Ολυμπιακός : Οι «κολώνες» του Μαρτίνς και οι αναζητήσεις

Ολυμπιακός : Οι «κολώνες» του Μαρτίνς και οι αναζητήσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο ματς με την Λουκέρνη έχει ξεκινήσει με τον Πορτογάλο να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις και σύστημα αναμένοντας τις προσθήκες που θα συμπληρώσουν την ενδεκάδα

Ήταν μια προετοιμασία διαφορετική από τις προηγούμενες. Σε Αυστρία, Βέλγιο και Ολλανδία ο Ολυμπιακός επεδίωξε να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο της επανεκκίνησης του. Δύσκολα πράγματα για μια ομάδα να «χτίζεται» από την αρχή, δύσκολο αναμενόταν έτσι και αλλιώς το ξεκίνημα της.

Πολλά νέα πρόσωπα βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα, και θα συνεχίσουν να βρίσκονται, στην προσπάθεια της νέας ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Ένας δρόμος που άπαντες γνώριζαν και γνωρίζουν πως δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Τα φιλικά παιχνίδια έδωσαν την δυνατότητα στον Μαρτίνς να γνωρίσει όσο καλύτερα μπορούσε το υλικό που έχει στα χέρια του.

Έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν ήταν σίγουρος πως θα τους έχει και μετά το καλοκαίρι στη διάθεσή του, άφησε στην άκρη τις εντυπώσεις, επικεντρώθηκε στην ουσία της προετοιμασίας. Σε κανένα προφανώς δεν αρέσει να χάνει, να γνωρίζει βαριές ήττες ακόμη και σε φιλικά ματς. Αυτό που μετράει όμως είναι η ουσία το καλοκαίρι στην προετοιμασία.

Και στην ουσία δεν συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα των φιλικών. Η εικόνα των παικτών, το «δέσιμο» της νέας ομάδας, οι ανάγκες που προκύπτουν στο χορτάρι και όχι στα χαρτιά βάση της εικόνας της ομάδας σε πραγματικές συνθήκες.

Τα φιλικά βοηθούν για να ανακαλύψεις κυρίως τις αδυναμίες σου. Να τις επιβεβαιώσεις και να φροντίσεις να τις καλύψεις.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν στο διάστημα που ο Ολυμπιακός… ξενιτεύτηκε. Ο Μαρτίνς που δεν φοβήθηκε τις εντυπώσεις, που φρόντισε νωρίς-νωρίς να στείλει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση δείχνει να έχει καταλήξει στους εκλεκτούς του για τις περισσότερες θέσεις της ενδεκάδας αναμένοντας και τις προσθήκες.

Το ματς με την Λουκέρνη άλλωστε πλησιάζει ενώ το τελευταίο τεστ την ερχόμενη Τετάρτη στο Καραϊσκάκη στο φιλικό με την Λεγκανές θα αντιμετωπιστεί ως μια δυνατή πρόβα τζενεράλε.

Με τον Μεριά που βρίσκεται στην χώρα μας και ετοιμάζεται να μπει πλέον στην ομάδα, καθώς απομένει μόνο η ανακοίνωση της μεταγραφής του, ο Μαρτίνς έχει μια επιπλέον σημαντική λύση για το κέντρο της άμυνας.

Εκεί που πια μαζί με Σισέ και Βούκοβιτς θα κληθεί με τα τωρινά δεδομένα να αποφασίσει για την δυάδα, την ώρα που όπως διαβάσετε αποκλειστικά από to10.gr υπάρχει σοβαρό θέμα επιστροφής του Βασίλη Τοροσίδη που μπορεί κάλλιστα να υπολογίζεται και για αυτή την θέση.

Κάτω από τα γκολπόστ βεβαίως ο Γιαννιώτης, στα άκρα της άμυνας Τσιμίκας και Ομάρ έχουν το προβάδισμα με τον Κούτρη πάντως να δείχνει πως κερδίζει το χαμένο έδαφος ενώ στην δυάδα του άξονα, στο 4-2-3-1 που είναι δεδομένο πως θα εφαρμόσει ο Μαρτίνς ο Καμαρά αναζητά τον παρτενέρ του.

Αν αυτός θα είναι η μια από τις μεταγραφές που θα έρθουν σύντομα θα φανεί άμεσα, αλλιώς ο Μαρτίνς να αναζητήσει από τις υπόλοιπες επιλογές (Μπουχαλάκη, Ανδρούτσος, Χατζισαφί) την λύση.

Μεσοεπιθετικά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα με τον Λάζαρο, τον Φορτούνη και τον Ποντένσε στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό. Ο Γκερέρο με τον Καρίμ διεκδικούν τη θέση με τον Ισπανό να είναι ένα κλικ πιο μπροστά.

Το φιλικό με την Λεγκανές είναι δεδομένο πως θα δώσει περισσότερες «απαντήσεις» στον Μαρτίνς που στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το πρώτο ματς με την Λουκέρνη θα έχει στη διάθεση του και άλλες, βασικές, επιλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ