
Ο Σέρβος διεθνής του Παναθηναϊκού περνά το Πάσχα οικογενειακά στην Ορθόδοξη Ελλάδα – Μιλά για πίστη, πατρίδα, Ερυθρό Αστέρα και Τσάμπιονς Λιγκ
Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς, βασικό στέλεχος της εθνικής Σερβίας και ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ζει το φετινό Πάσχα στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του, τιμώντας τις ορθόδοξες παραδόσεις.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Alo!, ο 30χρονος χαφ, που μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια στην Χετάφε, μιλά με συγκίνηση για τη νέα του ζωή, τη σημασία της οικογένειας και την επιθυμία του να μεταδώσει στα παιδιά του τα σωστά πρότυπα:
«Είναι το πρώτο μας Πάσχα στην Ελλάδα και είμαστε ελεύθεροι. Το γιορτάζουμε οικογενειακά, προσπαθούμε να δείξουμε στα παιδιά μας τη σημασία και το μεγαλείο αυτής της γιορτής», λέει ο Μαξίμοβιτς, ο οποίος έχει ένα γιο και μια κόρη με τη σύζυγό του Κριστίνα.
Αθήνα σαν… Σερβία
Η προσαρμογή του στην Αθήνα ήταν ευκολότερη απ’ ό,τι περίμενε, καθώς βρήκε πολλούς Σέρβους συμπαίκτες:
Με Μλαντένοβιτς και Τζούριτσιτς αποτελούν πυρήνα Σέρβων στον Παναθηναϊκό, ενώ καθημερινά βλέπει και τον Μίγιατ Γκατσίνοβιτς, αφού ζουν κοντά.
«Όταν ήρθα εδώ, ένιωσα λες και είμαι στη Σερβία. Δεν συμβαίνει συχνά να υπάρχουν τόσοι πολλοί που μιλούν την ίδια γλώσσα σε μια ομάδα του εξωτερικού», εξηγεί.
Απόφοιτος της Ακαδημίας του Ερυθρού Αστέρα, ο Μαξίμοβιτς δηλώνει πως θα ήθελε να φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα της πρώτης ομάδας, αλλά υπό μία προϋπόθεση:
«Δεν θέλω να επιστρέψω για να ικανοποιήσω κάποιον εγωισμό μου. Μόνο αν μπορώ να βοηθήσω πραγματικά. Δεν θέλω να παίρνω τη θέση ενός νεαρού που έχει ανάγκη ευκαιρίες».
Γκολ εθνικής σημασίας και… Βραζιλία
Ο Σέρβος διεθνής, που έχει φορέσει 55 φορές τη φανέλα των «πλάβι», πέτυχε πρόσφατα το πρώτο του γκολ σε επίπεδο ανδρών – απέναντι στην Αυστρία για το Nations League. Παρόλα αυτά, δηλώνει πως το αγαπημένο του γκολ παραμένει το ιστορικό τέρμα απέναντι στη Βραζιλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20 το 2015:
«Ήταν ένα γκολ που σημάδεψε την καριέρα μου. Το πρόσφατο με την Αυστρία ήταν σημαντικό για τη θέση μας στη League A, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη νίκη εκείνη στη Νέα Ζηλανδία».
Μάχη για την Ευρώπη και… Αλβανία
Μετά την απώλεια του τίτλου στη Super League (που κατέκτησε ο Ολυμπιακός), ο Παναθηναϊκός ρίχνει το βάρος στη μάχη για τη 2η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.
«Θα είναι σκληρή μάχη με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τη σεζόν, αλλά μπορούμε να τη «σώσουμε» αν βγούμε δεύτεροι».
Όσο για την εθνική Σερβίας, το βλέμμα είναι στο μεγάλο ματς με την Αλβανία (7 Ιουνίου) για τα προκριματικά του Μουντιάλ:
«Το πρώτο αυτό παιχνίδι είναι σαν τελικός. Αν νικήσουμε, θα μπούμε με άλλη ψυχολογία στα προκριματικά. Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα», καταλήγει.
Πηγή: In.gr