Ψήφισε την κορυφαία μεταγραφή της Σούπερ Λίγκας (γκάλοπ)

Ψήφισε την κορυφαία μεταγραφή της Σούπερ Λίγκας (γκάλοπ)

To10.gr ξεχώρισε τις 10 κορυφαίες μεταγραφές της Σούπερ Λίγκας και σας ζητάει να ψηφίσετε ποια εσείς θεωρείται ως την καλύτερη μέχρι στιγμής.

Παρά τις ομολογουμένως δύσκολες οικονομικά συνθήκες στις οποίες καλούνται να κινηθούν οι ελληνικές ομάδες, δεν έλειψαν οι αξιόλογες μεταγραφικές κινήσεις από τους συλλόγους μας. «Ηχηρά» ονόματα όπως οι Ποντένσε, Χατσερίντι που αποκτήθηκαν από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, προκάλεσαν αίσθηση στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό της χώρας μας και όχι άδικα.

Επίσης η αλλαγή στρατοπέδου από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ στους ερυθρόλευκους του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που ήταν ο παίκτης-κλειδί της Ενωσης πέρσι, ήταν μια κίνηση που συζητήθηκε ιδιαιτέρως.

Από εκεί και πέρα έγιναν και άλλες σημαντικές προσθήκες. Για παράδειγμα του ερχόμενου από τη Ρόμα Πόνσε στην ΑΕΚ, του δεινού σκόρερ Γιουνές στον Αρη, αλλά και του ταλαντούχου Ακπόμ στον ΠΑΟΚ που ανδρώθηκε στην Αρσεναλ του Βενγκέρ.

Το10.gr ξεχώρισε τις 10 καλύτερες μεταγραφές που έχουν γίνει ως τώρα, σας τις παρουσιάζει με σειρά αξιολόγησης και αράλληλα σας δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσετε εσείς ποια από αυτή την θεωρείται ως κορυφαία.

Αναλυτικά το top 10 από to10.gr:

10. Αλεφ Σαλντάνια (ΑΕΚ)
O 23χρονος Βραζιλιάνος μέσος ήρθε από την Μπράγκα στην ΑΕΚ, έχοντας κάνει το «μπαμ» την περσινή σεζόν με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Με την ομάδα της Κύπρου είχε 1 γκολ σε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αγωνίστηκε 8 φορές στο Europa League και 6 στο Κύπελλο της Κύπρου. Θεωρείται εξελίξιμος και στην Ενωση του δίνεται η ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω και να παίξει σε μια ομάδα που θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας και να πάει όσο πιο μακριά στην Ευρώπη.

9. Τσούμπα Ακπόμ (ΠΑΟΚ)
Ανδρώθηκε στις εξαιρετικές ακαδημίες της Αρσεναλ και έστω κι αν δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στο ρόστερ των κανονιέρηδων όλοι κάνουν λόγο για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Ο 22χρονος Αγγλος, Νιγηριανής καταγωγής έρχεται στον ΠΑΟΚ για να πλαισιώσει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην επιθετική γραμμή. Ανήκει στην Αρσεναλ τα τελευταία πέντε χρόνια κι έκτοτε έχει παίξει ως δανεικός στις Μπράντφορντ, Κόβεντρι Σίτι, Νότιγχαμ Φόρεστ, Χαλ, Μπράιτον αλλά και τη δεύτερη ομάδα των «κανονιέρηδων».

8. Χαμζά Γιουνές (Αρης)
O 32χρονος Τυνήσιος επιθετικός μόνο άγνωστος δεν είναι στην χώρα μας. Τη σεζόν 2016-17 φόρεσε τη φανέλα της Ξάνθης, τερματίζοντας στην 2η θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ του πρωταθλήματος, βρίσκοντας δίχτυα 19 φορές. Η κλάση του είναι δεδομένο και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πάκο Ερέρα που δεν επιθυμεί παίκτες στο ρόστερ του Άρη μεγαλύτερους από 30 ετών, έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτησή του, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητές του.

7. Λέο Ζαμπά (ΠΑΟΚ)
Ο 19χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ ήρθε με εξαιρετικές συστάσεις και ήδη από τα πρώτα δείγματα που έχουμε, φαίνεται να τις δικαιώνει. Δεν βρέθηκε άλλωστε άδικα στο στόχαστρο σημαντικών ευρωπαϊκών συλλόγων όπως η Αρσεναλ και η Αϊνχτόφεν. Προϊόν τον ακαδημιών της Κορίνθιανς ζητάει να κάνει το «μπαμ» στην Ευρώπη και ο ΠΑΟΚ του δίνει την ευκαιρία να το πραγματοποιήσει.

6. Λούκας Μπογέ (ΑΕΚ)
Ο 22χρονος ακραίος επιθετικός ενισχύθηκε με έναν παίκτη που διαθέτει εμπειρίες από ομάδες όπως η Ρίβερ Πλέιτ η Τορίνο και η Θέλτα. Οσοι τον γνωρίζουν έχουν να λένε ότι είναι πολύ γρήγορος, νικητής συνήθως στις προσωπικές μονομαχίες και με καλή ντρίμπλα. Έχει σωστές τοποθετήσεις παίζοντας με πλάτη στην εστία και ξέρει να σπάει τη μπάλα στους συμπαίκτες του. Μπορεί να μην σκοράρει πολύ, ωστόσο έχει έφεση στις ασίστ και στο να μοιράζει σωστά το παιχνίδι στους συμπαίκτες του.

5. Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός)
Μετά από πέντε χρόνια σε Ρόμα και Μπολόνια, ο «Τόρο» γύρισε στο «μεγάλο λιμάνι». Στον Ολυμπιακό έρχεται για να καταθέσει την εμπειρία του και πάνω από όλα να γίνει ο αρχηγός των αποδυτηρίων, γνωρίζοντας όσο λίγοι το DNA των ερυθρόλευκων. Η ικανότητά του να παίζει σε πολλές θέσεις τον καθιστά πολύτιμο ακόμη και στα 33 του, ενώ η ζεστή σχέση που έχει με τον κόσμο του Ολυμπιακού «αποτυπώθηκε» και στη θετική ανταπόκριση των οπαδών στο άκουσμα της μεταγραφής του.

4. Εζεκιέλ Πόνσε (ΑΕΚ)
Ο 21χρονος Αργεντινός επιθετικός ήρθε στην ΑΕΚ από τη Ρόμα. Με εμπειρία από το ισπανικό (Γρανάδα) και το γαλλικό (Λιλ) πρωτάθλημα, θεωρείται παίκτης με δυνατότητες, και βεβαίως εξελίξιμος. Βεβαίως το «Τανκ» ταλαιπωρείται από προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο η κλάση του είναι δεδομένη, κάτι που είχε δείξει στο ξεκίνημα της καριέρας του στη Νιούελς Ολντ Μπόις.

3. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Ολυμπιακός)
Αποτέλεσε το σήριαλ του φετινού καλοκαιριού στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον παίκτη να τα «χαλάει» στις διαπραγματεύσεις του με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να «καραδοκεί» και να τον… αρπάζει την κατάλληλη στιγμή. Παίκτης-κλειδί της Ενωσης στην πορεία για το πρωτάθλημα, ικανός στο να αλλάζει τη μορφή των αγώνων, είτε προέρχεται από τον πάγκο είτε ξεκινάει βασικός.

2. Εβγέν Χατσερίντι (ΠΑΟΚ)
Μεγάλη κλάση αμυντικού, πραγματοποίησε αξιόλογη καριέρα επί μια δεκαετία με τη Ντιναμό Κιέβου. Ο 31χρονος Ουκρανός, με ύψος 1,98μ. δεσπόζει στην άμυνα και θεωρείται «κέρβερος» στο ψηλό παιχνίδι. Τον είδαμε άλλωστε και στις πρόσφατες αναμετρήσεις των Ουκρανών με την ΑΕΚ καθώς ήταν από τους καταλυτικούς στο να πάρει η Ντιναμό την πρόκριση επί της Ενωσης. Ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε στο δυναμικό του έναν παίκτη εγνωσμένες αξίας που προορίζεται για ηγέτης της άμυνάς του.

1. Ντανιέλ Ποντένσε (Ολυμπιακός)
Με διαφορά το πιο «βαρύ» όνομα που ήρθε φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα και σίγουρα ο ερχομός του προκάλεσε έκπληξη στο φίλαθλο κοινό της Ελλάδας. Από όπου και να το πιάσει κανείς (κλάση, ηλικία και δυνατότητα εξέλιξης) ο Πορτογάλος εξτρέμ θεωρείται δικαιολογημένα η πιο «ηχηρή» μεταγραφή. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι για την απόκτηση του υπήρξαν 2-3 προτάσεις (από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες) ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ τις οποίες η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ο Ολυμπιακός αναμένει πολλά από αυτόν, ενώ ο κόσμος της ομάδας υποδέχτηκε την μεταγραφή αυτή με πανηγυρικά σχόλια στα ΜΜΕ και τα social media.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ