Αυτός είναι ο νέος Άρης! (pics)

Αυτός είναι ο νέος Άρης! (pics)

To10.gr αναλύει το φετινό ρόστερ των κίτρινων θέση προς θέση και σας παρουσιάζει το υλικό που έχει στα χέρια του ο Ερέρα προκειμένου να «χτίσει» τον νέο Άρη.

Έναν τελείως διαφορετικό Άρη θα παρακολουθήσουν φέτος η οπαδοί του σε σχέση με την ομάδα που αγωνίστηκε πέρσι στη Football League. Ο Θόδωρος Καρυπίδης έδωσε εν λευκώ τον σχεδιασμό της ομάδα σε Πάκο Ερέρα και Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κίτρινοι έχουν φτάσει πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του ρόστερ του.

Ο πολύπειρος Ερέρα είχε μπροστά του ένα δύσκολο έργο, καθώς ουσιαστικά κλήθηκε να δημιουργήσει μια καινούργια βασική 11άδα και γενικότερα να αλλάξει πολλά σε έναν σύλλογο υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών. Σε αυτό το πλαίσιο και με το μπάτζετ να μην είναι απεριόριστο, ο Ισπανός δεν δίστασε να απομακρύνει παίκτες που για τον περσινό Άρη ήταν ονόματα «ηχηρά» (Πλατέλλας, Μπαργκάν, Μουμίν, Μπούρμπος).

Από τα πρώτα δείγματα που έχουμε μέσα από τις προπονήσεις, αλλά και τα τέσσερα νικηφόρα φιλικά με Μπέερσοτ, Ντε Χράαφσχαπ, Ντεν Χάαγκ και Βίλεμ τα μηνύματα που έρχονται από τον νέο Άρη είναι αισιόδοξα. Βλέπουμε μια ομάδα συμπαγή μεσοαμυντικά, και που γενικότερα έχει αρκετές δυνατότητες, οι οποίες αναμένεται να αναδειχθούν μέσα από τη δουλειά το επόμενο διάστημα.

Παρακάτω, το tο10.gr σας παρουσιάζει τον νέο Άρη κατά θέση, αναλύοντας τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Φυσικά, για την ολοκλήρωση του ρόστερ απομένουν μερικές προσθαφαιρέσεις ακόμη, μέχρι να συμπληρωθεί η 25άδα των ποδοσφαιριστών, αριθμός με τον οποίο θέλει να δουλεύει ο Πάκο Ερέρα.

ΑΡΗΣ ( με σύστημα 4-3-3)

ΑΜΥΝΑ

Τερματοφύλακας: Κουέστα (Αναγνωστόπουλος, Καντιμοίρης)
Δεξί μπακ: Τζανακάκης (Κωνσταντινίδης)
Κέντρο άμυνας: Σόουζα, Βέλεθ (Δεληζήσης)
Αριστερό μπακ: Μενέντεθ (Βαλεριάνος)

ΚΕΝΤΡΟ

Αμυντικό χαφ: Μπάσα (Ιντζόγλου, Σταμπουλίδης)
Αριστερό εσωτερικό χαφ: Κολάσο (Παυλίδης)
Δεξιό εσωτερικό χαφ: Ματίγια

ΕΠΙΘΕΣΗ

Αριστερά: Γκαρσία (Μιλούνοβιτς)
Δεξιά: Ντιγκινί (εν αναμονή και του Μπρούνο Γκάμα)
Κορυφή: Γιουνές (Ναζλίδης, Διαμαντόπουλος)

Τα νέα πρόσωπα

Χουλιάν Κουέστα, 27
Υπέγραψε: 11/07/18
Συμβόλαιο: Ως το 2020

Με ύψος 1,95 μ. και ατού την εντυπωσιακή σωματική διάπλαση, ο νέος πορτιέρο του Άρη είναι μια από τις προσωπικές επιλογές του Πάκο Ερέρα. Ο Ισπανός ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Σεβίλλης, στη συνέχεια έπαιξε στη δεύτερή της ομάδα με 54 συμμετοχές, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Αλμερία, πριν καταλήξει στη Βίσλα Κρακοβίας πέρσι. Την τριάδα των τερματοφυλάκων συμπληρώνουν ο έμπειρος Γιώργος Καντιμοίρης (35) και ο πολλά υποσχόμενος Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος (24), που αγωνίστηκαν στους κίτρινους και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης, 24
Υπέγραψε: 19/07/18
Συμβόλαιο: Ως το 2020

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ, έχοντας αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού στον Αιγινιακό και στην κυπριακή Ομόνοια. Τον περασμένο Φεβρουάριο αποκτήθηκε από την ιταλική Μπρέσια, ενώ υπήρξε διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες (U-17, U-18, U-19, U-20, U-21). Θα είναι ο αντικαταστάτης του Μανώλη Τζανακάκη (26) στο δεξί άκρο της άμυνας.

 

Φραν Βέλεθ, 27
Υπέγραψε: 25/07/18
Συμβόλαιο: Ως το 2020

Ο Ισπανός στόπερ ήρθε από τη Βίσλα Κρακοβίας, μετά τη μακρά του θητεία σε ομάδες της πατρίδας του, όπως η Ταραγόνα, η Μαφουμέτ, η Λογκρόνες και η Αλμερία. Μαζί με τον Ούγκο Σόουζα θα αποτελούν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ παρτενέρ τους θα είναι και ο Γιώργος Δεληζήσης (31).

Άλεξ Μενέντεθ, 27
Υπέγραψε: 11/07/18
Συμβόλαιο: Ως το 2020

Ένας από τους συνολικά πέντε Ισπανούς παίκτες του φετινού ρόστερ, ο αριστερός μπακ-χαφ προέρχεται από μια πολύ καλή χρονιά με τη Ρέους. Έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στη Σπόρτινγκ Χιχόν και έχει περάσει επίσης από τη Χιρόνα. Θα αγωνίζεται κυρίως ως ακραίος αμυντικός, όπως και ο Γιώργος Βαλεριάνος (26).

 

Μιτζέν Μπάσα, 31
Υπέγραψε: 25/07/18
Συμβόλαιο: Ως το 2020

Ο Αλβανός μέσος έχει παίξει για πολλά χρόνια στο ιταλικό πρωτάθλημα, σε ομάδες όπως η Φροζινόνε, η Αταλάντα, η Τορίνο, η Κόμο και η Μπάρι. Υπήρξε διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ελβετίας (U-17, U-18, U-19, U-21) και από το 2013 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αλβανίας, ενώ ήταν στην αποστολή της εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας για το Euro του 2016. Η εμπειρία και η μαχητικότητα του δίνουν το προβάδισμα για την αρχική ενδεκάδα, ωστόσο υπολογίζεται και ο Λευτέρης Ιντζόγλου (31).

Χαράλαμπος Σταμπουλίδης, 22
Υπέγραψε: 25/07/18
Συμβόλαιο: Ως το 2019

Από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στα Τρία – Πέντε Πηγάδια της Νάουσας συμμετείχε στις προπονήσεις ο ομογενής μεσοαμυντικός από την Αυστραλία και φαίνεται πως έπεισε τον Πάκο Ερέρα με τις επιδόσεις του. Το 2011 είχε περάσει και πάλι από τον Άρη και συγκεκριμένα τις ακαδημίες του, ενώ είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα U-19 της χώρας μας και με τις μικρότερες ηλικιακά εθνικές ομάδες της Αυστραλίας. Είναι μια από τις εναλλακτικές για τη θέση του αμυντικού χαφ.

 

Νικολάς Κολάσο, 28
Υπέγραψε: 16/07/18
Συμβόλαιο: Δανεικός για τη σεζόν 2018-19

Ο Άρης ποντάρει πολλά στην παρουσία του Νικολάς Κολάσο στο ρόστερ του. Ο Αργεντίνος μετράει 116 συμμετοχές στη Μπόκα Τζούνιορς, στην οποία ανήκει, ενώ έχει δοθεί και πάλι δανεικός στη Χιμνάσια Λα Πλάτα πέρσι και στη Μέλμπουρν Σίτι την προηγούμενη χρονιά. Αγωνίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής – εκεί μπορεί να παίξει αντί γι’ αυτόν και ο Μπάμπης Παυλίδης (27) – αλλά και στην αριστερή πτέρυγα.

Χαβιέ Ματίγια, 30
Υπέγραψε: 10/07/18
Συμβόλαιο: Ως το 2019, με οψιόν ανανέωσης ως το 2020

Από τη Βιγιαρεάλ ξεκίνησε την καριέρα του ο Ισπανός αμυντικός χαφ, ενώ έχει αγωνιστεί και στη Μπέτις και ως δανεικός στη Μούρθια, όπου αξίζει να σημειωθεί πως σε μια σεζόν πέτυχε 12 γκολ. Το ρίσκο στην περίπτωσή του για τους ανθρώπους της ΠΑΕ ίσως έχει να κάνει με τον τραυματισμό του στο γόνατο το 2016, καθώς έκτοτε δεν είχε «γεμάτες» χρονιές. Είναι χαφ με έφεση στη δημιουργία.

 

Ματέο Γκαρσία, 22
Υπέγραψε: 17/07/18
Συμβόλαιο: Δανεικός για τη σεζόν 2018-19

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά, που φάνηκαν ήδη από τα πρώτα φιλικά του Άρη. Έχει συμβόλαιο με τη Λας Πάλμας μέχρι το 2020 και έχει επίσης παραχωρηθεί στις Οσασούνα και Αλκορκόν. Ο Πάκο Ερέρα τον επέλεξε για αριστερό εξτρέμ, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Λούκα Μιλούνοβιτς (26).

Νικολά Ντιγκινί, 30
Υπέγραψε: 27/06/18
Συμβόλαιο: Ως το 2020

Τον χορό των φετινών μεταγραφών στον Άρη άνοιξε ο Γάλλος, που θα παίξει για πέμπτο συνεχόμενο χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προηγήθηκαν δυο σεζόν του στον Πανθρακικό και ισάριθμες στον Ατρόμητο, με στις δυο τελευταίες, μάλιστα, πέτυχε διψήφιο αριθμό τερμάτων (14 και 10). Η θέση του θα είναι στη δεξιά πτέρυγα.

 

 

Χαμζά Γιουνές, 32
Υπέγραψε: 7/08/18
Συμβόλαιο: Ως το 2020

Η άφιξη του Τυνήσιου επιθετικού στην Ελλάδα μπορεί να καθυστέρησε λόγω γραφειοκρατίας, όμως πλέον βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από την περασμένη Πέμπτη (02/08). Αναδείχτηκε δεύτερος σκόρερ της Superleague την αγωνιστική περίοδο 2016-17 με 19 γκολ και έπειτα αγωνίστηκε διαδοχικά στην τουρκική Ερζούρουμσπορ και την αιγυπτιακή Αλ Αχλί. Θέτει υποψηφιότητα για βασικός επιθετικός της ομάδας.

Θωμάς Ναζλίδης, 30
Υπέγραψε: 29/06/18
Συμβόλαιο: Ως το 2020

Το φλερτ του Θωμά Ναζλίδη με τους κίτρινους ήταν γνωστό αρκετό καιρό πριν επισημοποιηθεί. Ο έμπειρος επιθετικός έχει αγωνιστεί για μια τετραετία στον Πλατανιά, στη συνέχεια μια σεζόν στη Βέροια και τα δυο τελευταία χρόνια στη Λάρισα, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο (30) είναι δυο επιπλέον επιλογές για τη θέση του φορ.

 

Μπρούνο Γκάμα, 30
Υπέγραψε: Αναμένεται
Συμβόλαιο: Αναμένεται
Με βιογραφικό που περιλαμβάνει τις Μπράγκα, Πόρτο, Βιτόρια Σετούμπαλ, Ρίο Αβε, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Ντνίπρο και τελευταία την Αλκορκόν, ο Πορτογάλος είναι μια από τις πιο «ηχηρές» μεταγραφές του Άρη για φέτος. Αποκτήθηκε για δεξιός εξτρέμ, μπορεί όμως με την ίδια ευκολία να αγωνιστεί και αριστερά, αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ. Ο Πάκο Ερέρα θα αντιμετωπίσει μια σχετική δυσκολία όταν κάθε φορά θα πρέπει να αποφασίσει ποιον παίκτη θα χρησιμοποιήσει και ποιον θα αφήσει στον πάγκο για τις πλευρές, γιατί στη διάθεσή του έχει επίσης τα «βαριά χαρτιά» Νικολά Ντιγκινί και Νικολάς Κολάσο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ