Ολυμπιακός – Λεγκανές 0-0

Ολυμπιακός – Λεγκανές 0-0

Στην πρόβα τζενεράλε εν όψει Λουκέρνης, ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά ανασταλτικά και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις προσδοκίες του Πέδρο Μαρτίνς, δεχόμενος πρώτη τελική στο 62ο λεπτό, μένοντας όμως στο 0-0 με τη Λεγκανές του Δημήτρη Σιόβα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Λεγκανές, όπως Λουκέρνη. Έτσι επιχείρησε να προσεγγίσει τη φιλική αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης» ο Πέδρο Μαρτίνς, προσπαθώντας πριν το ξεκίνημα του αγώνα να περάσει αυτήν την αίσθηση και στους ποδοσφαιριστές του. Έβαλε τα… καλά του, χρησιμοποιώντας την ενδεκάδα που κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε και κόντρα στους Ελβετούς τη μεθεπόμενη Πέμπτη (09/08) στο Europa League, κρατώντας τη, μάλιστα, απαράλλαχτη μέχρι το 67ο λεπτό, όταν και πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή του, βάζοντας τον Βρουσάι στη θέση του Χριστοδουλόπουλου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε ασφάλεια στις μεταβιβάσεις, καλή αμυντική λειτουργία και… γκολ. Το τελευταίο ήταν η μοναδική επιθυμία του Μαρτίνς που δεν έγινε πραγματικότητα, αφού ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 απέναντι στη Λεγκανές του Δημήτρη Σιόβα, η οποία είχε τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό στη βασική ενδεκάδα. Γιατί ανασταλτικά έπαιρνε άριστα έως το 62ο λεπτό, όταν και δέχθηκε την πρώτη τελική (!) από τη Λεγκανές, ενώ ακόμη και ύστερα από αυτό, οι Ισπανοί δεν έδειξαν ικανοί να τον φοβίσουν. Εξαίρεση αποτέλεσαν κάποιες φορές που οι Μαδριλένοι έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ανησυχία εκ μέρους Γιαννιώτη, ο οποίος επί της ουσίας δεν χρειάστηκε ποτέ να επέμβει για να σώσει την ομάδα του.

Όσο για το δημιουργικό σκέλος, οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλούσαν με μεγάλη συχνότητα, ωστόσο βρήκαν φάσεις, κυρίως στο πρώτο μισό του αγώνα. Η συνεισφορά των ακραίων μπακ στην ανάπτυξη ήταν μεγάλη, ενώ είδαμε και τον Τσιμίκα να συμμετέχει σε αυτήν εντονότερα από κάθε άλλη φορά, κάνοντας σαφώς πιο ενεργή και την αριστερή πλευρά των Πειραιωτών. Ο Ποντένσε δεν εντυπωσίασε, αλλά είχε ορισμένες όμορφες ενέργειες, ενώ ούτε οι Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Γενικότερα, η ασφάλεια που απαίτησε ο Μαρτίνς φάνηκε να περιορίζει τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη μεσοεπιθετική γραμμή, οι οποίοι πήραν λίγες πρωτοβουλίες και στηρίχθηκαν περισσότερο σε σέντρες προς στον Γκερέρο για να απειλήσουν την εστία του Σεράντες.

Ο Ολυμπιακός δεν τα έκανε όλα τέλεια, αλλά ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στα περισσότερα αιτήματα του Μαρτίνς, ο οποίος σίγουρα προσμένει βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι εν όψει Λουκέρνης. Ίσως χρειαστεί να απολέσει λίγη από την ασφάλεια που απαιτεί, τουλάχιστον από παίκτες με ποιότητα, όπως ο Ποντένσε, προκειμένου να κερδίσει τις δικές τους επινοήσεις στο επιθετικό 1/3. Σταδιακά, ο Πορτογάλος λύνει κάποιους από τους «γρίφους» του ρόστερ, αλλά αναμφίβολα έχει δρόμο μπροστά του. Απλά ευελπιστεί όσα πρόλαβε να περάσει μέχρι σήμερα στους ποδοσφαιριστές του, να τον βγάλουν… σώο και αβλαβή μέσα από τη δοκιμασία της Λουκέρνης.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μιράντα (92’ Τοροσίδης), Βούκοβιτς (80’ Σισέ), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (85’ Χατζισαφί), Χριστοδουλόπουλος (67’ Βρουσάι), Φορτούνης (85’ Φετφατζίδης), Γκερέρο (85’ Ανσαριφάρντ).

Λεγκανές (Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο): Σεράντες, Χουανφράν, Σιόβας (85’ Ουνάι), Εζέκιελ, Ραούλ Γκαρσία, Γκουμπάου, Γκαρσία (72’ Οχέδα), Ελ-Ζαρ (72’ Άβιλες), Ρολάν (46’ Σϊλβα), Καρίγιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ