
Ο Γιόνι Ότο στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Αλαβές, μίλησε για την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως αποχώρησε για οικογενειακούς λόγους.
Διαβάστε επίσης: «Ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει μία μεταγραφική… βόμβα»
Για την εμπειρία του στο εξωτερικό: ««Απόλαυσα την εμπειρία του εξωτερικού πραγματικά. Όχι τόσο τον χρόνο μου στην Ελλάδα, επειδή δεν ξεκίνησα καλά. Σύντομα ήθελα να αποχωρήσω για οικογενειακούς λόγους. Είμαι άνθρωπος της οικογένειας. Αυτό που έχω δει είναι ότι αυτή η πόλη είναι οικογενειακή».
Για τον νέο του προπονητή: «Τον παρακολουθούσα στη Θέλτα, αλλά και εδώ στην Αλαβές. Είναι ένας προπονητής που του αρέσει το παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια, αλλά που δεν θέλει να χάνει την πρωτοβουλία όταν δεν την έχει. Αυτό μου αρέσει, και ελπίζω να ταιριάξω».
Για την επιλογή-επιστροφή του: «Όταν κάποιος σε θέλει, είναι πολύ πιο εύκολο να αποφασίσεις. Μιλήσαμε για πρώτη φορά πριν από έναν χρόνο, επίσης χειμώνα, και τότε δεν κατέστη δυνατό, αλλά αυτή τη φορά έγινε. Ήταν εύκολο να επιλέξω την Αλαβές, και έχω πολλή όρεξη να ξεκινήσω. Ήταν εύκολο να επιλέξω και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Πάντα έπαιζα αριστερά και δεξιά. Ευτυχώς, αυτή η πολυμορφία βοηθάει τους προπονητές».