ΠΑΟΚ – Ντε Γκράαφσαπ 2-1

ΠΑΟΚ – Ντε Γκράαφσαπ 2-1

Θετικό δείγμα από τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντε Γκράαφσαπ, στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι πριν αντιμετωπίσει τη Βασιλεία, κερδίζοντας την ολλανδική ομάδα με 2-1 και έχοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ, στην αποψινή αναμέτρηση με τη Ντε Γκράαφσαπ έκανε την τελευταία του πρόβα πριν το πρώτο μεγάλο παιχνίδι με τη Βασιλεία στο γήπεδο της Τούμπας, για τα προκριματικά του Champions League. Οι Θεσσαλονικείς, παρουσίασαν μια πιθανή 11αδα, σε σχηματισμό 4-2-3-1, χωρίς κάποια από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Ζαμπά, Χατσερίντι που θα υποδεχθεί τους Ελβετούς στις 24 Ιουλίου.

Είδαμε λοιπόν τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Δειξιά τον Μάτος, αριστερά τον Βιερίνια και στο κέντρο της άμυνας τους Βαρέλα και Κρέσπο. Στο κέντρο του Μαουρίτσιο και Κάνιας, στις πτέρυγες τους Μπίσεσβαρ και Λημνιό. Στον άξονα τον Πέλκα και στη κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς.

Στο ξεκίνημα του αγώνα είχαμε δύο συνεχόμενα λάθη του Κάνιας τα οποία οι ασπρόμαυροι δεν πλήρωσαν ακριβά, καθώς ο Πασχαλάκης έδειξε καλά αντανακλαστικά. Πάντως, αυτά δεν ήταν τα μοναδικά στο ματς. Είχαμε κάποια θεματάκια στην άμυνα και το κέντρο με τον Λουτσέσκου να καλείται με την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη να τα βελτιώσει.

Το δοκάρι και οι συνδυασμοί

Η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου χάθηκε στο 5′ με τον Βιεϊρίνια από τον άξονα έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Ετεμαντί να αποκρούει και τη μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια στο δοκάρι. Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στον αγώνα πιέζοντας ταυτόχρονα την άμυνα της Ντε Γκράαφσαπ για να γίνει το λάθος στη μεταβίβαση της μπάλας. Στο 19′ ο ΠΑΟΚ έβγαλε μια ωραία αντεπίθεση με τους Μάτος, Πρίγιοβιτς, Λημνιό και Μπίσεσβαρ, με τον τελευταίο να επιχειρεί το σουτ όμως ο δεξιός μπακ των Ολλανδών να κόψει και να απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στο 24′ είχαμε μια ακόμα μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιερίνια, μετά από εκτέλεση φάουλ, έφερε τη μπάλα στα καρέ των Ολλανδών, με τον Ελ ντε Μαντί, να κάνει μια κακή απομάκρυνση με τον Πρίγιοβιτς να μη μπορεί να πλασάρει στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 33′ η Ντε Γκράαφσαπ άνοιξε το σκορ, με τον Τόμασεν, πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Πασχαλάκη.

Ο Πέλκας σέρβιρε και οι άλλοι έπιναν

Τρία λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος ισοφάρισε από στημένη μπάλα. Μετά από κόρνερ του Πέλκα, ο Μάτος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 39′ από τα πόδια του Πέλκα ξεκίνησε άλλη μια καλή φάση με τον Λημνιό να γυρίζει έξυπνα για τον πρώτο, στο ύψος του πέναλτι, όμως το σουτ ήταν αδύναμο με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να του λέει «όχι».

Στο 44′ ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ανατροπή με τον Πρίγιοβιτς. Μετά από μια ωραία ενέργεια του Πέλκα ο τελευταίος βρήκε με κάθετη πάσα τον Σέρβο επιθετικό, ο οποίος πέρασε με την πρώτη επαφή τον Ελ ντε Μαντί, με το πλασέ του να είναι εύστοχο.  

Τους τρόμαξε ο Βαρέλα

Στις καθυστερήσεις του αγώνα είχαμε τον τραυματισμό του Φερνάντο Βαρέλα μετά από κλοτσιά που δέχτηκε στο πόδι. Ο έμπειρος αμυντικός δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον αγώνα και σύμφωνα με το ιατρικό τιμ έχει ένα χτύπημα στην έξω πλευρά του τετρακέφαλου.

Νεύρα, ζέστη και φωνές από τον Λουτσέσκου

Στο δεύτερο ημίχρονο εκτός από την έντονη ζέστη, οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν να αντιμετωπίσουν και τα σκληρά μαρκαρίσματα των Ολλανδών. Ο Λουτσέσκου είχε πολλά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του για την συμπεριφορά που έδειξαν, χάνοντας πολύ εύκολα την ψυχραιμία τους και την συγκέντρωση τους στον αγώνα.  

Ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Πέλκα κόντεψε να «τινάξει» στον αέρα το φιλικό παιχνίδι. Τα σπρωξίματα έδιναν και έπαιρναν με το παιχνίδι να διακόπτεται καθώς είχαμε την είσοδο των παικτών και των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης για να συνεχίσει το παιχνίδι ζήτησε από τους προπονητές να αντικαταστήσουν τους υπαίτιους της σύρραξης.

Ο Πέλκας έκατσε τον πάγκο με τον Ουάρντα να μπαίνει στο παιχνίδι. Αυτομάτως είχαμε και αλλαγές στις θέσεις με τον Μπίσεσβαρ να αγωνίζεται στον άξονα. Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να είναι επιθετικοί χάνοντας ευκαιρίες για να πετύχουν ένα τρίτο γκολ. Στο 65′ είχαμε το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ, με τον Ετεμαντί να αποκρούει με δυσκολία. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ουάρντα από τα αριστερά σούταρε στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο 88′ η ολλανδική ομάδα κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Μάτος. Ο Βραζιλιάνος αντέδρασε έντονα στην απόφαση του διαιτητή με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να του βάζει τις φωνές για την συμπεριφορά του. Ο Φαν Ντε Χουρκ από την άσπρη βούλα αστόχησε με το σκορ να μένει στο 2-1 που ήταν και το τελικό.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

Ντε Γκράαφτσαπ: Ετεμαντί, Νιουπόρτ, Παβέρ, Μετ, Μιλέγχεμ, Αμπενά, Τόμασεν, Σέραρενς, Νιουπόρτ (Σβεν), Ολίβε και Χαμνταουί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ