Νεντίδης : «Σε καλό δρόμο ο Άρης έχει ικανούς παίκτες»

Νεντίδης : «Σε καλό δρόμο ο Άρης έχει ικανούς παίκτες»

Ο βοηθός προπονητή της Ξάνθης, Νίκος Νεντίδης φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή το φιλικό του Άρη με την Ξάνθη το Σάββατο (11/8) ο άμεσος συνεργάτης του Μίλαν Ράσταβατς Νίκος Νεντίδης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο κ. Νεντίδης είπε ότι του αρέσει η ομάδα των κίτρινων και ότι απλά χρειάζεται υπομονή προκειμένου ο Πάκο Ερνάντεθ να περάσει τη φιλοσοφία που θέλει. Οσον αφορά την Ξάνθη, είπε ότι η ομάδα του θα έχει το δικό της στυλ βασιζόμενη σε ένα σύνολο με ποδοσφαιριστές που υπήρχαν και από πέρσι στους ακρίτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Libero fm

«Η ομάδα η δική μας, είναι μια ομάδα που αποτελείται από ποδοσφαιριστές που υπήρχαν και πέρσι στο ρόστερ. ‘Εχουν γίνει 2-3 προσθήκες και προσπαθούμε να εντάξουμε ομαλά τους νέους ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Είμαστε μια ομάδα που έχει το δικό της στυλ και τα πατήματα, αλλά μπορεί να είναι μια παγίδα γιατί θεωρείς ότι ξέρεις κάποια πράγματα και μπορούν να δημιουργηθούν δυσκολίες. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Δουλεύουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Δεν θα επαναπαυτούμε» τόνισε αρχικά.

Για την εικόνα του Αρη: «Μου άρεσε αρκετά ο Αρης. Ιδιαίτερα μετά το 20′ στο πρώτο ημίχρονο, είχε μια καλή παρουσία μέσα στο παιχνίδι. Έδειξε ότι έχει ένα καινούριο στυλ με τον νέο προπονητή. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, έχει ποιότητα στο κέντρο, παρ’όλα αυτά δεν έκανε και ένα παιχνίδι που μας δυσκόλεψε πάρα πολύ, πράγμα που το θεωρώ φυσιολογικό, καθώς κάθε 2-3 μέρες υπάρχουν φιλικά παιχνίδια, δεν μπορείς να έχεις το φορμάρισμα και την ετοιμότητα του πρωταθλήματος».
Θα ήταν δύσκολο για τα παιδιά, ιδιαίτερα όταν αγωνίστηκαν πρόσφατα σε ένα Χαριλάου που διψάει για έναν δυνατό και ποιοτικό Αρη και φαντάζομαι ότι προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο στο παιχνίδι κόντρα στη Ξάνθη».

Για την εξέλιξη του αγώνα και την επιθετική ανετοιμότητα του Αρη: «Ο Αρης ήταν δεμένος, απλά εμείς κυριαρχήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για να βάλουμε γκολ. Δεν κάναμε κλασικές ευκαιρίες αλλά βάλαμε την μπάλα στην περιοχή. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Όταν είσαι καινούριος προπονητής σε μια ομάδα βάζεις τις προτεραιότητες σου. Ίσως η αμυντική λειτουργία να είναι αυτή που δίνει τους στόχους. Εν μέρει θα συμφωνήσω μαζί του. Έχει ικανούς παίκτες, τους χρησιμοποιεί όλους και θέλει τον χρόνο του. Δεν ξέρω πόσο μπορούν να περιμένουν οι διψασμένοι φίλοι του Αρη, γιατί και εμείς χρειαζόμαστε έναν δυνατό Αρη και τους φιλάθλους του».

Για την λέξη «υπομονή»: «Είναι μια λέξη δύσκολη για τα Ελληνικά δεδομένα. Βλέπουμε όμως ότι και σε κορυφαίο επίπεδο όπως σε Αγγλία και Ισπανία, ότι δίνουν αυτή τη πίστωση χρόνου. Την έχει ανάγκη ο προπονητής και θα ήθελα να πω για τον κ. Ερέρα ότι είδαμε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας ομάδας που θα ικανοποιήσει τον κόσμο του Αρη. Να έρθουν και οι νίκες όταν αρχίσει το πρωτάθλημα γιατί από ότι θυμάμαι στα δικά μου χρόνια στο ποδόσφαιρο, θυμάμαι ότι ο ΑΡΗΣ προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και δημιουργίας. Αυτό προσπαθεί να κάνει και αυτός ο άνθρωπος. Για να ικανοποιηθούν όλοι, θα πρέπει να υπάρξει αυτή η λέξη (σ.σ. υπομονή). Νομίζω πως είναι σε καλό δρόμο, τουλάχιστον από όσα είδα στο μεταξύ μας παιχνίδι».

Για τις ατομικές επιδόσεις των ποδοσφαιριστών του Αρη: «Δεν θέλω να σταθώ σε κάποιον παίκτη ιδιαίτερα. Οι παίκτες στο χώρο του κέντρου (σ.σ. Μπάσα, Κολάσο, Ματίγια) έχουν την δυνατότητα να αποτελέσουν μονάδες χωρίς να αφήνουμε τον Ιντζόγλου, τον Παυλίδη και τα άλλα παιδιά τα οποία και αυτά προσφέρουν στον Αρη. Ο προπονητής δίνει χρόνο σε όλους και νομίζω ότι χρειάζεται υπομονή από όλους».

Για το «διάβασμα» της Ξάνθης πάνω στον Ματέο Γκαρσία: «Παρακολουθήσαμε όλα τα παιχνίδια γιατί κάνουμε αυτή τη δουλειά, αλλά αυτό το παιδί έχει το δικαίωμα μετά από τόσα παιχνίδια, να μην κάνει και ένα καλό. Μπορεί για παράδειγμα, ένας ποδοσφαιριστής να θεωρήσει κάποιο παιχνίδι πιο σημαντικό. Εγώ θεωρούσα ότι πρέπει να παίξω πολύ καλά μπροστά στον κόσμο του Αρη. Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να είναι πάντα όπως πρέπει».

Για το αν η κούραση των ποδοσφαιριστών στην προετοιμασία, είναι καλό δείγμα δουλειάς: «Αυτός είναι ένας κανόνας. Ανάλογα, αν θέλεις μια φρέσκια ομάδα στην αρχή. Το σταθερό είναι να χτίσεις και να προετοιμάσεις μια ομάδα για σταθερότητα σε όλη τη σεζόν. Άσχετα αν εσύ μπορεί να μην είσαι εδώ σε δύο μήνες. Αυτό είναι επιλογή του προπονητή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ