Μυστακίδης : «Το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ είναι οι όμιλοι του Champions League».

Μυστακίδης : «Το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ είναι οι όμιλοι του Champions League».

Ο Γιάννης Μυστακίδης, με αφορμή τη νέα θέση που του έδωσε ο Λουτσέσκου, αυτή του καθαρόαιμου επιθετικού, κατέθεσε τις απόψεις του για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το πως βλέπει ο ίδιος να εξελίσσεται η νέα χρονιά.

Ο Γιάννης Μυστακίδης, μετά το δανεισμό του στον Παναθηναϊκό, επέστρεψε στην Τούμπα, με σκοπό να μην ξαναφύγει. Τον 24χρονο επιθετικό, θα τον βλέπουμε πλέον ως φορ, καθώς γι’ αυτή την θέση τον προορίζει ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο ίδιος όπως εξήγησε στη «Metrosport» δεν έχει πρόβλημα να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση αν του ζητηθεί από τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

-Πως αισθάνεσαι και πώς βρήκες την ομάδα σε σχέση με αυτό που είχες αφήσει πίσω σου;

«Νιώθω ότι βρίσκομαι στην οικογένειά μου, ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου. Νιώθω ευτυχισμένος, εδώ ανήκει η καρδιά μου. Η ομάδα βρίσκεται σε ένα πολύ καλό στάδιο, βρισκόμαστε προς τα τέλη της προετοιμασίας και σε δύο εβδομάδες περίπου έχουμε τον πρώτο σημαντικό αγώνα με τη Βασιλεία. Όλοι, ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ, δουλεύουμε πολύ καλά και ο καθένας δίνει τον καλύτερο εαυτό του έτσι ώστε π ομάδα να αρχίσει με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις της»

Νιώθεις 100% έτοιμος; Το ρωτάω γιατί πέρασες έναν «Γολγοθά», πήγες δανεικός και στον Παναθηναϊκό για ένα εξάμηνο και πήρες κάποια παιχνίδια.

«Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον εαυτό μου να επανακάμψω. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε μεγάλο ρόλο σ’ αυτό. Τους ευχαριστώ όλους όσοι δούλευαν εκεί. Επέστρεψα στον ΠΑΟΚ, πιστεύω έχω κερδίσει το στοίχημα και πλέον οι στόχοι μου συνεχίζουν από εκεί που είχαν σταματήσει. Δεν έχουν ταβάνι οι φιλοδοξίες μου και πιστεύω ότι είμαι σε ένα πολύ καλό στάδιο».

-Φέτος το καλοκαίρι γίνεται μεγάλη κουβέντα για την μεταγραφή του επιθετικού που θα είναι εναλλακτική λύση πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Διάφορα ονόματα ακούστηκαν . Εσύ πώς εισπράττεις όλη αυτή τη συζήτηση; Το γεγονός ότι ορισμένοι σε βγάζουν από τη συζήτηση για τους φορ;

«Δεν ξέρω τι λέγεται, εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις, το γνωρίζει και ο προπονητής μου. Από τον εαυτό μου περιμένω να έχω υγεία, να δουλεύω καθημερινά και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ, θα είναι μεγάλη χαρά μου»

– Θα ‘θελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ; Ποιον Μυστακίδη να περιμένει να δει;

«Να περιμένει τον Μυστακίδπ που έχει γνωρίσει κι ακόμη καλύτερο, πιο δυνατό και να πανηγυρίσει τίτλους με τον ΠΑΟΚ».

-Πόσο διαφορετικός είναι ο τωρινός ΠΑΟΚ σε σχέση με εκείνον του οποίου ήσουν βασική μονάδα πριν τραυματιστείς;

«Από την αρχή που βρίσκομαι στην ομάδα έχουν περάσει παίκτες ίδιας αξίας, αυτό που αλλάζει είναι το στιλ παιχνιδιού. Η ομάδα δυναμώνει συνεχώς, χρόνο με τον χρόνο δενόμαστε περισσότερο και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Όταν ήρθα εγώ, είχαν προστεθεί στην ομάδα δέκα καινούριοι παίκτες που έδεσαν με τον χρόνο, Ίσως το κλειδί της επιτυχίας να είναι ότι η ομάδα έχει ένα βασικό κορμό και να βρισκόμαστε μαζί παίκτες, όπως συμβαίνει τα τελευταία 3-4 χρόνια και με 3-4 προσθήκες ποιοτικές η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα

Είδαμε πέρυσι ότι έδειξε πως μπορούσε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, πήρε το Κύπελλο. Φέτος, όμως, το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ είναι να μπει στους ομίλους του Champions League και κατά την άποψή μου, με πολλή δουλειά και υπομονή, παιχνίδι με παιχνίδι μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Για το γεγονός ότι αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης σχολίασε τα εξής:

Ο 23xpovos άσο5 σχολίασε αρχικά επ’ αυτού: «Έχω πει επανειλημμένα ότι όσο πιο κοντά είμαι στην περιοχή τόσο το καλύτερο είναι για μένα. Είμαστε ακόμη στην αρχή της προετοιμασία, δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσει και αυτό σημαίνει βαριά πόδια στα παιχνίδια και ίσως γι’ αυτό δεν μπορούμε να βγάλουμε το 100% μέσα στα φιλικά. Μου αρέσει πολύ αυτή η θέση, είναι μεγάλο ένα κίνητρο για μένα ότι έχω έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή μπροστά μου όπως είναι ο Πρίγιοβιτς. Δίπλα του μπορώ να τελειοποιήσω την θέση μου».

– Μπορούν να αγωνιστούν μαζί Πρίγιοβιτς και Mυστακίδης;

«Εσείς απ’ έξω ίσως το βλέπετε καλύτερα, αλλά νομίζω ότι μπορούμε γιατί έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά ο ένας με τον άλλο που μπορούν να ταιριάξουν μέσα στο παιχνίδι»

-Πέρυσι όταν ο Λουτσέσκου είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας και σε βρήκε τραυματία, σου είχε στείλει μήνυμα ότι θα σε περιμένει. Πλέον ήρθε η ώρα να συνεργαστείτε. Ποια είναι η σχέση σας;

«Με συμβουλεύει και με βοηθά πάρα πολύ επειδή αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι ως καθαρό εννιάρι, κάτι που έκανα μόνο στις Ακαδημίες και στη Γερμανία τα πρώτα δύο χρόνια. Κατά συνέπεια τα πρώτα επαγγελματικά βήματά μου ως εννιάρι τα κάνω τώρα και ο προπονητής μου είναι δίπλα και με βοηθά. Μου μιλά συνεχώς, είναι πολύ θετικό αυτό. Είμαι σφουγγάρι και ακούω ό,τι μου λέει και ό,τι μου πει θα κάνω».

Όλοι είδαν ότι πέρυσι ο ΠΑΟΚ άξιζε να κατακτήσει τον τίτλο και αυτό φέτος δίνει, για πολλούς, στην ομάδα την ταμπέλα του απόλυτου φαβορί. Πώς το εισπράττετε αυτό στα αποδυτήρια, αισθάνεστε μεγαλύτερη πίεση;

«Είναι η πέμπτη προετοιμασία που κάνω, κάθε χρόνο ακούω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει το Πρωτάθλημα, είναι το φαβορί. Φέτος την δικαιολογεί την ταμπέλα του φαβορί. Έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, το αναγνωρίζουν σε όλη την επικράτεια Δεν το εκλαμβάνουμε ως πίεση αυτό, αλλά ως ένα κίνητρο να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας και τον πρόεδρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ