Μπάσα : «Φιλοσοφία μας να μην κοιτάμε τον εαυτό μας, αλλά την ομάδα»

Μπάσα : «Φιλοσοφία μας να μην κοιτάμε τον εαυτό μας, αλλά την ομάδα»

Ο ανασταλτικός μέσος του Άρη στάθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην ομάδα και στους στόχους της νέας χρονιάς με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τον νέο Άρη που «χτίζει» ο Πάκο Ερέρα μίλησε ο Μιτζέν Μπάσα στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena FM 89,4, αναφέροντας και τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στην απόφαση να φορέσει την φανέλα των κίτρινων.

Για τη φετινή σεζόν : «Θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα σίγουρα για εμάς, θέλουμε τη σταθερότητα, θα τα πάμε σίγουρα καλά αλλά η ομάδα έκανε σημαντικές προσθήκες, είμαστε πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν γνωρίζουμε το πρωτάθλημα , πρέπει να γνωριστούμε και να αποκτήσουμε χημεία, κάτι που δεν είναι πολύ εύκολο. Είναι γεγονός ότι έχουμε αρμονική συνεργασία αλλά να επισημάνω ότι σημαντική βοήθεια μας έδωσαν οι παλιοί παίκτες του Άρη, που είναι εξαιρετικοί και ως χαρακτήρες μας βοήθησαν να προσαρμοστούμε. Δεν είναι εύκολο όταν ερχόμαστε από διάφορα μέρη».

Για το γεγονός ότι πήρε πολλά λεπτά συμμετοχής : «Προερχόμουν από διακοπές και ήταν έξυπνη κίνηση από τον προπονητή (σ.σ. να δώσει χρόνο συμμετοχής), ήμουν πίσω σε φυσική κατάσταση και αυτό που έκανε με βοήθησε να μπω γρήγορα και σε επίπεδο ενσωμάτωσης και φυσικής κατάστασης».

Για το αν κουράστηκε : «Είμαι συνηθισμένος στις σκληρές προετοιμασίες, έκανα 12 χρόνια με ιταλικές ομάδες που δίνουν σημασία σε ασκήσεις χωρίς τη μπάλα, ο Ερέρα έχει τον ισπανικό τρόπο, δούλεψε πιο πολύ με τη μπάλα, είχαμε πολλά φιλικά σε κοντινές αποστάσεις. Αυτά συνδράμουν στο να γίνουμε πιο γρήγορα ομάδα, και η προετοιμασία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για τη συνέχεια. Μας έχει πει και έχει ζητήσει κι από μένα στο κέντρο, που το θεωρεί σημαντικό κομμάτι, να αποφεύγουμε τα λάθη, δεν έχουμε αποφασίσει αν θα παίξουμε 4-3-3 ή 4-2-3-1 αυτή τη βδομάδα, θα δουλέψουμε περισσότερο στο τακτικό κομμάτι».

Για τις ομάδες του πρωταθλήματος : «Είναι διαφορετικές ομάδες, για παράδειγμα, ο ΠΑΣ παίζει με αντεπιθέσεις, η Λάρισα στο pressing, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός ΑΕΚ είναι ισχυρές ομάδες αλλά πρέπει να δω περισσότερα παιχνίδια. Εμείς είμαστε νέα ομάδα, δεν μπορώ να πω σε ποια θέση θα τερματίσουμε… αν είμαστε καλοί όσο στα φιλικά θα πάμε καλά. Να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε».

Για το στιλ παιχνιδιού που προτιμούν οι οπαδοί του Άρη : «Είναι σημαντική η συμπεριφορά και η συμπαράσταση από τον κόσμο, ελπίζω να τους ευχαριστώ με την απόδοσή μου, θα τα δίνω όλα. Έπαιζα στη θέση “6” στην Τορίνο, στην Εθνική Αλβανίας και με δυο χαφ έπαιξα και ως “8”, είμαι διαθέσιμος για τον προπονητή, με όποιο σύστημα. Αυτό είναι σημαντικό αυτή η φιλοσοφία να μην κοιτάμε τον εαυτό μας, αλλά την ομάδα».

Για την απόφασή του να έρθει στην ομάδα : «Μου αρέσει το περιβάλλον, η ατμόσφαιρα. Όταν άκουσα την πρόταση για τον Άρη μου ήρθαν αναμνήσεις από την Ευρώπη, είμαι 31 αλλά θυμάμαι, πληροφορήθηκα πολλά για τη Θεσσαλονίκη, είμαστε ευχαριστημένοι με την οικογένεια μου. Πέρασε μια προβληματική περίοδο η ομάδα αλλά παραμένει σημαντική. Είναι σημαντικός ο πρώτος χρόνος για τον Άρη, μια σωστή επανεκκίνηση, αν πάει καλά θα είναι καλό για όλους. Οι οπαδοί μου έχουν προκαλέσει εντύπωση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ