Ναζλίδης : «Ο Άρης είναι ένας γίγαντας που ξυπνάει»

Ναζλίδης : «Ο Άρης είναι ένας γίγαντας που ξυπνάει»

Ο Έλληνας επιθετικός μίλησε για όλα τα –εύκολα και δύσκολα- θέματα που τον αφορούν.

Για όλους και για όλα μίλησε από το αθλητικό κέντρο στα Τρία Πέντε Πηγάδια ο Θωμάς Ναζλίδης. Μεταξύ αυτών, ο έμπειρος επιθετικός που είναι γνωστός για τα κιτρινόμαυρα αισθήματά του, αναφέρθηκε στον αγώνα εναντίον του Άρη που σαν παίκτης του Πλατανιά έγινε κόκκινο πανί για τους οπαδούς της ομάδας του. Αναφέρθηκε σε προσωπικούς και ομαδικούς στόχους, συναισθήματα αλλά και στην εικόνα που έχει για ότι αλλάζει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με αφορμή την παρουσία του στην ομάδα που δε διστάζει κάθε φορά να επαναλαμβάνει ότι αγαπά από παιδί…

Η εκπλήρωση του παιδικού ονείρου: «Το είπα από την πρώτη ημέρα. Νιώθω πολύ ευτυχισμένος. Από τη στιγμή που υπέγραψα νιώθω ότι… πετάω και θέλω να απολαύσω την κάθε στιγμή. Να δώσω τα πάντα για τη φανέλα που φοράω. Είναι το παιδικό όνειρο κάθε Αρειανού που μπαίνει για πρώτη φορά στο Χαριλάου. Όταν πρωτοπήγα με τον πατέρα μου στο γήπεδο, αυτό φαντάστηκα και το συζητούσαμε».

Αν υπήρξε νωρίτερα η ευκαιρία: «Προσπάθησα. Η πιο σοβαρή συζήτησε έγινε με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, τη χρονιά που αποχώρησα από τη Βέροια. Κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν. Αποφασίσαμε όμως από κοινού να μιλήσουμε όταν με το καλό ανέβει η ομάδα, για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο μετά από κάποιες κινήσεις που είχαν γίνει ήδη. Στο παρελθόν γράφτηκαν πολλά. Είχε γίνει μία προσπάθεια και όταν είχαν φύγει από την Καβάλα. Δεν ειπώθηκε όμως η πραγματικότητα. Έτσι πήγα στον Πλατανιά».

Αν σκέφτηκε… τώρα η ποτέ: «Ναι. Πίστεψα μέσα μου ότι αν δεν έρθω τώρα, δύσκολα να γίνει μετά από τη στιγμή ου περνούν και τα χρόνια. Το “ποτέ” βέβαια δεν ήθελα να το σκέφτομαι. Το timing τώρα όμως θεωρώ ότι ήταν το σωστό».

Πως αισθάνεται: «Σίγουρα είμαι σε μία καλή ηλικία. Έχω εμπειρίες και θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω για να βοηθήσω την ομάδα».

Αν θα έχει και διαφορετικό ρόλο στα αποδυτήρια: «Θέλοντας και μη, θα το κάνω. Θα μου βγει. Το έκανα σε όλες τις ομάδες που ήμουν. Ανέκαθεν έβγαινα μπροστά στα δύσκολα. Θα το κάνω και εδώ».

Τι τον στεναχώρεσε: «Η πορεία της ομάδας. Τίποτε άλλο. Δεν κράτησα ποτέ κακία για το σύλλογο».

Ο πανηγυρισμός γκολ εναντίον του Άρη: «Ήταν ο πανηγυρισμός για την ομάδα μου, επειδή σώσαμε την κατηγορία σε εκείνο το παιχνίδι. Ηταν τα πρώτα μου βήματα στη Super League. Δεν είχε να κάνει με τον Άρη».

Οι αντιδράσεις σε βάρος του: «Με πείραξε ότι Αρειανοί έβριζαν Αρειανό. Ας με βρίζει όλος ο κόσμος. Όχι ο κόσμος του ΑΡΗ. Είναι σαν να με βρίζει η οικογένεια μου. Ένα αποτέλεσμα αν θέλετε, της εσωστρέφειας και της διχόνοιας που ταλαιπωρεί τον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Πάλι όμως, δεν κράτησα κακία».

Προσωπικοί στόχοι: «Θέλω να κάνω το καλύτερο την ομάδα. Οχι να αποδείξω κάτι. Να κάνω τα πάντα ώστε στο τέλος να μην με βρίζουν και να είναι όλοι ικανοποιημένοι από μένα».

Η γνωριμία με Δ. Διαμαντόπουλο: «Γνωριζόμαστε από μικροί. Τα σπίτια μας είναι σχεδόν απέναντι. Το συζητούσαμε από μικροί, όταν παίζαμε στις αλάνες. Είναι κάτι πολύ όμορφο».

Η θέση του περιφερειακού επιθετικού: «Εκεί ξεκίνησα την καριέρα. Κάποιες συνθήκες με… πήγαν στην κορυφή της επίθεσης. Στη Λάρισα καθιερώθηκα εκεί. Εμένα μ΄αρέσει να κινούμαι περιφερειακά, όχι να κάθομαι στην περιοχή και να περιμένω τη μπάλα. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής».

Ο πρώτος πανηγυρισμός με τον Άρη: «Έχω πολλές σκέψεις. Μακάρι να γίνει γρήγορα. Ο,τι μου βγει εκείνη την ώρα».

Αν θα έχει τρακ στο πρώτο φιλικό με την ΑΕΚ: «Να σου πω την αλήθεια, το σκέφτομαι. Ανυπομονώ να γίνει. Θέλω να περάσουν οι μέρες, να μπω στο γήπεδο και να νιώσω αυτή τη χαρά».

Η πορεία της προετοιμασίας: «Εδώ θέλω να πω ένα ευχαριστώ στα παιδιά της περσινής ομάδας, στον προπονητή και στη διοίκηση που έβγαλαν την ομάδα από αυτή τη δύσκολη θέση. Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι τα παιδιά που συνεχίζουν έχουν δημιουργήσει ένα καλό κλίμα και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο πέρυσι. Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν πράγματα και να έρθουν παίκτες. Το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά βλέπω ότι σιγά-σιγά υπάρχει οργάνωση».

Η υψηλή ένταση: «Η νοοτροπία των προπονητών της Ισπανίας, είναι αυτή. Να έρθεις έτοιμος στην προετοιμασία, για να μπεις σε κατάσταση παιχνιδιού. Θεωρούν ότι υπάρχει ήδη μία βάση».

Η νέα φιλοσοφία: «Ο προπονητής ζητάει η ομάδα να παίζει γρήγορα. Να έχει γρήγορη σκέψη. Να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα στηριχτεί στη δύναμη και στη συνοχή. Αν υπάρχουν αυτά, μαζί με το οικογενειακό κλίμα, πιστεύω ότι θα είμαστε καλά».

Η στόχευση του Άρη: «Αυτή η τετραετία πήγε πίσω την ομάδα σε πολλά κομμάτια. Για μένα, θα πρέπει να μπουν σταθερές βάσεις. Μέσα μου, ο Άρης είναι ένας γίγαντας που σηκώνεται ξανά. Για να το καταφέρει όμως, τα πόδια του πρέπει να είναι από… τσιμέντο. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Τότε, δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν».

Πως πιστεύει ότι πρέπει να μείνει πίσω η προηγούμενη 4ετία: «Δεν πρέπει να την ξεχάσει, για να μην γίνουν τα ίδια λάθη. Να μπουν οι βάσεις. Να γίνει κάτι υγιές και μεγάλο σε διάρκεια. Οχι κάτι ψεύτικο».

Τι αλλαγές βλέπει: «Βλέπω ότι φτιάχνεται το προπονητικό όπως και το γήπεδο. Έρχονται στην ομάδα άνθρωποι με τεχνογνωσία. Επιστρέφουν άτομα… σημαίες, όπως ο Γιώργος Κολτσίδας. Το θέμα είναι να τηρηθεί το πλάνο που υπάρχει και να μπουν νέα πράγματα».

Οι στόχοι: «Φυσικά οι στόχοι πρέπει να είναι πάντα υψηλοί. Απλά δεν πρέπει να μας παραπλανήσει. Να μην στηριζόμαστε σε γυάλινα πόδια».

Τι θα έλεγε στον κόσμο: «Βρισκόμαστε εδώ για να δουλέψουμε και για να δώσουμε τα πάντα. Δεν θα τάξουμε… τρέλες. Ο κόσμος ξέρει να αγαπάει την ομάδα. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Αν πάμε όλοι μαζί με κοινό στόχο και ενωμένοι, είναι το καλύτερο»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ