Αποκάλυψη: Αυτή είναι η συμφωνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με το ΟΑΚΑ

Αποκάλυψη: Αυτή είναι η συμφωνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με το ΟΑΚΑ

Το ενοίκιο αλά... ΑΕΚ, το συνολικό 1,5 εκατομμύριο που θα δώσει ο Παναθηναϊκός σε βάθος διετίας στο Ολυμπιακό Στάδιο και η σύγκριση με τα χρήματα που θα έδινε στη Λεωφόρο. To10.gr έχει το ρεπορτάζ.

O φάκελος που παρέδωσε σήμερα ο Παναθηναϊκός για τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Ελλάδας της επόμενης σεζόν είχε μέσα σαν πρώτη έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και σαν εναλλακτική τη Ριζούπολη. Το ίδιο θα γίνει αύριο και με τον φάκελο για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Η πράσινη ΠΑΕ, μετά το αδιέξοδο στις σχέσεις και στις συζητήσεις με τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, αποφάσισε να προχωρήσει στην καταρχήν συμφωνία που είχε εδώ και μερικές μέρες με το ΟΑΚΑ και την οποία σας είχε αποκαλύψει to10.gr από την περασμένη Παρασκευή. Ημέρα, δηλαδή, που ο ερασιτέχνης δεν έδωσε το παραχωρητήριο του «Απόστολος Νικολαΐδης» στην ΠΑΕ και ταυτόχρονα ζήτησε τα… κλειδιά του γηπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Αλαφούζος από την περασμένη Τρίτη είχε ήδη αρχίσει να βλέπει πια πιο ζεστά το ενδεχόμενο του Ολυμπιακού Σταδίου. Έβλεπε πως η ομάδα κινδύνευε να μείνει χωρίς γήπεδο, λίγες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας. Και από την περασμένη Παρασκευή έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προχωρήσουν την υπόθεση με το ΟΑΚΑ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως την ερχόμενη Παρασκευή γίνεται η κλήρωση του πρωταθλήματος. Και αν υπάρχει αυτή τη στιγμή έστω ένα μικρό… παραθυράκι να αλλάξει έδρα ο Παναθηναϊκός, από τη στιγμή που θα πάρει κλειδάριθμο για το ΟΑΚΑ στην κλήρωση, τότε δεν θα υπάρχει γυρισμός.

Η συμφωνία για τα χρωστούμενα και τα χρήματα για τη σεζόν 2018-19

Μετά την αποκάλυψη του θέματος για οριστική απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να μεταβεί το ποδοσφαιρικό τμήμα στο Ολυμπιακό Στάδιο, to10.gr αποκαλύπτει και τι περιλαμβάνει η συμφωνία μεταξύ Παναθηναϊκού και ΟΑΚΑ. Μια συμφωνία που αφορά σχεδόν τα μισά χρήματα σε σχέση με αυτά που θα απαιτούνταν αν ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στη Λεωφόρο την επόμενη σεζόν, αλλά και μια συμφωνία που θα βγάλει συνολικά για τα επόμενα δύο χρόνια περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου (αν επιλέξει και τη σεζόν 2019-20 να αγωνιστεί εκεί).

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θα δώσει για τη σεζόν 2018-19 ένα ποσό κοντά στις 270.000 ευρώ για τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου ως «ενοίκιο». Ένα ποσό, δηλαδή, στα ίδια επίπεδα με αυτό που δίνει η ΑΕΚ για το Ολυμπιακό Στάδιο. Και ένα ποσό που αφορά τα μισά χρήματα σε σχέση με αυτά που απαιτούνταν για τη χρήση της Λεωφόρου, αφού ο ερασιτέχνης ζητούσε 500.000 ευρώ για να παραχωρήσει το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Παράλληλα με το αντίτιμο για τα χρήματα που θα δώσει για τη χρήση του γηπέδου τον επόμενο χρόνο, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήρθαν σε συμφωνία και για τα οφειλόμενα που υπάρχουν από τη χρήση του ΟΑΚΑ την περίοδο 2008-2013. Οφειλόμενα που φτάνουν στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός συμφώνησε να ξεχρεώσει σε βάθος διετίας. Μέχρι το καλοκαίρι του 2020 δηλαδή να έχει κλείσει το χρέος του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Με λίγα λόγια, θα δίνει περίπου 40.000 ευρώ μηνιαίως για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι να κλείσει οριστικά το χρέος.

Φυσικά, το θέμα είναι τι θα επιλέξει και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, σε περίπτωση που αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Αν δηλαδή θα διατηρήσει τη συμφωνία που έκανε η διοίκηση Αλαφούζου με το ΟΑΚΑ ή θα επιχειρήσει να προσεγγίσει σε άλλη βάση τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Κι εκεί μπορεί να συζητάμε για διαφορετικά δεδομένα, αλλά όσον αφορά τη σεζόν 2019-20, αφού την επόμενη δεδομένα ο Παναθηναϊκός θα αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ