Ντιγκινί : «Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να έρθω στον Άρη»

Ντιγκινί : «Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να έρθω στον Άρη»

Ο Νικολά Ντιγκινί παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή του ως ποδοσφαιριστής του Άρη, μιλώντας μεταξύ πολλών άλλων για το λόγο που επέλεξε τους Κίτρινους για να συνεχίσει την καριέρα του και τις υποσχέσεις της διοίκησης που έγιναν πράξη.

Ο Νικολά Ντιγκινί παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή του ως ποδοσφαιριστής του Άρη, μιλώντας για την ανυπομονησία του για την έναρξη της Superleague, τις νίκες του Άρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, το λόγο που επέλεξε τους Κίτρινους για να συνεχίσει την καριέρα του, τις υποσχέσεις της διοίκησης που έγιναν πράξη και το γεγονός ότι στα αποδυτήρια της ομάδας του υπάρχουν πολλές διαφορετικές εθνικότητες.

Αναλυτικά όσα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero:

Για το πρωτάθλημα που ξεκινάει σε επτά μέρες: «Πλησιάζουμε στην έναρξη της σεζόν, μετά από μία μεγάλη περίοδο και ανυπομονούμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για το αν τον ρωτούν οι συμπαίκτες του που ήρθαν φέτος στην ομάδα για το επίπεδο των αντιπάλων: «Έχουν ξεκινήσει από τα φιλικά να με ρωτάνε αν είναι καλές ή όχι οι αντίπαλες ομάδες. Οι ομάδες διαφέρουν κάθε χρόνο, αλλά εγώ προσπαθώ να βοηθήσω και να δώσω κάποιες πληροφορίες».

Για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Λαμία: «Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Θέλουμε να επιστρέψουμε με τη νίκη από τη Λαμία, διότι είναι το πρώτο ματς. Ξέρουμε ότι η Λαμία είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε με τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Αν είναι ικανοποιημένος από τη δική του απόδοση στα φιλικά της προετοιμασίας: «Αυτό το διάστημα είναι λίγο σκληρό για να κρίνεις την απόδοσή σου. Ήταν μία δύσκολή εβδομάδα για εμένα, όταν τραυματίστηκα και έχασα δύο φιλικά παιχνίδια, ήταν κάτι σαν διάλειμμα για μένα. Έχεις πάντως τον χρόνο να βελτιώσεις τα πράγματα. Το ζητούμενο είναι να δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται, για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το πρώτο ματς».

Για την απόφασή του να πάει στον Άρη: «Όταν είσαι σε μία ομάδα με καλές συνθήκες το σκέφτεσαι για να φύγεις. Αλλά δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να έρθω στον Άρη. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Άρη και ελπίζω να συνεχίσω να είμαι χαρούμενος, ως μέλος της ομάδας».

Σε ποια θέση του αρέσει ν’ αγωνίζεται: «Προτιμώ να παίζω πίσω από τον φορ, αλλά πέρυσι την καλύτερη σεζόν την έκανα, παίζοντας δεξιά. Παίζω και αριστερά και δεξιά. Το σημαντικό είναι να προσφέρεις σε όποια θέση και ν’ αγωνίζεσαι. Άλλωστε, αυτό εξαρτάται και από το σύστημα που παίζει η ομάδα».

Για τους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα, οι οποίοι διαθέτουν ποιότητα: «Όταν υπέγραψα, μου είπε ο αθλητικός διευθυντής ότι θα έρθουν κι άλλοι καλοί ποδοσφαιριστές. Έτσι κι έγινε. Υπάρχουν δύο τρεις παίκτες σε κάθε θέση. Αυτό είναι λίγο δύσκολο για τον προπονητή να κάνει τις επιλογές του, αλλά είναι ωραίο γιατί η ομάδα είναι καλή».

Για το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε με την Ντεν Χάαγκ: «Θέλω να σκοράρω τέτοια γκολ. Ο προπονητής πάντα περιμένει από τους επιθετικούς του να σκοράρουν. Το λέμε και στη Γαλλία αυτό και ελπίζω να το κάνω και στα επίσημα παιχνίδια».

Για τις πολλές διαφορετικές εθνικότητες που υπάρχουν στην ομάδα: «Είναι καλό, υπάρχει μια ποικιλία μέσα στ’ αποδυτήρια. Τα παιδιά που έχουν έρθει, είναι πολύ απλοί σαν άνθρωποι. Οι Έλληνες που βρίσκονται από πέρυσι μεταδίδουν μια πολύ καλή ενέργεια και υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα μεταξύ μας. Τα έχω καλά με όλους, προσπαθώ με όλα τα παιδιά να μιλάω. Με τον Μπάσα και τον Σταμπουλίδη που μιλούν Γαλλικά, κάνουμε λίγη παρέα παραπάνω. Γενικά όμως, τα πηγαίνω καλά με όλους».

Για το πώς περιμένει το φετινό πρωτάθλημα: «Περιμένω ένα σκληρό πρωτάθλημα. Επέστρεψαν ο Άρης και ο ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός άλλαξε πολύ, υπάρχουν καλές ομάδες όπως ο Αστέρας, ο Παναιτωλικός, ο Ατρόμητος. Θα είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα».

Για το ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Έχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας, γι’ αυτό το παιχνίδι. Για τον Άρη είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να δίνουμε το 100%. Ο κόσμος μιλάει γι’ αυτό το παιχνίδι, ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο συλλόγων, αλλά έχουμε ακόμα καιρό μέχρι ν’ ασχοληθούμε με αυτό το παιχνίδι».

Το μήνυμά του προς τον κόσμο του Άρη: «Γι’ αυτούς κάνουμε τη συνέντευξη αυτή την στιγμή. Το διασκέδασα στο Βικελίδης. Ελπίζω να υπάρχει η ίδια πληρότητα σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, διότι αυτό μας δίνει μεγάλη ενέργεια».

Αν έχει μιλήσει με τον Λαζαρίδη για τη χρονιά που ο Άρης κέρδισε την Ατλέτικο: «Είχαμε μιλήσει στο παρελθόν για το ματς με τη Ατλέτικο και την πορεία του Άρη εκείνη την χρονιά στην Ευρώπη. Ελπίζω ότι θα έχουμε μία θέση στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, για να ζήσουμε αυτή την ατμόσφαιρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ