Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ για το φιλικό με την Γαλατασαράι

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ για το φιλικό με την Γαλατασαράι

Η απόδοση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στο φιλικό με την Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ

Βασίλης Μπάρκας: Στα δύο γκολ που δέχθηκε δεν αντέδρασε. Στο πρώτο γκολ δεν φέρει ευθύνη διότι ο Λόπες άφησε τον παίκτη του και ο Μαϊκόν σκόραρε από κοντά. Στο δεύτερο γκολ αντέδρασε καθυστερημένα στην πλευρά του δίχως να είναι τόσο ψηλά η εκτέλεση. Στο β’ ημίχρονο έβγαλε δύο πολύ καλές φάσεις της Γαλατά και έτσι δεν ισοφάρισαν οι Τούρκοι.

Μιχάλης Μπακάκης: Πολλή δουλειά, πολλά τρεξίματα και δείχνει καλύτερος και πιο έτοιμος από τον Γκάλο για το δεξί άκρο της άμυνας. Έφτιαξε φάσεις από το άκρο, ενώ αμυντικά είχε να αρκετές φορές απέναντι του τον πολύ γρήγορο Ροντρίγκες όμως αντιμετώπισε όλες τις φάσεις αποτελεσματικά.

Ελντερ Λόπες: Δεν έπιασε πολύ καλή απόδοση ο Πορτογάλος. Έτρεξε, αλλά περισσότερο χωρίς ουσία. Στο πρώτο γκολ της Γαλατά έχασε χωρίς λόγο τον Μαϊκόν και… κρέμασε την ομάδα του. Δεν βοήθησε επιθετικά με φάσεις.

Μάριος Οικονόμου: Είχε τις περισσότερες φάσεις με το θηρίο Γκομίς απέναντι του. Όμως δεν… μάσησε. Πάλεψε, έπεσε κάτω, τον έριξε κάτω και αυτός και γενικότερα δεν είχε φάση να κινδυνέψει από τον αντίπαλο σέντερ φορ. Ελάχιστα προβλήματα, μία φορά δεν έκανε καλό κοντρόλ κατά τη διάρκεια του ματς και παραλίγο να δημιουργηθεί κίνδυνος.

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Είχε λιγότερες φάσεις να «καθαρίσει» από τον Οικονόμου, αλλά όποτε χρειάστηκε το έκανε πετυχημένα. Καλό δίδυμο με τον συμπαίκτη του στα στόπερ, λειτούργησε ως παίκτης που έδινε ισορροπία και εντολές από πίσω, ενώ ήταν και ο μοναδικός που έπαιξε σε όλο το παιχνίδι. Ο πιο έτοιμος στόπερ της ΑΕΚ.

Αντρε Σιμόες: Εδειξε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας για το στάδιο της προετοιμασίας και αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι είναι «κολόνα» στον άξονα. Είχε σε πρώτη φάση λάθος αντίδραση στο 1-0, αλλά δεν τον πτόησε και «ανέβηκε» μετά. Από τους κορυφαίους της ΑΕΚ στο καλό διάστημα της απέναντι στην ποιοτική Γαλατά.

Κώστας Γαλανόπουλος: Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν εκτός ρυθμού και βοήθησε μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι δίχως να έχει συμμετοχή σε πολλά κομμάτια του ματς. Όταν κέρδιζε μονομαχίες μετά το μισάωρο, έδειξε να παίρνει τα πάνω του. Δεδομένα περιμένουν στην ΑΕΚ πολλά περισσότερα από τον νεαρό.

Πέτρος Μάνταλος: Μπορεί να μην ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και να χρειαζόταν χρόνο, αλλά μέσα στο παιχνίδι βρήκε τον εαυτό του. Με τον Λόπες πίσω του, συνέκλινε πολύ και βοήθησε στην ανάπτυξη με κάθετο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο απελευθερώθηκε περισσότερο. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ για το 3-1 που θα τον βοηθήσει ψυχολογικά. Έχει και φέτος καταλυτική επίδραση στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Τάσος Μπακασέτας: Αν και δεν έχει κάνει σπουδαία εμφάνιση, έχει κάνει πολλά πράγματα στο παιχνίδι. Είχε πολλά σουτ που έφυγαν άουτ, πίεζε πολύ στο αντίπαλο μπακ, ενώ στην πρώτη φάση που εκτέλεσε ψύχραιμα σκόραρε για το 2-1. Πήρε τα πάνω του μετά το γκολ και έδωσε περισσότερα.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Μπορεί να μην είναι ο… αγαπημένος της εξέδρας, αλλά έδειξε να ταιριάζει στο πλάνο του Ουζουνίδη. Έπαιξε δίπλα στον Λιβάγια στην επίθεση και με την Γαλατά να έχει την κατοχή έκανε όσα ήθελε ο προπονητής του. Πρέσινγκ ψηλά, ενώ στο 1-1 έχει αφήσει την σφραγίδα του. Πήρε με το σώμα του την μπάλα, έκανε ωραία κούρσα και σέρβιρε το γκολ στον Λιβάγια. Εμφάνιση που θα του δώσει ψυχολογία και θα τον… φτιάξει. Ιδανικός να «τρυπά» την αντίπαλη άμυνα στην κόντρα.

Μάρκο Λιβάγια: Στην επίθεση ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ΑΕΚ. Ποιότητα που έκανε τη διαφορά απέναντι στην άμυνα της Γαλατασαράι και στη μία φάση που του δόθηκε βρήκε… δίχτυα. Παίκτης-κλειδί για την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ και μόνιμος μπελάς για την αντίπαλη άμυνα. Με μια ενέργεια του και ένα άγγιγμα αλλάζει τις ισορροπίες.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Λούκας Μπογέ: Κέρδισε τις εντυπώσεις στη μισή ώρα αγώνα που έπαιξε. Τα κοντρόλ του και οι ντρίπλες του ξεσήκωσα τον κόσμο και ξεκλείδωσαν πολλές φάσεις για την ανάπτυξη. Κινήθηκε περισσότερο αριστερά, ωστόσο πολλές φορές βρέθηκε και στον άξονα για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα.

Εζεκίελ Πόνσε: Μπήκε στο 64’ στην επίθεση, αρχικά στο πλάι του Λιβάγια. Πολύ κινητικός και ορεξάτος, αλλά με εμφανές τρακ και νευρικός σε κοντρόλ και πάσες. Παράδειγμα στο 70’ όταν βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Γαλατά έχασε το κοντρόλ. Θέλει χρόνο να… λυθεί. Έπαιξε με παρτενέρ τον Λιβάγια, τον Μάνταλο και τον Γιακουμάκη.

Ούρος Τσόσιτς: Πήρε τη θέση του Οικονόμου στο 64’ δίπλα στον Λαμπρόπουλο. Είχε αρκετά προβλήματα, έδειξε νευρικός και δύσκολα θα καταφέρει να έχει θέση βασικού στο πρώτο επίσημο ματς της ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League. Έχει δρόμο ο Σέρβος…

Νίκλας Χουλτ: Μπήκε στην θέση του Λόπες στο τελευταίο μισάωρο του ματς. Πολλά ανεβάσματα, διάθεση για επιθετικό παιχνίδι με τον Σουηδό μπακ να δείξει ότι θα παλέψει στα ίσια με τον Λόπες για την θέση βασικού. Πιο αξιόπιστο αμυντικά από τον Πορτογάλο.

Αλεφ: Μπήκε στο τελευταίο 20λεπτο και αμέσως γέμισε τον άξονα, δίπλα στον Σιμόες. Έτοιμος αγωνιστικά, απελευθερωμένος και με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και να παράγει. Κλειδί στα χέρια του Ουζουνίδη για την εύρυθμη λειτουργία στον άξονα με το γρήγορο και δίχως ρίσκα passing game να είναι το κυρίαρχο στοιχείο του.

*Γκάλο, Αλμπάνης, Γιακουμάκης, Μοράν έπαιξαν λίγα λεπτά στο τέλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ