ΑΕΚ : Η εβδομάδα της… δεκαετίας

ΑΕΚ : Η εβδομάδα της… δεκαετίας

Σκέψεις λίγο πριν πατήσει η ΑΕΚ το γήπεδο του… Παραδείσου της.

Οταν έπαιξε τελευταία φορά σε ομίλους του Champions League η ΑΕΚ, ζούσαμε μια άλλη εποχή σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς στην χώρα μας.

Το 2006/07 η Ελλάδα ζούσε… διαφορετικά. Με Καραμανλή πρωθυπουργό, οικονομική (επίπλαστη) ευμάρεια, ήταν νωπές οι μνήμες από το EURO και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΑΕΚ με Ντέμη στη διοίκηση έκανε την μεγάλη αλλαγή στον πάγκο με τον σκληρό και ακατάλληλο Σέρα Φερέρ στην θέση του τίμιου στρατιώτη Σάντος και με παίκτες που τώρα έχουν σταματήσει πια (Δέλλας, Λύμπε, Ζήκος, Εμερσον, Γεωργέας, Τσιρίλο, Σέζαρ) και άλλους που μεγαλουργούν ακόμη (Παπασταθόπουλος, Κονέ, Χετεμάι, Σορεντίνο).

Εκείνη την χρονιά στο Champions League η ΑΕΚ πέτυχε σπουδαία πράγματα για την χώρα μας. Κέρδισε την μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν που είχε ρόστερ να… ζαλίζεσαι (Ντίντα, Μαλντίνι, Κοστακούρτα, Γκατούζο, Ζέεντορφ, Ιντζάγκι, Κακά), ενώ έχασε την πρόκριση χάρη στις «κολεγιές» που έκανε η Λιλ του Ταυλαρίδη με την Μίλαν και το διπλό των Γάλλων μέσα στο Μιλάνο την τελευταία αγωνιστική την ώρα που η ΑΕΚ έπαιρνε περήφανο 2-2 μέσα στις Βρυξέλλες.

Εκτοτε η ΑΕΚ έζησε τα… πάντα στην επόμενη δεκαετία. Την επόμενη χρονιά η ΑΕΚ ήταν πρώτη και η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, με την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, τον πρώτο σε γκολ, ασίστ και με όλη την Ελλάδα να την παραδέχεται (4-0 τον ανταγωνιστή της σε ένα σπάνιο ποδοσφαιρικό πάρτι) αλλά ελέω… Βάλνερ της «έκλεψαν» τον τίτλο.

Τον Νοέμβριο του 2008 έφυγε ο Ντέμης, ήρθε η κατηφόρα στα αγωνιστικά και οικονομικά και το 2013 με μαθηματική ακρίβεια είχε φτάσει η ώρα για το… προσωρινό τέλος. Γιατί μετά ήρθε η μεγάλη αρχή. Με τον Μελισσανίδη μπροστάρη που πάτησε το restar. Και τα τελευταία 5 χρόνια η αναγέννηση της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός γηπέδου είναι εμφανής. Την βίωσαν οι οπαδοί της με τον καλύτερο τρόπο με την «Αγιά Σοφιά» να σηκώνεται με μπετά, με τίτλους και μεγάλες βραδιές και οι αντίπαλοι της την ζουν με τον χειρότερο τρόπο.

Και φτάσαμε… εδώ. Στην Σέλτικ, ενώ πριν πέντε χρόνια τέτοιες ημέρες έπαιζε με το Δίμηνι. Η ΑΕΚ την Τετάρτη θα είναι κοντά στην πόρτα του Παραδείσου. Έτσι λένε οι… οπαδοί το γήπεδο της Σέλτικ, γιατί είναι δίπλα σε νεκροταφείο. Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την κλήρωση των πλέι οφ είναι ίσως πιο σημαντικά και από τον ερχομό της Σελτικ στο διάβα της ΑΕΚ. Πλέον, με αντιπάλους όπως η Μάλμε και η Βίντι στην επόμενη φάση, η ευκαιρία της ΑΕΚ να μπει σε ομίλους Champions League δεν μεγάλωσε απλά, αλλά γιγαντώθηκε.

Και όπως είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μόνο η ΑΕΚ φαίνεται να μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο φέτος από την Ελλάδα. Και αν το καταφέρει τα οφέλη θα είναι τεράστια, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την ώρα που οι… απέναντι σκούζουν για μεταγραφές που γίνονται ή δεν γίνονται, η ΑΕΚ μιλά… ποδοσφαιρική γλώσσα. Και πάει κόντρα στο φαβορί να παίξει την πρόκριση. Μια πρόκριση που ίσως να σημαίνει… δύο προκρίσεις και πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Δεν θέλει κόπο και τόσα χρήματα, θέλει γνώση και τρόπο. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ