Αποκλειστικό: Η ΑΕΚ «βλέπει» τον Μικέλ Αγκού!

Αποκλειστικό: Η ΑΕΚ «βλέπει» τον Μικέλ Αγκού!

Προτάθηκε και απασχολεί σοβαρά την ΑΕΚ ο 25χρονος Νιγηριανός αμυντικός μέσος της Πόρτο Μίκελ Αγκού, που είχε απασχολήσει έντονα και τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ αναζητά εξτρέμ και χαφ μέχρι και την 31η Αυγούστου για να κλείσει έτσι την καλοκαιρινή ενίσχυση της ενόψει Champions League, Super League και Κυπέλλου Ελλάδος σε μια πολύ απαιτητική χρονιά για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέφερε σήμερα ότι η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της μίας μεταγραφής και προχωρά και η δεύτερη.

Αναφορικά με την θέση του χαφ, σύμφωνα με πληροφορίες του «to10.gr» στην ΑΕΚ προτάθηκε και εξετάζεται η περίπτωση του Μίκελ Αγκού. Ο 25χρονος Νιγηριανός μέσος ανήκει στην Πόρτο, αλλά δεν βρίσκει… χώρο και χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο που τον ενημέρωσε να βρει ομάδα. Πέρυσι έπαιξε 24 παιχνίδια (3 γκολ, 2 ασίστ, 6 κίτρινες) με την φανέλα της Μπούρσασπορ στην Τουρκία, ως δανεικός από τους «δράκους». Κάτι που εξετάζουν οι Πορτογάλοι να γίνει και φέτος σε άλλη ομάδα.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν τον υπολογίζει αφού τον είχε εκτός αποστολής και στα τρία φετινά επίσημα ματς (Σούπερ Καπ και δύο πρωταθλήματος) και η διοίκηση ψάχνει ομάδα να τον παραχωρήσει για να έχει παιχνίδια στα πόδια του, ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2021 μιας και το ανανέωσε πέρυσι.

Ο υψηλόσωμος μέσος (1.84μ.), είναι δεξιοπόδαρος, άριστος χειριστής της μπάλας, είναι αθλητικός και δυνατό κορμί, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει τόσο η Μαρσέιγ, όσο και η Μπορντό αυτό το καλοκαίρι και η Μπούρσασπορ συζητά για παράταση του δανεισμού του.

Ο Αγκού ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Πόρτο (τον ανακάλυψε το 2009 στα 15 του) και το 2015 πήγε δανεικός στην Κλαμπ Μπριζ, την επόμενη χρονιά στην Βιτόρια Σετούμπαλ και πέρυσι το καλοκαίρι με 300.000 ευρώ δανεικός στην Μπούρσασπορ. Έχει 63 ματς με τη δεύτερη ομάδα της Πόρτο και δύο με την πρώτη ομάδα το 2014. Με την Σετούμπαλ μέτρησε 34 ματς, με την Μπούρσασπορ 24 και με την Μπριζ 2.

Τον Ιούνιο του 2017 έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Νιγηρίας και μετρά 5 συμμετοχές, με τελευταία τα 45 λεπτά τον περασμένο Μάιο απέναντι στο Κονγκό.

Η Πόρτο θα ήθελε πολύ να τον πουλήσει με ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ.ευρώ, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο και όλα δείχνουν ότι θα πάει ξανά σε άλλη ομάδα με δανεισμό.

Η ΑΕΚ εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του για να πλαισιώσει τους Σιμόες, Αλεφ και Γαλανόπουλο στον άξονα (εκτός πλάνων οι Μοράν και Αϊντάρεβιτς), με έναν παίκτη που θα συνδυάζει το καλό ανασταλτικό παιχνίδι με την κυκλοφορίας της μπάλας και την μετάβαση στην επίθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ