ΑΕΚ έτοιμη για Σέλτικ

ΑΕΚ έτοιμη για Σέλτικ

Η ΑΕΚ αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο πέτυχε τρία γκολ και πήρε φιλική νίκη με 3-2 απέναντι στην Γαλατασαράι, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Σέλτικ. Λιβάγια, Μπακασέτας και Μάνταλος τα γκολ για την Ένωση.

Στο πιο δυνατό της «τεστ» πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της, η ΑΕΚ παρουσίασε το καλύτερο της πρόσωπο σε σχέση με τα φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής, επικρατώντας με 3-2 της πρωταθλήτριας Γαλατάσαραϊ. Σε ένα παιχνίδι με ρυθμό, φάσεις, γκολ και μια Ένωση να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία, που δουλεύονται εδώ και καιρό και σήμερα καταγράφηκαν και στο γήπεδο. Όπως το κάθετο παιχνίδι και η ταχύτητα που της μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν σε μεγάλα κέφια τους Κλωναρίδη, Λιβάγια, Μάνταλο, Μπακασέτα, ενώ θετική εικόνα είχαν και οι τρεις «νέοι», Άλεφ, Πόνσε και Μπογέ, που πήραν χρόνο συμμετοχής.

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα, «απάντηση» με Λιβάγια

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΚ με αυτό το 4-4-1-1 που δουλεύει από την αρχή του καλοκαιριού, έχοντας τον Μάρκο Λιβάγια στην κορυφή και τον Κλωναρίδη στην πλάτη του. Με τον Μάριο Οικονόμου να αποτελεί παράλληλα τον μοναδικό «νέο» της ενδεκάδας, αφού όλα τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας βρίσκονταν στον πάγκο.

Η Ένωση φάνηκε να χρειάζεται τον χρόνο της για να βρει ρυθμό και να «διαβάσει» το παιχνίδι της Γαλατά, η οποία μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Απειλώντας αρχικά στο 10’ με μια κεφαλιά του Μαϊκόν και βρίσκοντας τελικά δίχτυα στο 22’. Μετά από εκτέλεση φάουλ και πάλι ο Μαϊκόν βρέθηκε ακάλυπτος, πλασάροντας τον Μπάρκα και κάνοντας το 0-1.

Κάπου εκεί η Ένωση έδειξε να αφυπνίζεται. Η ομάδα του Ουζουνίδη βρήκε δημιουργία τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα. Έχοντας σε μεγάλα κέφια τον αναγεννημένο Βίκτωρα Κλωναρίδη, αλλά και τους Μάνταλο, Λιβάγια, Λόπες. Από τα πόδια των οποίων έβγαιναν οι περισσότερες καλές ενέργειες των Κιτρινόμαυρων.

Στο 35’ η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει. Ο Κλωναρίδης έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα από δεξιά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Λιβάγια, με τον Κροάτη φορ να «εκτελεί» χωρίς κοντρόλ και να κάνει το 1-1!

Το γκολ «ζέστανε» τον κόσμο και μαζί και τους Κιτρινόμαυρους, που μετέφεραν το παιχνίδι στην περιοχή των Τούρκων. Δημιουργώντας άλλη μια καλή στιγμή στο 44’ και πάλι με τον Κλωναρίδη, το πλασέ του οποίου ωστόσο αποκρούστηκε από τον Τσιπέ.

«Έβρεξε» γκολάρες!

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Γαλατά κατάφερε να σκοράρει με κοντινό πλασέ του Αζίζ, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ λανθασμένα. Μιας και ο παίκτης της πρωταθλήτριας Τουρκίας καλυπτόταν κανονικά. Η ΑΕΚ συνέχισε όμως στο τέμπο που ήταν προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου φτάνοντας στο 51’ και σε δεύτερο γκολ. Ο Σιμόες έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, γύρισε στον Μπακασέτα και ο διεθνής άσος με ένα πολύ ωραίο σουτ με το αριστερό, έκανε το 2-1!

Ήταν σαφές πως η ΑΕΚ είχε πατήσει το γκάζι για τα καλά και δεν έδειχνε την παραμικρή διάθεση να κατεβάσει στροφές. Η Ένωση έφτανε με ευκολία έξω από την περιοχή της Γαλατά και στο 56’, μέσω μιας στημένης φάσης, βρήκε και τρίτο γκολ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Τσιπέ, για το 3-1! Σημειώνοντας το πιο εντυπωσιακό γκολ της βραδιάς.

Λίγο μετά το γκολ της ΑΕΚ ήρθαν και οι πρώτες αλλαγές από τους δύο προπονητές, με το τέμπο του αγώνα να πέφτει κάπως. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Γαλατά, για να πάρει λίγα μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα, οι Τούρκοι κατάφεραν να σκοράρουν στο 67’ και πάλι με τον Μαϊκόν. Ο οποίος «απάντησε» στην εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, βρίσκοντας δίχτυα επίσης με τον ίδιο τρόπο!

Δύο λεπτά μετά ο Μπάρκας είπε «όχι» στο πλασέ του Αγκούν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ η ΑΕΚ βρήκε μια καλή ευκαιρία σε αντεπίθεση, όμως ο Πόνσε δεν πρόλαβε να τελειώσει την φάση που δημιούργησε ο Μάνταλος.

Η Ένωση είχε στον αγωνιστικό χώρο τόσο τους Μπογέ, Πόνσε, όσο και τον Άλεφ, με την διάταξη να παραμένει πάντως ίδια και την μοναδική εσωτερική διαφοροποίηση να έχει να κάνει με την μετατόπιση του Μάνταλου στον άξονα. Οι Κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποια νέα ρήγματα στην άμυνα της Γαλατά με τις συνεργασίες των δύο Αργεντινών, που όμως δεν κατέληξαν σε κλασική φάση.

Έτσι αυτό το 3-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με την ΑΕΚ να δείχνει μια αρκετά βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, απέναντι μάλιστα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Δείχνοντας πως η προετοιμασία ενόψει των μεγάλων παιχνιδιών που έρχονται για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ βαίνει… καλώς.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (82’ Γκάλο), Οικονόμου (64’ Τσόσιτς), Λαμπρόπουλος, Λόπες (64’ Χουλτ), Μπακασέτας (82’ Μπακασέτας), Σιμόες (82’ Γιακουμάκης), Γαλανόπουλος (64’ Μπογέ), Μάνταλος (92’ Μοράν), Κλωναρίδης (64’ Πόνσε), Λιβάγια (71’ Αλεφ)

Γαλατασαράι: Τσίπε, Μαϊκόν (72’ Καρνουτσού), Αζίζ (86′ Κολ), Ινάν (46’ Γκουμούς), Μπελχαντά, Γκομίς (64’ Τσελίκ), Ονιεκουρού (46’ Φεγκουλί), Καρόλε, Ροντρίγκες (75’ Νταβάς), Ρέγες (64’ Ακγκούν), Ναγκατόμο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ