Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1

Με γκολ του Λιβάγια στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ απέδρασε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τη Λεωφόρο.

Για 94 λεπτά ο Παναθηναϊκός κρατούσε στα χέρια του μια μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο, απέναντι σε μια ΑΕΚ που είχε μόλις δύο καλές στιγμές στο ματς. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Λιβάγια λύτρωσε την ομάδα του με ωραίο σουτ, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο ματς. Μόλις στην πρώτη στημένη φάση, στο 10ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά και του Ανέστη, που ήταν σε λάθος θέση, ο Μολέδο με κεφαλιά, έπειτα από καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ, έστειλε την μπάλα σε μια εστία κενή και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Ένα γκολ που θα περίμενε κανείς να δώσει ώθηση και αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό, αλλά στον αγωνιστικό χώρο δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, η ΑΕΚ, αφού ξεπέρασε το αρχικό… σοκ, πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Απλωνόταν καλά στο γήπεδο, είχε την κατοχή της μπάλας, εκμεταλλευόμενη και τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επέλεξε περισσότερο να περιμένει και να δίνει χώρο.

ΕΞΩ Ο ΜΟΛΕΔΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΜΑΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ Η ΑΕΚ

Ωστόσο η ΑΕΚ δεν είχε τους τρόπους για να γίνει απειλητική. Η μπάλα μπορεί να πήγαινε ορθολογικά στις άκρες, ωστόσο κάθε σέντρα του Λόπες σταματούσε στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, ενώ από τη δεξιά πλευρά ο Κλωναρίδης ήταν σε τραγική βραδιά και χαλούσε ό,τι καλό πήγαιναν να φτιάξουν οι συμπαίκτες του.

Η ΑΕΚ απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 26′, όταν ο Γκάλο σέντραρε συρτά από δεξιά, αλλά ο Γαλανόπουλος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ουζουνίδη ήρθε στο 37′. Ο Μολέδο έπειτα από σύγκρουση έπεσε στο έδαφος, απέκτησε ένα μεγάλο σκίσιμο και 7 ράμματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή και να φύγει για το νοσοκομείο, με την ΑΕΚ πάντως να μην εκμεταλλεύεται μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ούτε την απώλεια του καλύτερου παίκτη του Παναθηναϊκού μέχρι εκείνη τη στιγμή.

ΜΕΣΑ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ, ΑΧΑΣΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΛΙΒΑΓΙΑ

Ο Χιμένεθ έριξε πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο τον Χριστοδουλόπουλο (που χειροκροτήθηκε απ’ τους οπαδούς του Παναθηναϊκού), βάζοντας τον αντί του αρνητικού Κλωναρίδη μόλις στο 54′.

Εννιά λεπτά αργότερα ήρθε η τεράστια ευκαιρία της ΑΕΚ, όταν ο Λάζαρος σούταρε από μακριά, ο Βλαχοδήμος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Λιβάγια εντελώς ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής και με τον Βλαχοδήμο εξουδετερωμένο, έστειλε την μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια.

Ο Ουζουνίδης είδε τον Χίλιεμαρκ να κουράζεται και να μη δίνει βοήθειες, βάζοντας τον Άλτμαν στη θέση του σαν επιθετικό χαφ και με εντολή να κινείται κοντά στον Μολίνς, καθώς ο Σουηδός αγωνιζόταν με ενοχλήσεις στον προσαγωγό από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ

Όσο η ώρα περνούσε και η ΑΕΚ δεν έβρισκε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Παναθηναϊκό μάλιστα να διαχειρίζεται καλά στο δεύτερο μέρος το υπέρ του σκορ, ο Χιμένεθ τα έπαιξε όλα για όλα.

Στο 70′ έριξε στο γήπεδο και τον Γιακουμάκη, αντί του Μπακάκη, παίζοντας με δύο σέντερ φορ, τους Γιακουμάκη και Λιβάγια και τους Μπακασέτα και Λάζαρο στα άκρα, αλλάζοντας το σχήμα του σε 4-4-2.

Ο Παναθηναϊκός οχυρώθηκε αμυντικά και έψαχνε την αντεπίθεση η οποία θα του κλείδωνε το ματς. Την αντεπίθεση την βρήκε στο 81′, όταν ο Άλτμαν έβγαλε τον Μολίνς σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Σουηδός σούταρε με το κακό του αριστερό πόδι, βλέποντας την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

ΑΓΡΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ BUZZER BEATER ΑΠΟ ΛΙΒΑΓΙΑ

Το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε άγρια ομορφιά, με την ΑΕΚ να παλεύει για την ισοφάριση και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να παγώσει τον ρυθμό σε κάθε ευκαιρία και να προσπαθεί με 1-2 πάσες να βγει στην κόντρα επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός ροκάνιζε τον χρόνο και σχεδόν έφαγε τις καθυστερήσεις, ωστόσο ο Λιβάγια κρατούσε για το τέλος την καλύτερή του ενέργεια στο ματς. Με το ρολόι να σημαδεύει το 94′, ο Αϊντάρεβιτς βρήκε τον Λιβάγια με καταπληκτική πάσα, ο Κροάτης στόπαρε, σούταρε έξω απ’ την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει, να παίρνει φάλτσα και να καταλήγει στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Ένα buzzer beater, που χάρισε πολύτιμο βαθμό στην Ένωση και τη διατήρησε αήττητη στα ντέρμπι.

Το κλειδί: Η ΑΕΚ πάλεψε μέχρι το τέλος. Είτε ορθόδοξα, είτε ανορθόδοξα, πίστεψε πως μπορεί να φτάσει στην ισοφάριση, ακόμα κι όταν όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Το κατάφερε, εκμεταλλευόμενη και την αστοχία του Παναθηναϊκού στις κόντρα επιθέσεις.

10άρι: Ο Λιβάγια φυσικά. Είναι ο άνθρωπος που εκεί που έδειχναν πως έχουν τελειώσει όλα για την ΑΕΚ, κατάφερε να ισοφαρίσει και να χαρίσει τον βαθμό στην ΑΕΚ. Καταπληκτική η εικόνα του Αϊντάρεβιτς όσο αγωνίστηκε.

Στον πάγκο: Ο Κλωναρίδης. Δεν δικαίωσε τον Χιμένεθ που τον χρησιμοποίησε και ίσως να έπρεπε να βγει απ’ το ημίχρονο. Σε πολύ κακή βραδιά.

Γιατί κόουτς: Ο Χιμένεθ έκανε λάθη. Πολλά λάθη. Και στο σχήμα και στις επιλογές. Αλλά στο τέλος τα έπαιξε όλα για όλα, έβαλε δύο φορ, έβαλε δύο κοντά στην περιοχή (Μπακασέτας και Λάζαρος απ’ τα άκρα) και δικαιώθηκε με το γκολ στο φινάλε.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο (37′ Κουτρουμπής), Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ (67′ Άλτμαν), Βιγιαφάνιες, Λουντ, Μολίνς (90′ Ρέις)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71′ Γιακουμάκης), Κλωναρίδης (54′ Χριστοδουλόπουλος), Σιμόες, Γαλανόπουλος (65′ Αϊντάρεβιτς), Λόπες, Μπακασέτας, Λιβάγια

Δείτε τη LIVE εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας την περιέγραψε το to10.gr

Εδώ θα διαβάσετε την κριτική για την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού αλλά και της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ