Ανατροπή δεδομένων και Super League με 14 ομάδες;

Ανατροπή δεδομένων και Super League με 14 ομάδες;

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ετοιμάζεται να αλλάξει στάση, όχι για πρώτη, ούτε για δεύτερη αλλά για τέταρτη φορά στην αναδιάρθρωση της Λίγκας.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μπορεί να ευχήθηκε «καλό καλοκαίρι» στις ομάδες της Super League που δεν έκαναν δεκτή την πρόταση του για 12 ομάδες την περίοδο 2019-20 αλλά τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορεί ότι στις προθέσεις του είναι να αλλάξει στάση.

Θα αρκεστεί δηλαδή, στις 14 ομάδες, δεν θα επιμείνει σε περαιτέρω μείωση, υπό τον όρο να γίνει δεκτός από τη Λίγκα, ο περιορισμός στους δανεικούς ποδοσφαιριστές.

Τον συγκεκριμένο όρο ήθελε να περάσει και ο προκάτοχος του Σταύρος Κοντονής το 2016 (ο οποίος μάλιστα πρότεινε απαγόρευση των δανεισμών, όχι περιορισμό) αλλά είχε διαφωνήσει η UEFA. Την σχετική ιδέα μάλιστα, είχε ρίξει στο τραπέζι και ο Παναθηναϊκός, ένα χρόνο νωρίτερα .

Εφόσον η αλλαγή στάσης από τον Γιώργο Βασιλειάδη, αληθεύει, δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη, ούτε η τρίτη αλλά η τέταρτη από τον υφυπουργό Αθλητισμού στο θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Super League. Ένα πρωτάθλημα, το οποίο με την ΕΡΤ πλέον, στο παιχνίδι για τις επτά τηλεοπτικές «άστεγες» ΠΑΕ, εφόσον γίνει δεκτός ο συγκεκριμένος όρος (για τον δανεισμό) από τον συνεταιρισμό, οδεύει, έστω και με καθυστέρηση, στην τελική ευθεία για τη σέντρα στις 25 Αυγούστου.

10 ομάδες; Ούτε για αστείο

Πρωτάθλημα με 14 ομάδες λοιπόν, χωρίς περαιτέρω μείωση σε 12 για την περίοδο 2019-20 που ήθελε η Πολιτεία, ή για την σεζόν 2020-21 που αντιπρότεινε η Λίγκα χωρίς όμως, κάποια δέσμευση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού στα τέλη Μαρτίου και στα τέλη Μαϊου πρότεινε την κατάργηση της Super League με την μορφή που έχει τώρα και τη δημιουργία δύο κατηγοριών με 10 ομάδες η κάθε μία και εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ιδέα που υπήρχε από πέρσι και την οποία στη Λίγκα δεν ήθελαν ούτε να ακούνε. Γι’ αυτό και παρέμεινε ιδέα και δεν προχώρησε.

Το πλάνο των «20» που σκόνταψε σε FIFA και UEFA

Η δεύτερη πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με την πρώτη: πρωτάθλημα με 20 ομάδες στη Super League για την περίοδο 2018-19, άμεσα δηλαδή, με την προοπτική να μειωθούν οι ομάδες αργότερα.

Πλάνο που για να υλοποιηθεί θα σήμαινε την παραμονή της Κέρκυρας και του Πλατανιά και την άνοδο άλλων δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία, πέραν του ΟΦΗ και του Άρη, από τη Β’ Εθνικη. Μία από τις δύο ήταν η Παναχαϊκή, και όλως τυχαίως είχε κυκλοφορήσει ότι στις επόμενες εκλογές ο Γιώργος Βασιλειάδης θα πολιτευτεί στην Πάτρα.

Το πλάνο αυτό τελικά, έμεινε.. πλάνο έπειτα από το απαγορευτικό που ύψωσαν FIFA και UEFA σε συνάντηση που είχαν με τον Γιώργο Βασιλειάδη στις 13 Ιουνίου.

Τρίτωσε το… κακό; Μπα…

Στις 7 Ιουλίου είχε διαρρεύσει ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης έκανε πίσω και δέχονταν πρωτάθλημα με 14 ομάδες στη Super League (και όχι με 12) και παράλληλα τη διεξαγωγή άλλων δύο επαγγελματικών κατηγοριών με 12 ομάδες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού όμως, δύο ημέρες αργότερα, σε συνάντηση με τη Super League είχε αλλάξει πάλι στάση και επέμεινε σε πρωτάθλημα με 12 ομάδες.

Τους είπε «καλό καλοκαίρι» αλλά τελικά κάνει (;) πίσω

Μετά από όλα αυτά, η Super League αποφάσισε ομόφωνα τη μείωση των ομάδων σε 14 για την περίοδο 2019-20. Δεν έκανε όμως, λόγο για την περαιτέρω μείωση σε 12 με την υποσημείωση ότι «υπήρξε ομόφωνη δέσμευση ότι για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα εξεταστεί η περαιτέρω μείωση σε 12 ή μη των ομάδων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Η απάντηση από το υφυπουργείο Αθλητισμού ήταν 12 ομάδες… «σε διαφορετική περίπτωση, προφανώς εσείς έχετε ένα διαφορετικό μοντέλο στο μυαλό σας, το οποίο εμείς δεν μπορούμε να το στηρίξουμε. Μακάρι να δικαιωθείτε εσείς. Ειλικρινώς! Σε κάθε άλλη περίπτωση καλή τύχη και καλό καλοκαίρι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ