Εουπεν – Ολυμπιακός 3-2

Εουπεν – Ολυμπιακός 3-2

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός για 60 λεπτά, έβγαλε ευκαιρίες, σκόραρε (πάλι) με τον Γκερέρο, αλλά στο διάστημα 61'-84' δέχθηκε τρία γκολ, βγάζοντας κούραση και χάνοντας τελικά με 3-2.

Κάθε φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι και μια επιβεβαίωση του τι έχει στο μυαλό του ο Πέδρο Μαρτίνς. Τι θέλει και ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του, πώς επιθυμεί να κινούνται στον αγωνιστικό χώρο, πώς να επιτίθενται, να αμύνονται, πώς να αντιμετωπίζουν κάθε παιχνίδι. Ανεξαρτήτως αντιπάλου. Με τις βασικές αρχές να συνάδουν με την επιθετική φύση του Ολυμπιακού και την πίεση ψηλά. Πίεση που είδαμε στα πρώτα 60 λεπτά του 4ου φιλικού των Ερυθρόλευκων, κόντρα στη βελγική Εουπεν.

Ένα φιλικό με σημαντικές σημειώσεις προς συζήτηση και… βελτίωση για τους Πειραιώτες. Μια ήττα με 3-2, που δεν είναι εύκολο να την αποδεχθεί ο Μαρτίνς, ειδικά για τον τρόπο που ήρθε. Μια αναμέτρηση που ανέδειξε κάποια από τα προβλήματα που πασχίζει να λύσει ο Πορτογάλος τεχνικός. Προβλήματα που αναδείχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και τα οποία οδήγησαν στο να δεχθεί ο Ολυμπιακός τρία γκολ σε λιγότερο από 25 λεπτά (61′, 78′, 84′). Ένα μπλακ άουτ, αποτέλεσμα της κούρασης και των αλλαγών, το οποίο όμως θα αποτελέσει θέμα συζήτησης και επίλυσης για το τεχνικό επιτελείο.

Πέρα από τα προβλήματα, όμως, για 60 λεπτά ο Ολυμπιακός έκανε τα περισσότερα από όσα ήθελε ο προπονητής του. Παρήγαγε σωρεία ευκαιριών (σ.σ. τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων απώλεσε λόγω της απίστευτης παρουσίας του γκολκίπερ Χέντρικ Βαν Κρομπρούζ), έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και έδειξε ότι η δουλειά που δίνεται αργά ή γρήγορα θα προσφέρει το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο προπονητής και οι συνεργάτες του. με τον Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο να δείχνει ότι η ρέντα και η… φούρια του, συνεχίζονται. Με τον Ισπανό να σκοράρει και στο 4ο φιλικό που χρησιμοποιήθηκε, φτάνοντας τα 5 γκολ έως τώρα στην προετοιμασία!

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΑΔΑ-ΦΩΤΙΑ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-2-3-1, χωρίς καθαρό κόφτη, αλλά και με τη (θεωρητικά) βασική του επιθετική γραμμή, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα 3/4 αυτής. Η 11άδα με τους Γιαννιώτη, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Σισέ, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Ανδρούτσο, Φορτούνη, Λάζαρο, Βρουσάι και Γκερέρο, μπήκε αμέσως στο πνεύμα και τη νοοτροπία των «θέλω» του Πέδρο Μαρτίνς. Πίεση ψηλά (και σωστά), καλά τρεξίματα και ανάκτηση της μπάλας, κλείσιμο των χώρων, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, σωστό «χτίσιμο» από την άμυνα των επιθέσεων, πληθώρα ευκαιριών, αλλά και… αστοχία.

Η παραγωγή φάσεων έχει γίνει σημείο κατατεθέν του φετινού Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν υπομονή και πλάνο στο παιχνίδι τους και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι διαρκώς βγάζουν… παρόμοιες ευκαιρίες για γκολ, με τα προηγούμενα παιχνίδια τους. Ο χορός των ευκαιριών άνοιξε στο 3′, με το σουτ του Γκερέρο από το ύφους του πέναλτι να αποκρουεται εντυπωσιακά από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Με τον Χέντρικ Βαν Κρομπρούζ να εξελίσσεται στο πρόσωπο του αγώνα, καθώς μέχρι την ανάπαυλα απέκρουσε δύο κεραυνούς του εξαιρετικού Μπουχαλάκη, ένα συρτό σουτ το Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, νίκησε τον Τσιμίκα σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Στη μοναδική καλή ευκαιρία της Εουπεν στο πρώτο μέρος, ο Ανδρέας Γιαννιώτης είχε δείξει την κλάση του. Στο 25′ πραγματοποίησε απίθανη διπλή επέμβαση σε συνεχόμενα σουτ του Πολέτ και του Μιλίσεβιτς, κρατώντας το «μηδέν» για τους Ερυθρόλευκουθς.

ΓΚΟΛ, 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ… ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Πάρντο και Μιράντα να παίρνουν τις θέσεις Βρουσάι και Σισέ αντίστοιχα, με τον Ολυμπιακό να μην ρίχνει την ένταση. Στο 48′, μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Γκερέρο να συνεχίζει το τρομερό σερί του. Ο (για ακόμη ένα παιχνίδι εξαιρετικός) Κώστας Φορτούνης έκανε την ασίστ, ο Ισπανός σούταρε συρτά με το δεξί, από τη ύψους του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Εουπεν. Επιβεβαιώνοντας την υπεροχή του και την ανωτερότητά του.

Από το 60′ και μετά, ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι κουράστηκαν και οι αντίπαλοί τους… ξεθάρεψαν. Στο 61′ ο Πολέτ μπήκε από αριστερά και νίκησε τον Γιαννιώτη στο τετ-α-τετ.  Στο 62′ ο Μαρτίνς άλλαξε σχεδόν όλη την 11άδα, περνώντας στο παιχνίδι τους Σκαφίδα, Μασούρα, Ενγκελς, Νικολάου, Ρομαό, Καμαρά, Φετφατζίδη, Μάριν και Τζούρτζεβιτς, γύρισε τον σχηματισμό σε 3-4-3, με τη συνοχή να χάνεται. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο 72′, αλλά το εξαιρετικό πλασέ του Φετφατζίδη, μπλόκαρε ο Νιάσε.

Στο 78’ η Έουπεν πήρε προβάδισμα, έχοντας την τύχη με το μέρος της. Ο Κεϊτά έκανε σέντρα, η μπάλα χτύπησε στον Αμάνι, άλλαξε πορεία και αιφνιδίασε τον νεαρό Σκαφίδα. Εξι λεπτά αργότερα οι Βέλγοι πέτυχαν και 3ο γκολ, αυτή τη φορά με τη χρήση του… VAR! Ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε πέναλτι για χέρι  του Ενγκελς, αφού πρώτα είδε σε επανάληψη τη φάση. Με τον Πολέτ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 3-1.

Οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι που έκανε ο Μπλοντέλ (χέρι) μετά από ενέργεια του Μάριν και εκτέλεσε εύστοχα ο Τζούρτζεβιτς. Με τον Σέρβο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στα φετινά φιλικά παιχνίδια των Πειραιωτών.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης (Σκαφίδας 76′), Ελαμπντελαουί (Νικολάου 63′), Βούκοβιτς (Ενγκελς 63′), Σισέ (Μιράντα 46′), Τσιμίκας (Μασούρας 63′), Μπουχαλάκης (Ρομαό 63′), Ανδρούτσος (Μάριν 63′), Φορτούνης (Φετφατζίδης 63′), Χριστοδουλόπουλος (Μάριν 63′), Βρουσάι (Πάρντο 46′), Γκερέρο (Τζούρτζεβιτς 63′).

https://www.youtube.com/watch?v=W7spDDyeOkk

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ