Γκενκ – Ολυμπιακός 4-0

Γκενκ – Ολυμπιακός 4-0

Στο τελευταίο του τεστ επί βελγικού εδάφους ο Ολυμπιακός έμεινε... μετεξεταστέος. Η φανερά πιο έτοιμη Γκενκ του έριξε ηχηρό (φιλικό) χαστούκι επικρατώντας 4-0 και τώρα οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να ανασυνταχθούν ενόψει της συνέχειας.

Το πρωτάθλημα του Βελγίου ξεκινά σε περίπου μια εβδομάδα, ενώ η Γκενκ παίζει και προκριματικά Europa League σε μόλις πέντε ημέρες. Είναι λοιπόν μια γενική αλήθεια ότι οι Βέλγοι βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας. Αυτά πρέπει να μπουν στην εξίσωση. Η πικρή αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε… κάτω από τη βάση στο τελευταίο δυνατό τεστ προετοιμασίας του κόντρα στην Γκενκ (4-0). Τα αμυντικά προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους. Η δημιουργία δεν ήταν αντίστοιχη με εκείνη των μέχρι τώρα φιλικών. Έτσι μοιραία οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν και τώρα φυσικά καλούνται να κλείσουν την κακή παρένθεση και να συνεχίσουν (επόμενη στάση το Έρμελο της Ολλανδίας).

Στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά κι είχαν διάθεση να πιέσουν ψηλά. Παρότι στην πρώτη «έφοδο» των Βέλγων στην ερυθρόλευκη άμυνα ο Λάζαρος έκανε αφελές πέναλτι ανατρέποντας εντός περιοχής τον Τροσάρντ. Στη συνέχεια προδόθηκαν από την κακή αμυντική τους λειτουργία, ενεργούσαν νευρικά, αποσυντονίστηκαν, δεν κατάφεραν να κοντράρουν τους Βέλγους (που είχαν επιπλέον ένα χαμένο πέναλτι και δοκάρι) με εξαίρεση μικρά καλά διαστήματα.

Καλό πρώτο ημίωρο, τρικυμία στη συνέχεια 

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα στο γνώριμο πια 4-2-3-1. Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης, οι τρεις Έλληνες διεθνείς (Χριστοδουλόπουλος-Φορτούνης-Φετφατζίδης) πίσω του, στο κέντρο ο Καμαρά με τον Μπουχαλάκη. Κάτω από τα δοκάρια ο Χουτετσιώτης και μπροστά του από δεξιά προς τα αριστερά οι Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς και Τσιμίκας.

Ο Λάζαρος ανέτρεψε τον Τροσάρντ μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα. Ωστόσο εκείνος σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη και το 0-0 διατηρήθηκε. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να βρίσκει τρόπο να απειλήσει ουσιαστικά. Η κεφαλιά του Μπουχαλάκη στο 17′ και το μακρινό σουτ του Καμαρά στο 23′ ήταν τα μόνα που είχαν να επιδείξουν οι Ερυθρόλευκοι.

Στο 30′ ήρθε και το πρώτο τέρμα του Τροσάρντ κι ύστερα άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ο Φετφατζίδης, που δεν έπεισε, έκανε λάθος εκτός περιοχής, οι Βούκοβιτς – Σισέ στο κέντρο της άμυνας δεν αντέδρασαν σωστά και έτσι… εγένετο 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Βέλγοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μαλινόφσκι να πλασάρει ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι (2-0) και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 42′, ο Ζεγκρόβα έπιασε την κεφαλιά (απόντος Βούκοβιτς) μετά από εκτέλεση φάουλ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη! Τρικυμία εν κρανίω. Ο Ολυμπιακός έδειχνε πλήρως αποσυντονισμένος. Με μοναδικό «επιζών» τον Μαντί Καμαρά.

Δυναμικό ξεκίνημα, νέα καθίζηση 

Στην επανάληψη και πάλι οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο δυναμικά. Ενώ στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Ποντένσε – Ανδρούτσος στη θέση των Φετφατζίδη – Καμαρά. Στο 48′ ο Γκερέρο μετά από πολύ ωραία προσπάθεια του Τσιμίκα και την τελική πάσα του Ποντένσε (που ήταν αρκετά δραστήριος) δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος του πέναλτι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λάζαρος επιχείρησε ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Στη συνέχεια και πάλι η Γκενκ πήρε τα ηνία του αγώνα.

Ο Χουτεσιώτης δήλωσε παρών σε αλλεπάλληλες προσπάθειες των Βέλγων στο 52′, ενώ περίπου δέκα λεπτά αργότερα η Γκενκ έκανε το 3-0. Ο Σισέ έκανε πέναλτι με τον Τροσάρντ αυτή τη φορά να μη λαθεύει από την άσπρη βούλα. Στο 75′ το σουτ από πλάγια θέση του διακριθέντα Τροσάρντ δεν βρήκε στόχο, στη συνέχεια όμως ο Ζεγκρόβα εκμεταλλευόμενος τη νέα αμυντική αδράνεια των Ερυθρόλευκων, μπήκε στην περιοχή και ανενόχλητος πλάσαρε με το αριστερό πόδι εκτελώντας τον Χουτεσιώτη για το τελικό 4-0.

Στο 80′ ο Μαρτίνς έκανε και τις τελευταίες του αλλαγές ρίχνοντας στη μάχη τους Κούτρη, Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί και αποσύροντας τους Γκερέρο, Χριστοδουλόπουλο και Φορτούνη. Τίποτα δεν άλλαξε δραματικά μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Ο Ολυμπιακός θα μαζέψει τα… υπάρχοντά του προβληματισμένος και τα ταξιδέψει στην Ολλανδία, όπου θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν (24/7, 20:00) και την Γκεζτεπέ (26/7, 19:00).

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Σισέ, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46’ Ανδρούτσος), Φορτούνης (80’ Χατζισαφί), Χριστοδουλόπουλος (80’ Κούτρης), Φετφατζίδης (46’ Ποντένσε), Γκερέρο (80’ Ανσαριφάρντ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ