Το απίστευτο μπάχαλο με την προκήρυξη της Super League

Το απίστευτο μπάχαλο με την προκήρυξη της Super League

Το μπαράζ για το οποίο έγραψε To10.gr στις 7/8 κερδίζει πόντους. Την Παρασκευή 24/8, ένα 24ωρο δηλαδή πριν από τη σέντρα, η απόφαση.

Στο πρωτάθλημα της Super League τα έχουμε δει όλα, οπότε δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι το ερχόμενο Σάββατο (25/8) γίνεται η σέντρα και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν στο τέλος της περιόδου 2018-19, και πόσες θα ανέβουν από τη Football League προκειμένου να προκύψει το μαγικό «14» για τη σεζόν 2019-20.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, στο οποίο έχει περάσει η… μπάλα, δεν πήρε απόφαση στη συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη 21/8 μετά τη διαφωνία που έχει προκύψει ανάμεσα στις δύο διοργανώτριες. Θυμίζουμε ότι: υποβιβασμό τριών ομάδων, άνοδο μίας θέλει η Super League, άνοδο δύο ομάδων και συνεπώς υποβιβασμό τεσσάρων, θέλει η Ένωση Β’ Εθνικής.

Η ομοσπονδία προσπαθεί να βρει τη «χρυσή» τομή και γι’ αυτό το λόγο δεν πήρε απόφαση την Τρίτη, κάτι που όμως, υποχρεωτικά πρέπει να κάνει μέχρι την Παρασκευή (24/8).

Η ΕΠΟ έχει «σύμμαχο» και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Τα τελευταία 24ωρα, είναι σε εξέλιξη παρασκηνιακές επαφές που θα έχουν κορυφωθεί μέχρι την Πέμπτη, 23/8, ημέρα στην οποία ανακοινώθηκε ότι θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Β’ Εθνικής για να πάρει την οριστική του απόφαση και να δεχθεί να τροποποιήσει την απόφαση που πήρε αρχικά.

Παρασκηνιακές επαφές όπως η συνάντηση που φέρεται να είχαν τη Δευτέρα (20/8) οι κ. Β. Μπαταγιάννης, Β. Γκαγκάτσης από τη Λίγκα, ο Γ. Λεουτσάκος από τη Β’ Εθνική, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Β. Γραμμένος και ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Το κλίμα που επικρατεί είναι να παραμείνει η πρόταση της Super League με μία μικρή τροποποίηση για την οποία to10.gr έχει γράψει από τις 07/08.

Εκτός από τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας, δηλαδή, να γίνει και ένα μπαράζ. Σε αυτό θα παίξουν ο 13ος της Super League με τον 2ο της Football League ώστε να έχει δικαίωμα στο… όνειρο της ανόδου και δεύτερη ομάδα από τη Β’ κατηγορία.

Η πρόταση αυτή, παρά το γεγονός ότι είναι… καλύτερη για την Ένωση Β’ Εθνικής, φέρεται να προκαλεί αντιδράσεις. Γι’ αυτό και κυκλοφόρησε το σενάριο στο μπαράζ να πάρουν μέρος τρεις ομάδες της Β’ Εθνικής και όχι μία.

Το πιθανότερο όμως, είναι να παίξει ο 13ος της Super League με τον 2ο της Β’ Εθνικής, ακόμη και αν χρειαστεί να δοθούν… ανταλλάγματα στη β’ κατηγορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ