Ξανά ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ο Σβάρνας!

Ξανά ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ο Σβάρνας!

Η ΑΕΚ αποφάσισε να καλύψει το κενό στο κέντρο της άμυνάς της με τον 21χρονο διεθνή με την εθνική Ελπίδων στόπερ, που είχε παραχωρήσει προ διετίας στην Ξάνθη!

Η ΑΕΚ αναζητούσε καιρό τώρα έναν κεντρικό αμυντικό για να γεμίσει τις θέσεις της άμυνας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Αντί, ωστόσο, να προχωρήσει στην απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή από τη διεθνή αγορά, αποφάσισε να εμπιστευτεί ένα «δικό της παιδί», επαναφέροντάς τον στο ρόστερ μετά από δύο χρόνια. Ο λόγος για τον Στράτο Σβάρνα, ο οποίος όπως προκύπτει από την Ξάνθη, επιστρέφει στην Ενωση με κανονική μεταγραφή.

Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός την τελευταία διετία αγωνιζόταν στην Ξάνθη, στην οποία είχε παραχωρηθεί ως ελεύθερος τον Ιούλιο του 2016, με την Ενωση, ωστόσο, να διατηρεί δικαίωμα επαναγοράς με ένα μικρό ποσό. Δικαίωμα που οι Κιτρινόμαυροι φαίνεται ότι έκαναν πράξη, με τον Σβάρνα να επιστρέφει στα Σπάτα και να τίθεται στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για τη συνέχεια της σεζόν. Με τον Ελληνα τεχνικό να φέρεται ως ο άνθρωπος που επέλεξε να ενισχυθεί η ΑΕΚ με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή, δείχνοντας ότι τον πιστεύει και ότι θέλει να του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει και να καθιερωθεί στην Ενωση.

Ο Σβάρνας ξεκίνησε την καριέρα του στην Τριγλία Ραφήνας, με τη φανέλα της οποίας είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο Γ’ Εθνική, τον Νοέμβριο του 2013. Η πορεία στην ομάδα της Ραφήνας έκανε τους Κιτρινόμαυρους να προχωρήσουν στην απόκτησή του στο τέλος της ίδιας χρονιάς. Με τη φανέλα της Ενωσης ο δυναμικός στόπερ «έγραψε» 4 συμμετοχές, (3 στη Football League τη σεζόν 2014-15 και 1 στο Κύπελλο της επόμενης χρονιάς).

Η περσινή σεζόν ήταν η κορυφαία στη σύντομη καριέρα του, καθώς είχε 22 συμμετοχές (18 στο πρωτάθλημα, 4 στο Κύπελλο), κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Μίλαν Ράσταβατς, αλλά και τις πρώτες του κλήσεις στην Εθνική Ελπίδων, με την οποία πραγματοποίησε δύο συμμετοχές. Ο Σβάρνας αποτελεί βασικό στέλεχος των «μικρών» εθνικών από το 2014, μετρώντας 18 δικενείς συμμετοχές στις Κ17 και Κ19!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ