην αρχή- αν μπορεί να θεωρηθεί λάθος γιατί το να μην πάω στην Νάπολι ήταν δική μου απόφαση- ήταν το γεγονός ότι πλήρωσα την ελληνική νοοτροπία που είχα και την οποία δυστυχώς δεν την απέβαλα νωρίς. Βέβαια, μετά όλα πήγαν καλά. Εμαθα από τα λάθη μου, αγωνίστηκα και βελτιώθηκα. Πέρυσι ήμουν πέντε μήνες τραυματίας. Εσπασα το πόδι μου και έπαθα υποτροπή σε μια θλάση που είχα στην αρχή της χρονιάς. Επομένως πέρυσι ήμουν έρμαιο των τραυματισμών. Δεν ψάχνω δικαιολογίες απλώς είναι κάτι που θα ήθελα να διασαφηνίσω».

Ηρθες στην ΑΕΚ ως αντικαταστάτης του Βράνιες. Ποια είναι τα δικά σου χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτά του Βόσνιου και σε τι διαφέρετε;

«Καταρχάς, επειδή το ακούω αυτές τις μέρες -γενικά δεν πολυδιαβάζω ο,τι γράφεται- και μου το έχουν πει πολλοί. Δεν είμαι αντικαταστάτης του Βράνιες. Ειμαστε τέσσερα στόπερ, σε πολύ καλό επίπεδο, πέντε μαζί με τον Γιαννούτσο, ο οποίος είναι ένα παιδί με πολύ μεγάλη προοπτική. Ολοι μας θα είμαστε στη διάθεση της ΑΕΚ, τέλος. Παίκτες με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Τα ματς είναι πολλά, όπως είπα και στην παρουσίασή μου, οπότε όλοι θα χρειαστούμε. Σίγουρα διαφέρω με τον Βράνιες, στα χαρακτηριστικά απ’ό,τι έχω δει και το παιδί που αγωνίστηκε πέρυσι».

Πέρυσι η ΑΕΚ στηρίχθηκε στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της. Τι σας ζητάει ο Ουζουνίδης; Θέλει να χτίσει πάνω σ’ αυτή και να βελτιώσει κάποιους άλλους τομείς όπως της ανάπτυξης και της επιθετικές λειτουργίας;

«Επειδή πέρυσι είδα πολλά ματς της ΑΕΚ, έχω να πω ότι δεν στηρίχθηκε στην αμυντική λειτουργία των τεσσάρων πίσω. Η ΑΕΚ έκανε γενικά άμυνα. Ετρεχαν όλα τα παιδιά και αυτό συνετέλεσε στο να έχει μια καλή αμυντική εικόνα. Με τον προπονητή δουλεύουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Το ζητάει. Οπως επίσης και το passing game, την ανάπτυξη της μπάλας από πίσω. Γενικά, του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και τακτικά είναι πολύ προετοιμασμένος».

Συνήθως όταν ρωτάμε Ελληνες παίκτες της ηλικίας για το ποιο είναι το όνειρό τους, λένε ότι αυτό είναι να παίξουν στο εξωτερικό. Το δικό σου, που επέστρεψες από το Καμπιονάτο ποιο είναι;

«Ενα από τα λάθη που συζητούσαμε πριν είναι ότι δεν εστίαζα στο «τώρα». Το όνειρό μου αυτή τη στιγμή είναι να κάνω μια καλή χρονιά με την ΑΕΚ, χωρίς τραυματισμούς, η ομάδα να καταφέρει να επιβεβαιωθεί, γιατί είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στο ποδόσφαιρο και να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Αν τα πετύχουμε αυτά, θα ήμουν υπερευχαριστημένος».

Σας αγχώνει το γεγονός πως η ομάδα είναι στην κορυφή και πλέον πρέπει να παραμείνει στην κορυφή; Είναι κάτι το οποίο υπάρχει και εισπράττεις στα αποδυτήρια;

«Δεν εισπράττω κάτι τέτοιο. Λίγο άγχος είναι καλό και παραγωγικό να υπάρχει. Αλλά γενικά, όπως σας είπα, στο ποδόσφαιρο όταν φτάνεις σε ένα επίπεδο, αλλάζουνε όλοι τη μεταχείρισή τους απέναντί σου. Δηλαδή οι αντίπαλοι θα είναι προετοιμασμένοι να παίξουν με την πρωταθλήτρια και την πιο δυνατή ομάδα. Οποτε για μας αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο, να επιβεβαιώσουμε τη θέση της ομάδας».

Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει ο πατέρας σου, είχε πει ότι έχεις πάρει μια φανέλα του Νίκου Γεωργέα όταν ήσουν πιτσιρικάς. Πόσο περισσότερο κίνητρο είχες στο να παίξεις στην ομάδα που αγαπούσες ως πιτσιρικάς;

«Ο πατέρας μου είχε παίξει με τον Νίκο τον Γεωργέα στον ΠΑΣ Γιάννινα και είχαν μια πάρα πολύ καλή σχέση. Επομένως, εγώ εκτιμούσα την ΑΕΚ από πάντα. Δεν θέλω να μιλήσω για οπαδιλίκια, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Συμπαθούμε την ΑΕΚ γενικά και με τον Γεωργέα λόγω των καλών σχέσεων με τον μπαμπά μου, είχαν πάει στο Ηπειρος Palace, καθίσαμε μαζί, μιλήσαμε και του ζήτησα μια φανέλα γιατί η ΑΕΚ ήταν μεγάλη ομάδα, ήρθε στα Γιάννενα. Και πήγα στον Γεωργέα και πήρα την φανέλα. Την έχω ακόμα».

Βλέπουμε τον Μαρίνο Ουζουνίδη να σε ταιριάζει στο κέντρο της άμυνας με τον Ούρος Τσόσιτς, έναν παίκτη με τον οποίο έχεις κοινές καταβολές από την Ιταλία. Σε βοηθάει να έχεις έναν παίκτη με τον οποίο, πέραν του Λαμπρόπουλου, μπορείς να συνεννοείσαι καλύτερα;

«Οχι. Καταρχάς τον Ούρος τον γνωρίζω. Εχουμε παίξει και αντίπαλοι πολλές φορές όπως και με τον Λιβάια. Δεν με ταιριάζει αυτή τη στιγμή με τον Ούρος ο προπονητής. Κάνει κάποιες δοκιμές. Ειμαστε στην έβδομη μέρα προπόνησης και είναι καθαρά δοκιμαστικά αυτά που βλέπετε στην προπόνηση. Πιστεύω ότι θα ταιριάξω με όλους. Με τον Λαμπρόπουλο θα μιλάμε στα ελληνικά, με τον Τσόσιτς ιταλικά, ο Τσιγκρίνσκι έχει μάθει και καταλαβαίνει ελληνικά. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα με κανέναν».

Σε θέμα χαρακτηριστικών, με ποιον θεωρείς ότι ταιριάζεις;
«Ούτε εκεί. Μια χαρά θα ταιριάξουμε όλοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ