Άρης : Μια Τετάρτη σαν… Μεγάλο Σάββατο

Άρης : Μια Τετάρτη σαν… Μεγάλο Σάββατο

Κάποιοι δε χάνουν στιγμή της Μ. Εβδομάδας, άλλοι σπεύδουν την τελευταία στιγμή. Στο τέλος όμως είναι όλοι εκεί.

Η αποστολή του Άρη που φεύγει την Πέμπτη για το δεύτερο κομμάτι της προετοιμασίας και μια σειρά φιλικών αγώνων δεν είναι ακριβώς αυτό που θα μπορούσαμε να καλούμε… «νέα ομάδα» του κλαμπ.

Θα είναι εκεί και παίκτες που δεν πρόκειται να φορέσουν τη φανέλα της ομάδας στα επίσημα ματς, αλλά είναι αναπόφευκτο για ορισμένες περιπτώσεις. Κάποιοι θα πάρουν την τελευταία ευκαιρία από τον προπονητή, κάποιοι θα αντικατασταθούν εφόσον θα ευδοκιμήσουν οι επαφές με παίκτε που θέλει να αποκτήσει η ομάδα και παίζουν στην ίδια θέση.

Στην ίδια λογική, το φιλικό με την ΑΕΚ την Τετάρτη δεν πρέπει να θεωρηθεί σε καμιά περίπτωση αντιπροσωπευτικό δείγμα του Άρη που θα δούμε το επόμενο διάστημα. Πρώτον γιατί το γκρουπ δεν είναι πλήρες. Δεύτερον γιατί ακόμη και οι νέοι παίκτες που θα παίξουν, έχουν μέρες, μόνο, στο νέο περιβάλλον. Τρίτον γιατί τα πόδια όλων είναι βαριά και σε σύγκριση με την αντίπαλο. Η ΑΕΚ έχει και περισσότερες προπονήσεις και περισσότερα παιχνίδια πίσω της και συν τοις άλλοι είναι ένα πιο ομοιογενές ρόστερ με σαφέστατα λιγότερες αλλαγές σε σχέση με πέρσι σε σύγκριση με τον Άρη.

Ο Άρης, μεθαύριο το απόγευμα, έχει πρώτα και κύρια ραντεβού με το κοινό του. Είναι η μέρα της αποκατάστασης της κανονικότητας. Είναι η μέρα που μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια, τα πράγματα μπαίνουν και πάλι στις αληθινές τους διαστάσεις.

Και αυτό είναι πιο σημαντικό από το να διαπιστώσεις αν πράγματι ο Ματέο Γκαρσία είναι «το κάτι άλλο» όπως ψιθυρίζεται ή αν όντως ο Κολάσο σουτάρει από παντού. Είναι πιο σημαντικό από το να τσεκάρεις πώς κοουτσάρει ο Ερέρα ή με ποια φανέλα θα παίξει η ομάδα, γιατί θέλεις έντεκα ριγέ να ανεβοκατεβαίνουν στο τερέν.

Είναι η μέρα που πιο πολύ από το να δεις, έχει σημασία… να σε δουν. Οι φίλοι, οι «φίλοι» και όλοι οι υπόλοιποι. Μέσα στους υπόλοιπους και όλοι όσοι ανέλαβαν να υλοποιήσουν αυτό που οραματίζεσαι. Γεμάτο γήπεδο είναι… ενέργεια στις μπαταρίες των εμπλεκόμενων στην ομάδα. Και λεφτά στο ταμείο, φυσικά, όλα παίζουν ρόλο και θα είμαστε άδικοι αν δεν υπογραμμίσουμε ότι έγιναν κινήσεις φέτος και έγιναν από νωρίς σε όλα τα επίπεδα.

Γεμάτο γήπεδο είναι η υπενθύμιση ότι ο Άρης επιστρέφει να διεκδικήσει και για να πάρει φόρα με το «καλησπέρα» η ομάδα, δεν αρκούν όσοι ήταν σταθερά και αδιάλειπτα κοντά της.
Γενικό είναι το προσκλητήριο και δεν έχει σημασία αν είσαι ένα από τα «πετσιά» που ήταν πάντα εκεί ή αν ξέχασες το δρόμο για το Χαριλάου την επομένη του τέλους της σεζόν 2013-14.

Κανένας από την πρώτη κατηγορία δεν θα ‘χει ζυγαριά να ζυγίσει «πόσα κιλά Άρης είσαι» αν ανήκεις στη δεύτερη. Το θέμα είναι να είσαι εκεί. Απάντησε εσύ αν το επιλέξεις, περισσότερο για τον εαυτό σου ή για την ομάδα σου. Αυτή η Τετάρτη, μοιάζει με βράδυ Μ. Σαββάτου.
Κάποιοι ήταν με συνέπεια εκεί όλη τη Μ. Εβδομάδα, άλλοι φτάνουν πέντε λεπτά πριν την Ανάσταση. Αλλά είναι όλοι εκεί στο τέλος, έτσι δεν είναι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ