Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-1

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-1

Το αψυχολόγητο μακρινό σουτ του Κούτρη (84΄), και η γκάφα του πορτιέρο του Λεβαδειακού γλίτωσαν τον Ολυμπιακό από το κάζο μιας απίστευτης γκέλας.

Μονότερμα, από εκείνα που φυσιολογικά τελειώνουν… πολλά με λίγα. Ματς για να φτιάξεις το κέφι σου το Σαββατόβραδο, και όχι να… τρυπήσεις το στομάχι σου από το άγχος. Και ενώ η στατιστική έγραψε 22 τελικές για τον Ολυμπιακό, εκ των οποίων οι 12 «εντός εστίας»; Ο πρωταθλητής καλά θα κάνει να ανάψει μια λαμπάδα στο όνομα του Λεονάρντο Κούτρη. Του νεαρού αμυντικού που έστω κάνοντας λάθος (!) υπέγραψε το τελικό 2-1 της βραδιάς με τον Λεβαδειακό. Ακριβώς στο 84΄!

Πίεζαν οι Πειραιώτες για να βρουν το γκολ της νίκης. Το έκαναν όμως πλέον, δίχως καθαρό μυαλό. Έφτασε λοιπόν κάποια στιγμή η μπάλα αριστερά έξω από την περιοχή, και ο Κούτρης που θα έπρεπε με υπομονή να ψάξει καλύτερες προϋποθέσεις πήρε φόρα για ένα σουτ από εκείνα που 99 φορές στις 100 αναγκάζουν την εξέδρα να θυμηθεί τα… γαλλικά της. Τουλάχιστον αψυχολόγητη η απόφαση του. Η μπάλα όμως ήθελε να του κάνει το χατίρι. Όπως ήθελε να καταδικάσει τον Επασί. Τον αντίπαλο τερματοφύλακα που ήταν μακράν ο καλύτερος της ομάδας του.

Χαμήλωσε ο Επασί για να ελέγξει τη φάση, έχασε την τοποθέτηση του και επί της ουσίας η δική του γκάφα ήταν που έφερε και το τελικό 2-1. Έπιασε τα άπιαστα ο 24άχρονος Γάλλος πορτιέρο και βρέθηκε νικημένος από μια φάση που δεν εμπεριείχε ουσιαστικό κίνδυνο. Τι να κάνει; Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έπιασε πέντε-έξι τετ α τετ. Δεν νικήθηκε ούτε από το χτύπημα πέναλτι του Φορτούνη (53΄). Και μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του, σε αυτή τη γκάφα!

Νωρίτερα ο Λεβαδειακός είχε προλάβει να βάλει τον Ολυμπιακό σε διαδικασία να μην πιστεύει αυτό που του συμβαίνει. Το γκολ του Γιακουμάκη (68΄) είχε βάλει την αναμέτρηση σε μια μη αντιπροσωπευτική ισορροπία. Στο 1-1 αναμέτρηση που θα έπρεπε να είναι 4-0. Ο Ζιλέ είχε ανοίξει τον δρόμο (43΄), αλλά ως εκεί. Και όταν δεν βάζεις τη μπάλα στα δίχτυα, τότε παίζεις με τη φωτιά. Ευτυχώς για τον Τάκη Λεμονή η ομάδα του δεν κάηκε.

Το δεκάρι: Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα; Κούτρης και μάλιστα δαγκωτό. Ο νεαρός μπακ ήταν που έκρινε το αποτέλεσμα και που έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να κοιμηθεί απόψε «συγκάτοικος» στην κορυφή, παρέα με Ατρόμητο και ΑΕΚ.

Στον πάγκο: Η… αστοχία των Ερυθρόλευκων. Έκαναν τον περίπατο, ντέρμπι που κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη, τα αμέτρητα τετ α τετ (κυρίως) με τον Ανσαριφάρντ. Έτσι είναι η μπάλα. Τιμωρεί. Και τον Ολυμπιακό τον έφτασε μέχρι τα πρόθυρα μιας ακόμη γκέλας.

Γιατί κόουτς: Γιατί να μην πάρεις κόουτς το αποψινό tape, να το δείξεις στους ποδοσφαιριστές σου πριν την σημερινή προπόνηση. Ή ακόμη και πριν από την πτήση για την Λισαβόνα; Οκ, το δύσκολο είναι να δημιουργείς ευκαιρίες και σε αυτό όντως ο Ολυμπιακός έχει προοδεύσει. Βάλε και τη μπάλα γκολ όμως, γιατί δεν ήθελε και… πολύ. Άλλα θα συζητούσαμε τώρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1
Γήπεδο: Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Καλφάκης, Βασιλόπουλος
Τέταρτος: Ζαραβίνος
Γκολ: 43΄Ζιλέ, 84΄Κούτρης/ 68΄Γιακουμάκης
Κόκκινες: –
Κίτρινες: Τριποτσέρης,

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ζιλέ, Ταχτσίδης (78΄ Μάρτινς) Καρσελά (60΄Σεμπά), Φορτούνης (80΄Τζούρτζεβιτς), Μάριν, Ανσαριφάρντ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (58’ Σουμπίνιο), Νουάνκο, Μητρόπουλος (89΄Σίλβα), Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ