ΑΜΚ 10 εκατ. ευρώ για Πιεμπονγκσάντ, 17,4 έβαλε ο Αλαφούζος

ΑΜΚ 10 εκατ. ευρώ για Πιεμπονγκσάντ, 17,4 έβαλε ο Αλαφούζος

Νέα ΑΜΚ ύψους 10 εκατ. ευρώ αποφασίζεται στη ΓΣ στις 21/9 για τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, ενώ έβαλε 17,4 ο Αλαφούζος.

Η ΑΜΚ που θα αποφασιστεί σε ΓΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 21/9 θ’ αποφασίσει το ποσό να είναι μόνο 10 εκατ. ευρώ. Αυτό αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε σε ελάχιστα λεπτά.

Τα μέλη επίσης ενημερώθηκαν ότι στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ, που έκλεισε την Πέμπτη, μπήκαν από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου 17,4 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Ιούλιο όταν και δεσμεύτηκε ο νυν μεγαλομέτοχος ότι θα καλύψει την ΑΜΚ, δεν έβαλε ζεστά 17,4  εκατ. ευρώ. Εβαλε ένα πολύ μεγάλο ποσό, αλλά σ’ αυτά περιλαμβάνονται και χρήματα που είχαν μπει το προηγούμενο διάστημα και τα οποία μετοχοποιήθηκαν. Διότι αν ήταν όλα… ζεστό χρήμα τώρα οι Νταμπίζας, Δώνης δεν θα περίμεναν με αγωνία να αυξηθεί λίγο το μπάτζετ για να πάρουν έναν επιθετικό. Και φυσικά θα κυνηγούσαν και κάποιον ταλαντούχο εξτρέμ ή πιο… έτοιμο στόπερ απ’ αυτούς που ήρθαν.

Άμεσα ή Χριστούγεννα… 

Η νέα ΑΜΚ, λοιπόν, δεν είναι στο ύψος που θα περίμεναν όλοι. Ο ίδιος ο Πιεμπονγκσάντ, άλλωστε, στην αρχική πρόταση έκανε λόγο για 13+7+7 εκατ. ευρώ συν 20 εκατ. ευρώ για ενίσχυση της ομάδας. Η νέα ΑΜΚ επίσης είναι ανοιχτή. Δεν μπορεί να είναι για ένα φυσικό πρόσωπο φωτογραφική. Για να γίνει απολύτως κατανοητό, όποιος θέλει (Γιαννακόπουλος ή άλλος επιχειρηματίας) στις 22 Σεπτεμβρίου βάζει τα δέκα εκατ. ευρώ και παίρνει ανάλογο ποσοστό μετοχών. Η νέα ΑΜΚ επίσης, θα είναι τρίμηνης διάρκειας… Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Στις 22/9 ο Ταϊλανδός βάζει τα δέκα εκατ. ευρώ και την κλείνει… Εκτός κι αν επιλέξει να πάει έως την τελευταία μέρα και έρθουν τα Χριστούγεννα.

Έως τότε αφεντικό και υπεύθυνος για να μην υπάρξουν προβλήματα και οικονομική ασφυξία, θα είναι δηλαδή ο Αλαφούζος. Να διευκρινίσουμε ότι μόνο με δέκα εκατ. ευρώ δεν γνωρίζει κανείς ακριβώς ποιο θα είναι το ποσοστό που θα πάρει ο νέος μέτοχος. Μεγαλομέτοχος, όμως, μοιάζει δύσκολο να είναι. Όποτε, βέβαια, κλείσει τη νέα ΑΜΚ ο Παϊρόζ, μπορεί κάλλιστα να προκηρυχθεί νέα. Ακόμα 5 ή 10 ή 20 και 50 εκατ. ευρώ. Δικό του θέμα  είναι. Τότε σταδιακά θα γίνει το απόλυτο αφεντικό. Νας σημειωθεί ότι στη νέα ΓΣ θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του ΔΣ. Μπορεί δηλαδή αυτός που θα βάλει χρήματα, στην προκειμένη ο Πιεμπονγκσάντ, ο Ρέστης και οποιοσδήποτε άλλος συμμετέχει στην «Pan Asia» να επιλέξει τους δικούς του ανθρώπους σε διοικητικό συμβούλιο και να τρέχει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον  Αλαφούζο σταδιακά να λέει αντίο…

Ομολογιακό 1.050.000

Να τονιστεί επίσης ότι στα 17,4 εκατ. ευρώ που μετοχοποίησε ο Αλαφούζος, περιλαμβάνεται κι ένα ομολογιακό δάνειο που είχε συνάψει με την Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό, όπως ξεκαθαρίστηκε, δεν είναι πέντε εκατ. ευρώ, κάτι που θεωρούσαν όλοι, αλλά μόλις 1.050.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ