Η πρόταση του Ολυμπιακού για Γκιγέρμε και το «ναι»

Η πρόταση του Ολυμπιακού για Γκιγέρμε και το «ναι»

Ο Ολυμπιακός περιμένει άμεσα την ολοκλήρωση της απόκτησης του Γκιγέρμε. Ο δανεισμός, τα οικονομικά δεδομένα, ο (αναμενόμενος) αποκλεισμός από το φιλικό, οι προτάσεις από Σάο Πάολο, Μάλαγα και η... εξαφάνιση των Αράβων!

Ο Γκιγιέρμε ντος Σάντος Τόρες αποτελεί τον πρώτο παίκτη της λίστας του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της μεσίας γραμμής των Ερυθρόλευκων. Οι διαπραγματεύσεις των Πειραιωτών με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια συνεχίζονται και υπάρχει αισιοδοξία ότι μέσα στις επόμενες 1-2 ημέρες ο Βραζιλιάνος μέσος θα βρίσκεται στην Ελλάδα, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει μια άκρως δελεαστική πρόταση στην «Ντέπορ» για την απόκτηση του Γκιγέρμε. Πρόταση που προβλέπει μονοετή δανεισμό του 27χρονου μέσου, με ένα σημαντικό ποσό ως «ενοίκειο», αλλά και οψιόν αγοράς που φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ. Προσφορά που είναι η καλύτερη από όλες όσες έχει στα χέρια της η ισπανική ομάδα. Ενώ δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός καλύψει όλο το συμβόλαιο του παίκτη (αλλά και… κάτι παραπάνω), εξασφαλίζοντας το «ναι» του.

Η απόφαση του προπονητής της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Νάτσο Γκονζάλες,να τον αφήσει εκτός αποστολής από το σημερινό φιλικό παιχνίδι με τη Λανγκρέο, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη στους Ερυθρόλευκους, ούτε κρίνεται σημαντική για την εξέλιξη της μεταγραφής. Ούτως ή άλλως ο Βραζιλιάνος μέσος προπονείται με τους συμπαίκτες του, αλλά έχει επιλεγεί να μην συμμετέχει στα φιλικά παιχνίδια της «Ντέπορ» (σ.σ. δεν έπαιξε ούτε με τη Βαγιαδολίδ), ώστε να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός, μιας και είναι ειλημμένη απόφαση να παραχωρηθεί.

Ο βασικός λόγος που η μεταγραφή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη είναι το γεγονός ότι η Ντεπορτίβο θέλει να βρει πρόταση για άμεση πώληση του Γκιγέρμε και για αυτόν τον λόγο περιμένει. Οι Ισπανοί αναζητούν προσφορές κοντά στα 4 εκατ. ευρώ, ώστε να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που πλήρωσαν πέρυσι στην Ουντινέζε για να αποκτήσουν τον παίκτη. Αλλά αυτή τη στιγμή φαντάζει δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η Σάο Πάουλο, η οποία είχε συμφωνήσει προφορικά με τον Γκιγέρμε έχει επίσης προτείνει δανεισμό του για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς. Επιπλέον, η διοίκηση της Ντεπορτίβο διέψευσε ότι έχει φτάσει επίσημη πρόταση από τα Αραβικά Εμιράτα για την παραχώρηση του παίκτη. Αντίθετα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «La Opinion de Coruna», η Μάλαγα ρώτησε για τη διαθεσιμότητα του παίκτη, στο περιθώριο των επαφών για τον γκολκίπερ Τίτον. Ωστόσο επειδή αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία, η Ντεπορτίβο δεν συζητάει καν το ενδεχόμενο παραχώρησής του.

Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι για την απόκτηση του Γκιγέρμε. Με τους Πειραιώτες να καίγονται για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της μεταγραφής, ώστε να έρθει στην Ελλάδα, να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει και φυσικά να μπει στη λίστα του Europa League.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Από to10.gr έχετε ενημερωθεί και για τις άλλες δύο περιπτώσεις που απασχολούν τον Ολυμπιακό αυτό το διάστημα. Τον 27χρονο Ρέσιο της Μάλαγα και τον 25χρονος Μίκελ Αγκού της Πόρτο. Και οι δύο περιπτώσεις τσεκάρονται σοβαρά από τους Πειραιώτες, με τον Αφρικανό χαφ να είναι η πιο ακριβή περίπτωση από όλες.

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό φέρεται να προτάθηκε και ο Μπίμπρας Νάτχο. Ο Ισραηλινός πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο θείος του δήλωσε στα ισραηλινά ΜΜΕ ότι ο ανιψιός του απέρριψε πρόσφατα μεγάλη πρόταση της Ρούμπιν Καζάν (πρώτης του ομάδας στη Ρωσία), υποστηρίζοντας είναι είναι πολύ πιθανό, τελικά, να επιστρέψει στην ΤΣΣΚΑ, εάν δεν τα χρήματα που θέλει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ