ΠΑΟΚ : Χρόνια πολλά σε Πασχαλάκη και Χατσερίντι (pics)

ΠΑΟΚ : Χρόνια πολλά σε Πασχαλάκη και Χατσερίντι (pics)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν παρέλειψε να στείλει δημόσια τις ευχές της σε Πασχαλάκη και Χατσερίντι.

Δύο παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν μαζί σήμερα (28/7) τα γενέθλιά τους. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κλείνει τα 29 του χρόνια και ο Εβγέν Χατσερίντι κλείνει τα 31 του χρόνια. Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ δεν παρέλειψε να στείλει δημόσια τις ευχές της.

Οι ευχητήριες ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ αναφέρουν τα εξής:

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ»

«Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 29, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου του 1989 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις έξι ετών, αγωνιζόμενος αρχικά ως επιθετικός. Τρία χρόνια αργότερα «μετακόμισε» κάτω από τα γκολπόστ και βρήκε τον… προορισμό του.

Σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της ΑΕΚ, αλλά η μεγάλη απόσταση του προπονητικού κέντρου από το σπίτι του αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα και ο νεαρός γκολκίπερ αποχώρησε. Ένα χρόνο μετά ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ευκαιρία, και μετά από ένα δοκιμαστικό τον έκανε δικό του.

Σε ηλικία 15 ετών αποχώρησε από τον Πειραιά και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Η Ηλιούπολη του πρόσφερε πρόταση συνεργασίας και άρχισε να παίρνει αμέσως συμμετοχές στην Γ Εθνική.

Το 2007 μετά από δύο χρόνια στην Ηλιούπολη η Γαλατασαράι του έκανε πρόταση να δοκιμαστεί. Ταξίδεψε στην Σουηδία και συμμετείχε στην προετοιμασία, έπαιξε κάποια παιχνίδια με την δεύτερη ομάδα και οι ενθουσιασμένοι Τούρκοι ήθελαν να τον αποκτήσουν άμεσα. Όμως ο Πασχαλάκης έπιανε θέση ξένου και η υπόθεση δεν είχε αίσιο τέλος.

Το 2008 έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε συμβόλαιο στον Λεβαδειακό. Το ντεμπούτο του ήρθε το 2011 σε αγώνα για τα Play Offs της Football League, αλλά δεν έπαιξε ούτε λεπτό στην μεγάλη κατηγορία.

Το 2012 αποχώρησε για την Κύπρο και την ΠΑΕΚ, όπου πήρε λίγες συμμετοχές, πριν ηχήσουν ξανά οι σειρήνες από την Τουρκία. Η Ακίσασπορ ενδιαφέρθηκε γι αυτόν, τον κάλεσε και συμμετείχε σε κάποιες προπονήσεις, αλλά η πόλη που εδρεύει η ομάδα δεν ενθουσίασε τον Έλληνα γκολκίπερ.

Επιστρέφει στην Ελλάδα και μετά από ένα εξάμηνο απραξίας υπογράφει στον Πανθρακικό και μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 παίρνει μόνο 13 συμμετοχές, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τον ΠΑΣ Γιάννινα, από το να τον κάνει δικό του για να αντικαταστήσει τον Μάρκο Βελλίδη που πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ.

Στην Ήπειρο το πρώτο εξάμηνο δεν παίζει λεπτό. Το περσινό καλοκαίρι όμως παίρνει φανέλα βασικού μετά τον τραυματισμό του Περιστερίδη, και πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις. Ολοκλήρωσε την σεζόν μετρώντας 27 συμμετοχές σε Europa League, Super League και Κύπελλο Ελλάδας, κρατώντας 9 clean sheets.

Οι εμφανίσεις του με τον ΠΑΣ κεντρίζουν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, που τον αποκτά το καλοκαίρι του 2017. Τον Δεκέμβριο παίρνει φανέλα βασικού στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη και έκτοτε αποτελεί σταθερά την νούμερο ένα επιλογή κάτω από την εστία του Δικεφάλου.

Ολοκληρώνει την σεζόν με 24 συμμετοχές και πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τον πρώτο τίτλο της επαγγελματικής του καριέρας».

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΒΓΕΝ»

«Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Εβγέν Χατσερίδη, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 31, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

Ο Εβγέν Χατσερίδης γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1987 στην Μελιτόπολη της Ουκρανίας, από πατέρα Έλληνα, ποντιακής καταγωγής και Ουκρανή μητέρα. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της τοπικής Ολκόμ, καταφέρνοντας γρήγορα να πάρει προαγωγή για την πρώτη ομάδα.

Στην Όλκομ έμεινε από το 2005 μέχρι το 2008, μετρώντας 25 συμμετοχές και ένα γκολ, παίζοντας δανεικός και στην Βολίν Λουτσκ για μιάμιση σεζόν, με την οποία αγωνίστηκε σε 24 αγώνες και βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Το 2008 η Ντιναμό Κιέβου, εντυπωσιασμένη από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, ξόδεψε 700.000 ευρώ για τον κάνει δικό της. Αρχικά εντάχθηκε στην δεύτερη ομάδα, αλλά από την πρώτη κιόλας σεζόν πήρε ευκαιρίες, παίζοντας σε δύο επίσημα παιχνίδια για το ουκρανικό κύπελλο.

Χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να βρει την θέση του στην αρχική 11άδα της ομάδας και παρά τις συχνές αλλαγές προπονητών, δεν την έχασε ποτέ κι εξελίχθηκε στον ηγέτη της αμυντικής γραμμής της Ντιναμό.

Συνολικά στην δεκαετία που πέρασε στο Κίεβο αγωνίστηκε σε 237 παιχνίδια, πέτυχε οκτώ τέρματα, έδωσε δύο ασίστ και κατέκτησε από δύο φορές το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Super Cup Ουκρανίας.

Τον Οκτώβριο του 2009, σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ουκρανίας. Ένα μήνα αργότερα πήρε φανέλα βασικού στα μπαράζ κόντρα στην Εθνική Ελλάδας και βίωσε την πίκρα του αποκλεισμού από τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Αγωνίστηκε σε όλες τις αναμετρήσεις της χώρας του στο Euro 2012 και στο Euro 2016, ενώ μέχρι και σήμερα είναι μία από τις βασικές επιλογές του Αντρέι Σεφτσένκο.

Ο Χατσερίδης αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ντιναμό Κιέβου και αποδέχθηκε την πρόκληση του ΠΑΟΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ