Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Ο Άρης έδειξε σαφώς βελτιωμένος και με τον Μπρούνο Γκάμα να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του, έδειξε έτοιμος εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στο φιλικό (0-0) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καυτανζόγλειο.

Η αλλαγή συστήματος (από 4-3-3 σε 4-2-3-1) από τον Πάκο Ερέρα αλλά και το ντεμπούτο του Μπρούνο Γκάμα με την φανέλα του Άρη, ήταν τα δυο πράγματα που σημάδεψαν την φιλική αναμέτρηση (0-0) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καυτανζόγλειο. Ο Άρης ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, απέναντι σε έναν ΠΑΣ Γιάννινα, που παρατάχθηκε στο γήπεδο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανασταλτική του λειτουργία. Ο Μπρούνο Γκάμα , στη πρώτη εμφάνιση του με την φανέλα του Άρη , άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα 68 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής , ενώ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος και με την ταχύτητα και την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων.

Δοκίμασε σύστημα 4-2-3-1 ο Ερέρα

Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν το νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα του Άρη, με τον Πάκο Ερέρα να αλλάζει και το σύστημα με το οποίο παρέταξε την ομάδα του, από 4-3-3 σε 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κουέστα. Ο Τζανακάκης κάλυψε το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Βαλεριάνος το αριστερό, ενώ οι Σόουζα και Δεληζήσης ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μπάσα με τον Ματίγια αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ, με τον Γκαρσία στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, τον Γκάμα στην δεξιά και τον Ντιγκινί πίσω από τον Γιουνές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βέλεθ ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και έμεινε εκτός αποστολής. Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και τερματοφύλακα τον Βελλίδη. Οι Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ και Τσικάρσκι (από δεξιά προς τα αριστερά) ήταν η τετράδα στην άμυνα. Οι Σιόντης και Κάστρο αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, δεξιά στη μεσαία γραμμή ο Ντόλοβατς, αριστερά ο Ξυδάς και στην κορυφή της επίθεσης οι Λουκίνας και Γιάκος. Εκτός αποστολής έμεινε ο Πέδρο Κόντε, που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Κυριάρχησε ο Άρης

Η ομάδα του Πάκο Ερέρα προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και τα κατάφερε. Με κινητήριο μοχλό τον Ματίγια, ο Άρης είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του που βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο. Ο Άρης δημιούργησε και έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο συγκεκριμένο διάστημα. Στο 7ο λεπτό ο Ματίγια με γυριστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη. Έντεκα λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Ματίγια, ο Ντιγκινί σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή και ο Βελλίδης απομάκρυνε εντυπωσιακά. Τέλος, στο 41ο λεπτό ο Γκάμα άλλαξε εντυπωσιακά την μπάλα με τον Τζανακάκη , όμως πλάσαρε άστοχα από ευνοϊκή θέση.

Ξεκίνησε δυνατά ο ΠΑΣ, ισορρόπησε ο Άρης

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με την είσοδο του δραστήριου Κριζμάν. Ο τελευταίος, μάλιστα, έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 51ο λεπτό, όταν σε τετ α τετ με τον Κουέστα, νικήθηκε από τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα του Άρη. Μετά την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Άρης κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και έχασε ευκαιρία να πετύχει γκολ, με ωραία ατομική προσπάθεια του Μπρούνο Γκάμα.

Διπλή ευκαιρία για τον Άρη

Ο Άρης έφτασε για ακόμα μια φορά κοντά στο γκολ στο 78ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα σουτ του Βαλεριάνου, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ Γιάννινα και καταλήγει στον Γκαρσία που σουτάρει δυνατά έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως, ο Παπαϊωάννου απομακρύνει εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα.

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης (79’ Κωνσταντινίδης), Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος (78’ Μενέντεθ), Μπάσα (68’ Ιντζόγλου), Ματίγια, Γκάμα (68’ Παυλίδης), Γκαρσία (78’ Κολάσο), Ντιγκινί, Γιουνές (68’ Ναζλίδης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης (62’ Παπαϊωάννου), Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ (46’ Κακούμπα), Τσικάρσκι (62’ Πήλιος), Σιόντης (62’ Λίλα), Κάστρο (80’ Λιάσος), Ντόλοβατς, Γιάκος (73’ Παπαδόπουλος), Λουκίνας (46’ Κρίζμαν), Ξύδας (73’ Λεό)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ