Σπάει όλα τα ρεκόρ (του) στην ΑΕΚ ο Λιβάγια

Σπάει όλα τα ρεκόρ (του) στην ΑΕΚ ο Λιβάγια

Από τα γκολ και τις συμμετοχές, μέχρι τα χρήματα ο Μάρκο Λιβάγια σπάει... ταμεία στον ένα χρόνο του στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2017 με δανεισμό από την Λας Πάλμας. Πολύ έξυπνο deal για την Ένωση (750.000 ευρώ ο παίκτης και 200.000 ευρώ ενοίκιο η ισπανική ομάδα) εν μέσω της απόκτησης των Λόπες και Αραούχο στα deals με την ομάδα από τα Κανάρια Νησιά. Ο Μάρκο Λιβάγια άργησε λίγο να πάρει μπρος, αλλά όταν πήρε… καθάρισε τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήταν ακρογωνιαίος λίθος της ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, στην πορεία στο Europa League, αλλά και στην πορεία μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Και φέτος ξεκίνησε υπογράφοντας την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

Ο Κροάτης επιθετικός είναι προ της κλήσης του για να επιστρέψει στην Εθνική Κροατίας και ο ένας χρόνος του στην ΑΕΚ έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Διότι στην ΑΕΚ έκανε τα… καλύτερα της καριέρας του. Έχει παίξει τα περισσότερα ματς ever (44), έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ (11), έχει δώσει τις περισσότερες ασίστ (7), έχει ξεπεράσει ήδη τα 3.000 αγωνιστικά λεπτά και για χάρη του η ΑΕΚ πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ στην Λας Πάλμας για να τον έχει 100% δικό της.

Έτσι, μετά το… ρεκόρ των 1.8 εκατ. ευρώ επί των ημερών Μελισσανίδη στην ΑΕΚ (από το 2013 μέχρι σήμερα), η ΑΕΚ χρειάστηκε να αρνηθεί και την μεγαλύτερη πρόταση που έφτασε ποτέ στα χέρια της. Η Σαμπντόρια προσέφερε πριν λίγες ημέρες 8 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για τον Λιβάγια και εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο «δεν πωλείται».

Έτσι, ο ένας χρόνος του Λιβάγια στην ΑΕΚ περιλαμβάνει μόνο… ρεκόρ. Σε γκολ, συμμετοχές, ασίστ, ποσό αγοράς και πρόταση πώλησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ