Αποφασίζει η ΕΠΟ για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν

Αποφασίζει η ΕΠΟ για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν

Συνεδριάζει το πρωί η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για 3+1.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει το πρωί (11.00), θα πάρει την τελική απόφαση για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν στο τέλος του πρωταθλήματος από τη Super League και αντίστοιχα τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν από την Football League, εν όψει της περιόδου 2019-20.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν το τελευταίο διήμερο από ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, ορισμένες από τις οποίες απείλησαν ακόμη και με αναβολή της σέντρας αν δεν περάσει το 3+1, φαίνεται ότι απέδωσαν και η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που συνεδρίασε την Πέμπτη (23/8) αποφάσισε να εισηγηθεί την έγκριση της προκήρυξης της Super League «προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας.

Αυτό σημαίνει ότι θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες απευθείας, θα προβιβαστεί μόνο μία προκειμένου να προκύψει ο… μαγικός αριθμός «14» για τη Super League της περιόδου 2019-20 και εγκαταλείπεται (;) η ιδέα να υπάρξει αγώνας μπαράζ του 13ου της Super League με τον 2ο της Football League για μία θέση στην μεγάλη κατηγορία.

Αυτό που απομένει είναι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να ψηφίσει την συγκεκριμένη εισήγηση, κάτι που αναμένεται, εκτός απρόοπτου, να γίνει στη σημερινή συνεδρίαση.

Με αυτή την πρόταση πάντως, αντιδρά η Football League η οποία στην προκήρυξη της κάνει λόγο για άνοδο δύο ομάδων (και όχι μίας) και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα καμφθούν οι αντιδράσεις της Ένωσης Β’ Εθνικής, που μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα έντονες.

Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία της Super League 2 για την περίοδο 2019-20 με τη συμμετοχή 12 ομάδων.

«Τα λοιπά θέματα που αφορούν στην προκήρυξη της Football League, καθώς και ζητήματα ανόδου – υποβιβασμού από και προς την Super League 2, την Football League και τη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα ρυθμιστούν έως την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου 2018» σημειώνεται από την ΕΠΟ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ